Διαγωνισμοι Athens Voice Radio 102.5

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Στέλλα κοιμήσου»

Συντονιστείτε στο Athens Voice Radio 102.5 και διεκδικείστε on air προσκλήσεις για την παράσταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Στέλλα Κοιμήσου» στο θέατρο Τζένη Καρέζη © Γιάννης Πρίφτης
© Γιάννης Πρίφτης

Μετά από 2 πολύ πετυχημένες θεατρικές περιόδους στο Εθνικό Θέατρο, η παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» που έγινε το talk of the town και κέρδισε κοινό και κριτικούς, προστέθηκε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται τη σεζόν 2018 - 2019 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Το Athens Voice Radio 102.5 κληρώνει δύο διπλές προσκλήσεις για κάθε Τρίτη στις 21:00. Στείλτε SMS στο 19619 γράφοντας: AV (κενό) «Στέλλα κοιμήσου» & το ονοματεπώνυμό σου (χρέωση €0,31 με ΦΠΑ).

«Στέλλα Κοιμήσου» στο θέατρο Τζένη Καρέζη © Γιάννης Πρίφτης
© Γιάννης Πρίφτης

Ο Γιάννης Οικονομίδης μας εισάγει μέσα στην πολυτελή βίλα του νεόπλουτου Έλληνα, όπου η ευμάρεια συνυπάρχει με τη χυδαιότητα και οι σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος. Η ωμότητα της γλώσσας και η κυνικότητα των συμπεριφορών είναι τα όπλα της παράστασης του Οικονομίδη, όπου ο θεατής αισθάνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας κωμικοτραγικής «φέτας ζωής».

«Στέλλα Κοιμήσου» στο θέατρο Τζένη Καρέζη © Γιάννης Πρίφτης
© Γιάννης Πρίφτης

Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με «μαφιόζικες» μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.

Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις.

Το «Στέλλα κοιμήσου» γράφτηκε με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών της παράστασης κατά τη διάρκεια των προβών. Κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή, καθώς ο διάλογος διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό ζωντανά στη σκηνή, με βάση ένα συγκεκριμένο σενάριο.

«Στέλλα Κοιμήσου» στο θέατρο Τζένη Καρέζη © Γιάννης Πρίφτης
© Γιάννης Πρίφτης

Με κάθε συμμετοχή αποκτάτε έκπτωση 10% στα βιβλία της ATHENS VOICE Books.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ