Θεματα

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος καλεσμένος του Γιάννη Νένε

Στον Athens Voice 102.5, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 11.30

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Odysseas Papaspiliopoulos
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος © Ελίνα Γιουνανλή

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ηθοποιός και σκηνοθέτης, λίγο πριν τη «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο, έρχεται στον Athens Voice 102.5 και την εκπομπή του Γιάννη Νένε.

Γνωστός, αγαπητός, με ιδιαίτερη παρουσία και καριέρα στο θέατρο όπου και σκηνοθετεί, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος βρίσκεται σε μία δημιουργική ακμή και μπροστά σε μεγάλα, κλασικά έργα και ρόλους.

Μετά την τεράστια επιτυχία του “Master Class” του Τέρενς ΜακΝάλι με την Μαρία Ναυπλιώτου στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας το οποίο σκηνοθέτησε, και μετά το πολυσυζητημένο ανέβασμα της παράστασης με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Άμλετ» στο ιστορικό Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία της κόρης του μεγάλου σκηνοθέτη, Κατερίνας Ευαγγελάτου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος επιστρέφει με ένα νέο ανέβασμα κλασικού έργου. Και την ίδια ενδιαφέρουσα ιδιοσυγκρασία που τον χαρακτηρίζει.

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Μία ιστορία που γνωρίζουμε καλά και την έχουμε συνδέσει με τις ετήσιες, θεατρικές, καλοκαιρινές μας εκδρομές στην Επίδαυρο:

Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πελοποννησιακού πολέμου, η Αθήνα και η Σπάρτη συνεχίζουν έναν πόλεμο που φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι ανθρώπινες απώλειες και οι καταστροφές βαίνουν αμείωτες και από τις δύο πλευρές, ενώ κάθε προσπάθεια ειρήνης έχει αποτύχει. Η Αθηναία Λυσιστράτη όμως δεν απελπίζεται και προτείνει ένα ανορθόδοξο σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών.

Μαζί με τη Λαμπιτώ, την επικεφαλής των γυναικών της Σπάρτης, κηρύσσουν πάνδημη και αυστηρή σεξουαλική αποχή των γυναικών, με στόχο να οδηγήσουν τους άντρες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών σε συνθηκολόγηση και σύναψη ειρήνης.

Η Λυσιστράτη ενισχύει το σχέδιό της εμποδίζοντας την πρόσβαση των ανδρών στο δημόσιο ταμείο, που φυλάσσεται στην Ακρόπολη, εγκαθιστώντας εκεί μια ομάδα φρούρησης από ηλικιωμένες γυναίκες.

Παρά τις ποικίλες κωμικές αντιδράσεις, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, το ειρηνευτικό σχέδιο φαίνεται να αποδίδει καρπούς και η στρατηγική της Λυσιστράτης αποδεικνύεται  αποτελεσματική.

Η ειρήνη δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της με τη μορφή μιας νέας και όμορφης γυναίκας, της Συμφιλίωσης, που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα των εορτασμών μέσα στην Ακρόπολη.

Για την παράσταση της «Λυσιστράτης», τους ρόλους του, τον κορωνοϊό, τη νέα πραγματικότητα στο θέατρο και πολλά άλλα θα μιλήσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος με τον Γιάννη Νένε στις 11.30 π.μ. την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Μείνετε συντονισμένοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ