Αρχειο

Swinging στη Δάφνη

Πήγαμε να σουινγκάρουμε!

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69407-139903.jpg

 Την Κυριακή 1 Ιουνίου, πρώτη μέρα του καλοκαιριού ο πεζόδρομος Σοφοκλή Βενιζέλου, στη Δάφνη γέμισε κόσμο και αντηχούσε ήχους swing, rock και jazz μουσικής. Η μουσική προερχόταν από το κουαρτέτο Je swing και ο χορός που συνόδευε τις μελωδίες από την ομάδα Jump and Jive swing team, η οποία μάθαινε τα βασικά βήματα στους περαστικούς που σταματούσαν να χαζέψουν το θέαμα. Και φυσικά, όλοι χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσης!

n

Ανάμεσα στους «περαστικούς» ήμουν κι εγώ. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό και μπήκα κι εγώ στο χορό. Η μουσική και ο χορός αυτού του είδους μπορούν με ένα ακαθόριστο τρόπο να σου φτιάξουν τη διάθεση και να «στολίσουν» με ένα χαμόγελο το πρόσωπό σου. Άλλωστε, δεν μπορείς να μην χαμογελάσεις. Θα είσαι η μόνη παραφωνία.

n

Τηλεφώνησα σε φίλους και γνωστούς να έρθουν να με βρουν και παρουσιάστηκαν τρεις φίλοι μου, «συγχορευτές». Προσπαθούσαμε να μάθουμε, γελώντας, τα βασικά. Τότε, μας πλησίασε η δασκάλα της ομάδας η Έλενα και μας καλωσόρισε με ένα εγκάρδιο χαμόγελο και την «δελεαστική» ερώτηση: «Χορεύετε»; Με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, πάνω στην χορογραφία και μεγάλη αγάπη για το swing- ή αλλιώς lindy hop, όπως αποκαλείται διαφορετικά το κλασικό swing- ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να μαθαίνει πρώτα σε φίλους και γνωστούς και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο πώς να… σουινγκάρουν και όχι μόνο: υπάρχει και το rock, και το charleston….

n

Χοροθεραπεία με swing

Η χοροθεραπεία αφορά την ψυχοθεραπευτική χρήση του χορού. Το swing πιστεύω είναι από τα καταλληλότερα είδη γι’ αυτό το σκοπό. Είναι ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο, χαρούμενο…. όταν χορεύεις swing δε σε νοιάζει να κρατάς το frame ή να στήνεσαι και να παίρνεις πόζες όπως άλλοι, ballroom για παράδειγμα, χοροί. Έχει κι αυτό βέβαια την τεχνική του αλλά, όπως διαπίστωσα κι εχθές, πρωταρχικός σκοπός είναι να περάσεις καλά και όχι να κάνει μία άρτια τεχνικά φιγούρα. Με άλλα λόγια, ο καλύτερος τρόπος για να βγεις και να «ξεσκάσεις», ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

n

Η Έλενα με ενημέρωσε ότι το επόμενο event θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιθέα στις 14 με 15 Ιουνίου και θα είναι πολυπολιτισμικό(!), καθώς θα συμμετέχουν και άλλες χορευτικές ομάδες με πολλά διαφορετικά είδη χορού. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο fb: Jump & Jive - Athens Swing Team

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ