Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος
Χώροι

Μιχάλης Αμάραντος, Θραύσματα χαρτιού

Μιχάλης Αμάραντος, Θραύσματα χαρτιού

Ο Μιχάλης Αμάραντος μεταμορφώνει «Θραύσματα Χαρτιού» σε  ζωγραφικές ιστορίες, ζωντανεύοντας έναν παράλληλο κόσμο, γεμάτο ευαισθησία και συναίσθημα, στον οποίο, κυριαρχούν οι ανθρώπινες μορφές. Τα πρόσωπα, κατά κύριο λόγο, υπερμεγέθη και σε πρώτο πλάνο, επιχειρούν να υπερβούν τα συμβατικά όρια και να αφηγηθούν την δική τους ιστορία.

Τα σχέδια του Μιχάλη Αμάραντου μιλούν απευθείας στην καρδιά αναζητώντας κοινά σημεία αναφοράς, μέσα από την καθαρότητα των γραμμών τους και την ειλικρίνεια της έκφρασης. Αποπνέουν ελληνικό άρωμα, καθώς συνθέτουν στοιχεία της ελληνικής φύσης στη ζωγραφική πράξη, όπως πουλιά και φυτά, τα οποία υποδηλώνουν τις επιρροές του καλλιτέχνη από την παράδοση και τους μύθους.

Πουλιά προπομποί γεγονότων, κελευστές μηνυμάτων ή σημαδιακών χρησμών, ξεπροβάλουν στο έργο του Αμάραντου, συντροφεύοντας τις  αγωνίες των πρωταγωνιστών του. 

Η προσήνεια με την οποία αντιμετωπίζει την ανθρώπινη φύση είναι δηλωτική της πρόθεσής του να φανερώσει την δική του αλήθεια, αυτή που αντικρίζουμε με τα μάτια της ψυχής και χαρακτηρίζει την αυθεντικότητα της εικαστικής του γραφής. 

Εξίσου ξεχωριστά και τα μεταλλικά γλυπτά του Αμάραντου, προσεγγίζουν με αφοπλιστική αμεσότητα την ανθρώπινη μορφή,  αφήνοντας τα αποτυπώματά τους πάνω στη σκέψη.