Αρχειο

Οι ήρωες του 32ου Μαραθωνίου

3 ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 503
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80539-180122.jpg

Αχιλλέας Τσακιλτζίδης - Γιάννης Μητρούλης (κεντρική φωτό)

Μαζί για πολλά χιλιόμετρα

Ο Αχιλλέας με το 12χρονο φίλο του Γιάννη δεν στοχεύουν σε μετάλλιο· προπονούνται όμως μαζί για κάτι που αξίζει όσο όλα τα μετάλλια του κόσμου. Ο νεαρός Γιάννης βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και ο 49χρονος Αχιλλέας τρέχει μαζί του. Έπειτα από αποχή 20 χρόνων, ο τέως αθλητής Αχιλλέας πρότεινε να βοηθήσει το νεαρό φίλο του που έχει κινητικά προβλήματα για να τρέχουν μαζί, εμπνευσμένος από την ιστορία ενός Αμερικανού πατέρα που συμμετέχει σε τρίαθλο έχοντας πάντα μαζί του και τον παραπληγικό γιο του. Ζουν και οι δύο στην Πτολεμαΐδα. Έτρεξαν πέρυσι στον Μαραθώνιο και θα τρέξουν και φέτος.


Ίμον Ντάργκαν

Έρχεται στην Αθήνα για τον 100ό του Μαραθώνιο

image

Ο 45χρονος Ιρλανδός Eamonn Dargan άρχισε να τρέχει το 2007 για να χάσει βάρος. «Ξεκίνησα να συμμετέχω σε μαραθωνίους γιατί ήταν για μένα πρόκληση να πιέζω τον εαυτό μου και να ξεπερνάω τα όριά μου κάθε μέρα». Αυτός στην Αθήνα θα είναι ο 100ός του μαραθώνιος. Γιατί; «Για δύο λόγους» λέει ο ίδιος. «Αρχικά, γιατί έχω τρέξει μόνο ένα μαραθώνιο έξω από την Ιρλανδία και θα μου άρεσε να τρέξω τώρα σε ένα καινούργιο μέρος για μένα. Και, δεύτερον, τίποτα δεν θα με άγγιζε συναισθηματικά περισσότερο από το να τρέξω με τους φίλους μου σ’ αυτό τον ιστορικό αγώνα στην πόλη που τον γέννησε!»


Μαριανέλα Κορδέρο

42 χιλιόμετρα στην Αθήνα

image

Η 37χρονη Κοσταρικανή, δρομέας από το 2010, βρήκε στο τρέξιμο χαρά και η ζωή της άλλαξε. Στο μπλογκ της, που είναι αρκετά γνωστό στους αθλητές της Κόστα Ρίκα, γράφει γι’ αυτό, πώς δηλαδή πήγε από το μηδέν στο μαραθώνιο. «Δεν έχω σταματήσει να γράφω ή να τρέχω από τότε». Φέτος έρχεται στην Αθήνα για τον 32ο Μαραθώνιο. «Αγαπώ τα πάντα για τους Μαραθωνίους. Την προπόνηση. Την εκμάθηση. Την ιστορία. Όλα αυτά τα συναισθήματα σε 42 χιλιόμετρα. Είναι μοναδικό και νομίζω το όνειρο κάθε μαραθωνοδρόμου να τρέξει εκεί όπου όλα ξεκίνησαν. Ο πέμπτος και πιο αξιομνημόνευτός μου μαραθώνιος. Στην Αθήνα!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ