Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

«Index 3: Silent Memory» του Παναγιώτη Δαραμάρα στη Gallery 7

«Index 3 : Silent Memory» του Παναγιώτη Δαραμάρα στη Gallery 7

Στο «Index 3» o Π. Δαραμάρας ολοκληρώνει μια μεγάλη ενότητα δουλειάς με έργα που, πάντα με επίκεντρο τη γραφή, μας φέρνουν αντιμέτωπους με την αλήθεια της σιωπηλής μνήμης μας. Γλυπτικές συνθέσεις και σχέδια, λιτά, μεστά νοήματος, συχνά μυστηριώδη, άγρια ή μαγευτικά απόκοσμα.

Ο καλλιτέχνης λαξεύει, πλέκει υφαίνει, καρφώνει ή ξεφλουδίζει σώματα ύλης, αποκαλύπτοντας ένα νήμα νοήματος που διαπερνά όλο το έργο του. Το ξύλο, το καλάμι, το φύλλο χαρτιού, το σώμα ενός βιβλίου, οι λέξεις που σφυρηλατούνται και γίνονται σκόνη, στρόβιλος ή πηγή που αναβλύζει συνυπάρχουν αρμονικά με θραύσματα από κορμούς δέντρων, χοάνες και μαγικά τοτέμ.

Ο Π. Δαραμάρας γεννήθηκε το 1970 στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Κιν/φική Σχολή Σταυράκου (1990-1993), παρακολούθησε μαθήματα Σύγχρονου Χορού, performance, υποκριτική (1994-2005) και στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 2004. Eργάστηκε στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στο χορό. Έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η δουλειά του αποτελείται κυρίως από γλυπτά, in situ εγκαταστάσεις και performances.

Από το 2019, με βάση μια προσφυγική οικία που βρίσκεται στον Συνοικισμό Χαλανδρίου, οργανώνει και επιμελείται εικαστικά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή με in situ καλλιτεχνικές δράσεις, ομιλίες και συζητήσεις με στόχο την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου. Από το 1983 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Επιμέλεια έκθεσης: Ήρα Παπαδοπούλου