Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Λαϊκά παιχνίδια στο σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

56153-112799.jpg

Η πρώτη έκθεση που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στον ίδιο τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα. Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στην παιδική ηλικία. Μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγικό για τους μεγάλους και γοητευτικό για τους μικρούς παρουσιάζονται γνωστά και άγνωστα σχέδια του ζωγράφου με θέματα εμπνευσμένα από τα λαϊκά παιχνίδια, καθώς και παλαιά παιχνίδια, πολλά από τα οποία δε χρησιμοποιούνται πια.

Πολλά από τα έργα του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Προέρχονται από την συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα και από ιδιωτικές συλλογές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών ανήκει στη συλλογή Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας του Μουσείου Μπενάκη, το σύνολο της οποίας πρόκειται σύντομα να στεγαστεί στην οικία Κουλούρα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου προγραμματίζουν ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 11.00-12.30, για παιδιά 4,5 έως 6 ετών και την οικογένειά τους. Με την καινούργια χρονιά, η Πινακοθήκη θα υποδέχεται μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού, κάθε Πέμπτη, 10.00-11.00, από 9 Ιανουαρίου έως και 6 Μαρτίου 2014. Στη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν σχέδια και πίνακες του Γκίκα, αυθεντικά, παλιά παιχνίδια, αλλά και να επισκεφθούν το σπίτι και το εργαστήρι του μεγάλου καλλιτέχνη, να ζωγραφίσουν και να παίξουν με τη βοήθεια ενός πίνακα-παζλ.

INFO: 13/12 - 9/3, Ώρες Λειτουργίας: Τετ., Πέμ., Παρ., Σαβ., Κυρ. 10.00 - 18.00, Γενική είσοδος € 7, Μειωμένο € 5, Ελεύθερη είσοδος κάθε Πέμπτη