Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Of Death And Other Demons

Of Death And Other Demons

Στο μυθιστόρημά του με τίτλο “Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων” (Del amor y otros demonios) ο Κολομβιανός συγγραφέας Gabriel García Márquez περιγράφει ένα μύθο για ένα μυστηριώδες νεαρό κορίτσι με μακριά χάλκινα μαλλιά του οποίου οι μπούκλες συνεχίζουν να πληθαίνουν και να μακραίνουν ακόμη και μέσα στον τάφο της μετά τον θάνατό της. Η έκθεση “Περί θανάτου και άλλων δαιμονίων” δανείζεται την εικόνα αυτή για να παρουσιάσει την τρίτη σε σειρά ομαδική έκθεση μετά το Nyctophilia (2015) και το Tender Is The Night (2016) και να στοχαστεί πάνω στο σκοτάδι και το θάνατο μέσα από δεκαεπτά εικαστικά έργα και μία έκδοση.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Ύπνος και ο δίδυμος αδελφός του, ο Θάνατος, ήταν θεοί, παιδιά της Νύχτας και του Ερέβους. Τον Ύπνο τον οποίο θεωρούσαν ήσυχο και πράο θεό ή δαίμονα που πλανιόταν στη γη απεικόνιζαν πότε ως ωραίο νέο που έσπερνε στη Γη γλυκά όνειρα ή κοιμόταν σε μια κλίνη, και πότε ως δαίμονα με φτερά που μετέφερε ένα νεκρό με το θάνατο.

Καλλιτέχνες
Aleksandra Waliszewska, TWIN AUTOMAT, Δημήτρης Εφέογλου, Μαριάννα Ιγνατάκη, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Παναγιώτης Λουκάς, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Of Death And Other Demons
Of Death And Other Demons
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη