Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Εκ νέου, μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών

53691-109005.jpg

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της μόνιμης στέγης του, το ΕΜΣΤ στρέφει το βλέμμα στους νέους για να «κλείσει» μαζί τους την πρώτη φάση μιας δημιουργικής πορείας που μετρά ήδη 13 χρόνια. Το δικό τους καλλιτεχνικό παρόν εμπεριέχει την υπόσχεση ενός μέλλοντος, σηματοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη του νέου κεφαλαίου του ΕΜΣΤ.

Η σύλληψη και οργάνωση της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο της εκθεσιακής πολιτικής του μουσείου που στόχο έχει να αναδείξει τις πιο ζωντανές και προωθημένες καλλιτεχνικές δυνάμεις και αναζητήσεις του τόπου, δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα δημιουργίας νέων έργων. Η παρούσα έκθεση διερευνά το δικό μας μέλλον στον ορίζοντα ενός διεθνούς καλλιτεχνικού περιβάλλοντος, παρουσιάζει τα νέα ερωτήματα που διατυπώνονται, αναδεικνύει την καλλιτεχνική δυναμική που τώρα διαμορφώνεται.

Στην έκθεση συμμετέχουν 34 πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες γεννημένοι τη δεκαετία του '80 (από το 1979 έως το 1990), ενώ θα παρουσιαστούν 60 έργα (εγκαταστάσεις, σχέδια, βίντεο, περφόρμανς, ηχητικά έργα, ζωγραφική) εκ των οποίων τα 27 αποτελούν νέες καλλιτεχνικές προτάσεις ειδικά για την παρούσα έκθεση.

Επιμέλεια έκθεσης: Δάφνη Βιτάλη, Δάφνη Δραγώνα, Τίνα Πανδή

INFO: Τρ.-Κυρ. 11.00-19.00, Πέμ. 11.00-22.00, Είσοδος €3, €1,5 (μειωμένο) 

Περισσότερες πληροφορίες