Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Bedrooms

45842-95463.jpg

Η έκθεση Bedrooms παρουσιάστηκε στη 13η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2012 στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας με τίτλο Made in Athens, που επιμελήθηκαν ο Πάνος Δραγώνας και η Άννα Σκιαδά και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος.

Ο σχεδιασμός της φετινής εγκατάστασης προσαρμόστηκε στις ανάγκες του χώρου του metamatic:taf. Χρησιμοποιεί λιγοστά μέσα και οικείους αρχιτεκτονικούς μηχανισμούς αναπαράστασης, για να προσφέρει μια βιωματική, συγκριτική αντίληψη της ζωής των Αθηναίων. 24 μακέτες υπνοδωματίων εγκαθίστανται στους εκθεσιακούς χώρους. Το κάθε μοντέλο συνοδεύεται από φωτογραφία του υπνοδωματίου από τον φωτογράφο Γιάννη Χατζηασλάνη, που προβάλλεται μέσα από χειροκίνητο εικονοσκόπιο διαφανειών. Επιπλέον, ο κινηματογραφιστής Αναστάσης Αγάθος επικεντρώνεται σε ένα από τα δωμάτια, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας τις πολύπλοκες λεπτομέρειες του καταλύματος σε μια ταινία μικρού μήκους. Η αρχιτέκτονας Κατερίνα Χρυσανθοπούλου μοιράζεται τις μαρτυρίες που συνέλεξε από τους ανθρώπους που κατοίκησαν τους εκθεσιακούς χώρους του κτηρίου, οι οποίοι από το 1870 έως τη δεκαετία του 1970 λειτουργούσαν ως εργατικές κατοικίες.

Συμμετέχουν: Σχεδιασμός, παραγωγή και εγκατάσταση: decaARCHITECTURE deca

Ομάδα: Κατερίνα Αποστόλου, Αλέξανδρος Βαΐτσος, Γιάννης Γκινίδης, Άλισον Κατρή, Γιάννης Κιτάνης, Μίνα Κολάκη, Βαγγέλης Κουτρογιάννης, Κωνσταντίνος Κτιστάκης, Carlos Loperena , Βασίλης Μπενέτος, Χριστίνα Νικητάκη, Νίκος Νικολής, Μαρία Παππά, Αργυρώ Πουλιόβαλη, Θάλεια Χρούσου

Ομάδα Έρευνας: Σοφία Χανδακά, Κατερίνα Χρυσανθοπούλου

Κινηματογραφιστής: Αναστάσης Αγάθος/ Φωτογράφος: Γιάννης Χατζηασλάνης/

Δευτ.-Σαβ. 12.00-21.00, Κυρ. 12.00-19.00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ