Μουσικη

Archive

Fuck, yes

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 316
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Archive
Archive

Περιοδεύουν στην Ελλάδα και στις 25/9 σταματούν στην Αθήνα για μια συναυλία που θα αποτυπωθεί στην επόμενη live DVD κυκλοφορία του γκρουπ. Από τα ονόματα που γκελάρουν στο ελληνικό κοινό αναπτύσσοντας μια πιστή σχέση μαζί του. Ο Darius Keller στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου από το σπίτι του στη Μονμάρτη (έχει πέσει επιδημία στο Λονδίνο, όλοι οι μουσικοί την κάνουν για Παρίσι) μιλάει για τη σχέση του με το ελληνικό κοινό λίγο πριν το στοίχημα του Λυκαβηττού και το μόνο που φοβάται είναι η βροχή…

Πόσο σημαντικά είναι πλέον τα άλμπουμ σε μια εποχή ψηφιακών singles και ασταμάτητων downloads; Έχει μεγάλη σημασία το ταξίδι ενός άλμπουμ, οπότε για μας θα είναι πάντα σημαντικό. Ίσως για τους ποπ καλλιτέχνες να μην έχει την ίδια αξία.

Πόσο δύσκολη είναι η διάρκεια ενός γκρουπ σήμερα; Έχουμε καταφέρει να είμαστε μαζί για μεγάλο διάστημα, δεν ήταν πάντα εύκολο, υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλαγές στη σύνθεση του γκρουπ. Όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες που θέτεις και για μας ήταν πάντα πρώτη η μουσική.

Πόσο έχεις αλλάξει προσωπικά από την εποχή του ντεμπούτο άλμπουμ σας “Londinium”; Πιθανότατα όσο έχεις αλλάξει κι εσύ μέσα σε αυτά τα δεκαπέντε χρόνια. Νομίζω πως η ζωή ρέει πιο εύκολα τώρα λόγω εμπειρίας, αλλά μου λείπουν κομμάτια της εφηβείας και αυτή η συνεχής γνώση νέων πραγμάτων.

Πόσο έχουν αλλάξει οι επιρροές από τότε; Πέρασες από μια περίοδο όπου ο θυμός και η απογοήτευση είχαν καθορίσει τη θεματική του γκρουπ. Aυτή τη στιγμή έχω την ανάγκη να σταματήσω να απασχολώ το μυαλό μου με την πολιτική. Είναι κατατονικό. Σκέφτομαι διαφορετικά πράγματα.

Πώς αποφάσισες να αφήσεις το Παρίσι για το Λονδίνο; Η διαφορά είναι αισθητική. Το Παρίσι είναι υπέροχο και οι άνθρωποι πραγματικά απολαμβάνουν τη ζωή. Το Λονδίνο είναι μέσα στην τρέλα. Το καθετί είναι για το χρήμα και τη δουλειά και εντελώς ειλικρινά το έχω σιχαθεί και νομίζω πως η ζωή εκεί είναι βαρετή. 

Τι θα πέταγες για πάντα από τον πλανήτη Γη; Τον Cliff Richard με τα άχρηστα χριστουγεννιάτικα τραγούδια του και το κατσικίσιο τυρί. Το σιχαίνομαι. (γέλια)

Πώς ερμηνεύεις τη θερμή σχέση σου με την Ελλάδα; Ξέρεις, νομίζω πως οι Έλληνες είναι σκοτεινοί. Μη με ρωτήσεις γιατί. Παρά τον ήλιο. Δεν είναι τυχαίο το πόσο διάσημος είναι ο Nick Cave στην Ελλάδα.

Κάποια ιστορία από την Aθήνα; Έχουμε κάνει δυνατά και πιο μέτρια λάιβ στην Αθήνα. Το τελευταίο στο θέατρο Βadminton ήταν ok, αν και από τα πρώτα μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ. Το ελληνικό κοινό είναι υπέροχο. Πάντα μας αρέσει να  παίζουμε για αυτούς. Κάθε φορά μετά τα λάιβ ανυπομονούμε να βγούμε έξω και να τα πιούμε με τους Έλληνες φίλους μας και να μεθύσουμε με ρακή.

Τι ετοιμάζετε στον Λυκαβηττό για την ηχογράφηση του DVD; Ερχόμαστε οκτώ μουσικοί και δέκα ακόμη άνθρωποι για την παραγωγή αυτή. Θα είναι εντυπωσιακό το σόου. Ο μόνος μας φόβος είναι να μη βρέξει. 

Ιnfo 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 35, 40 & 45. Προπώληση: Ticket House, Public (Σύνταγμα & Πει­ραιά) και ticketpro.gr

Στις 25/9.

*gdim400@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ