Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Giusy Lauriola και Νατάσσα Καλώτη, Women Incolors

Giusy Lauriola και Νατάσσα Καλώτη, Women Incolors

Η Domus Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση Women Incolors με τα έργα της Ιταλίδας Giusy Lauriola και της Ελληνο-Iρλανδέζας Νατάσσας Καλώτη. Διαφορετικές καταβολές αλλά συναφή αποτελέσματα στην έρευνά τους, από τις ρευστές και άπιαστες γυναίκες από ρητίνη της Lauriola, έως τα παράδοξα στυλ της Καλώτη που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα σα μέσο αποτύπωσης μιας χωροχρονικής σφραγίδας στον καμβά. Για την έκθεση Women Incolors οι δύο καλλιτέχνιδες αφήνουν κατά μέρους τη γυναίκα ως μούσα και την τοποθετούνπρωταγωνίστρια στο έργο τους.

H Giusy Lauriola στο έργο της ερμηνεύει το γυναικείο σύμπαν με όλη τη δύναμη, την ευθραυστότητα, τα φωτεινά χρώματα και τον αισθησιασμό που αυτό περιέχει. Όπως αναφέρει η Lauriola,«αυτή η νέα σειρά έργων είναι το αποτέλεσμα έρευνας με τη χρήση της ρητίνης και του χρώματος. Ήθελα να δημιουργήσω μορφές διάφανες, εύθραυστες αλλά και δυνατές, ξεκινώντας από ένα αναπαραστατικό στυλ για να φτάσω στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Είναι ο τρόπος μου να εκφράζω τη γυναικεία κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που τις αποκαλώ ‘ρευστές γυναίκες’. Ρευστές, γιατί η ρητίνη αντιπροσωπεύει το νερό και το νερό φτάνει παντού».

Η Nατάσσα Καλώτη δούλεψε εκτενώς επάνω στη σειρά της “Illusion of Free Will” (2015 - ), εξερευνώντας την κίνηση και την περφόρμανς μέσα από τυπώματα και μικτή τεχνική (φύλλα χρυσού και ακρυλικό). Το φιλοσοφικό υπόβαθρο του έργου της μεταφράζεται στον καμβά με τη χρήση χορευτριών που αφήνουν το αποτύπωμά τους μέσα από μια μελετημένη σύνθεση σειράςεπαναλήψεων της κίνησης, το οποίο γίνεται στη συνέχεια το θεμέλιο πάνω στο οποίο η καλλιτέχνης δουλεύει.


Η Giusy Lauriola είναι Ιταλίδα εικαστικός. Ύστερα από σπουδές μοντέρνων ξένων γλωσσών στο Πανεπιστήμιο Sapienza στη Ρώμη, γράφεται στην Accademia delle Arti e Mestieri - SanGiacomo και στη συνέχεια στην Pencil Art για επαγγελματική εικονογράφηση (Ρώμη). Κοντά στον Silvio Bicchi μαθαίνει την τεχνική Macchiaioli και στον Alberto Bertuzzi τη φλαμανδική και την υπερ-ρεαλιστική τεχνική. Έχει εκθέσει σε διάφορες γκαλερί στην Ιταλία και στο εξωτερικό, ενώ το 2015 κέρδισε το πρώτο βραβείο του Μουσείου Pier Maria Rossi. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ευρώπη, Αμερική και τη Σιγκαπούρη.

Η Natassa Kaloti είναι ελληνο-ιρλανδή καλλιτέχνης που ζεί στην Ελλάδα. Το έργο της ξεκίνησε με τις επιρροές του Νέου Ρεαλισμού, του Εξπρεσιονισμού και της φιλοσοφίας. ΣπούδασεΚαλές Τέχνες στο Chelsea College of the Arts και στο University of the Arts London. Πήρε BA στο Χορό (Royal Academy of Dance) και τη Φιλοσοφία, MPhil στην ΠολιτικήΦιλοσοφία και PhD στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει δουλέψει με τον Νίκο Ναυρίδη στo έργο “Looking for a Place”, που εκτέθηκε στην Μπιενάλε του Σάντα Φε στο New Mexico, στην TateModern και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Αμερική, την Αγγλία, την Ελλάδα και την Ελβετία.