Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

«What is normal for the spider is chaos for the fly»: Ομαδική έκθεση στην Art Zone 42

Οι διάφορες εκφάνσεις της πραγματικότητας ως κανονικότητες

Eυθύμιος Πουρνάρας, ''Blossomed Almond Tree'', μεικτή τεχνική σε χαρτί
Eυθύμιος Πουρνάρας, ''Blossomed Almond Tree'', μεικτή τεχνική σε χαρτί

Ο διορατικός νους του καλλιτέχνη φαντάζει αλλόκοτος για τον απλό άνθρωπο. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν κώδικες και συμβολισμούς για να επικοινωνήσουν και να πουν την Αλήθεια τους. Η σουρεαλιστική τους ματιά και θεώρηση για τον κόσμο αποκαλύπτεται μονάχα με γρίφους.

Ο καλλιτέχνης καλεί επανειλημμένα τον θεατή στη δημιουργική του πραγματικότητα και εξαρτάται από τον ίδιο αν θα αποδεχθεί την παράδοξη και εντυπωσιακή ιδιοσυγκρασία του και θα αφεθεί στο «ταξίδι». Ό,τι πιο παράξενο και περίεργο για τον ΄κοινό νου, για τον καλλιτέχνη είναι απλά κάτι από την καθημερινότητά του, είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό.

28 καλλιτέχνες «ξεδιπλώνουν» τη δική τους κοσμοθεωρία σε αυτή την έκθεση χτίζοντας ένα σουρεάλ εικονικό τοπίο.

Επιμέλεια έκθεσης: Τζωρτζίνα Θέου (Ιδιοκτήτρια Art Zone 42, Curator – Iστορικός Τέχνης)

Συμμετοχή καλλιτεχνών με αλφαβητική σειρά: Μαρία Αϊβαλιώτου, Έλενα Αρσενίδου, Γεράσιμος Βαλεντής, Καδιανή Βελιγραντάκη, Ειρήνη Βέρρου, Μαρία Βλασερού, Ευγενία Γρυπάρη, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Έλενα Καμαργιάρη, Αθανασία Καράμπελα, Eύα Κατσαρού(Ermis), Αρετή Κλουτσινιώτη, Γρηγόρης Κούκης, Ευθύμης Μαλαφούρης, Βασιλική Μακρυγιάννη, Μαρία Μαραγκουδάκη, Χρήστος Μηλιώνης, Ο Εραστής της Νύχτας, Παρασκευάς Παπαδόπουλος, Ελένη Παπανικολάου, Αίγλη Πέττα, Ευθύμιος Πουρνάρας, Ρανιώ Σαρρή, Ισιδώρα Τσούρη, Καίτη Χόρτη, Kaizer- Ioannis Kaiserlis, Red Komar, The Krah.