Αρχειο

Βαρύ το «κατηγορώ» του Πελεγρίνη προς τον Αρβανιτόπουλο

Ενώ «δέος» αισθάνεται ο πρύτανης απέναντι στους υπαλλήλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55640-112017.jpg

Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας για «αυταρχισμό» ενώ υποστήριξε ότι το Συμβούλιο του Ιδρύματος «ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας». Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε πως αισθάνεται «δέος» απέναντι στους υπαλλήλους «που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους». «Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» τόνισε και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή». Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε επίσης ότι υπουργείο Παιδείας έχει «υποπέσει σε σωρεία λαθών».

Στο μεταξύ, άγνωστο είναι εάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων και εάν οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με κάλπη. Έως αύριο, πάντως, θα πρέπει να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεών τους καθώς λήγει η απεργία που είχαν εξαγγείλει προχθές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο ΕΜΠ άνοιξαν σήμερα δύο σχολές ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά λειτουργούν έξι από τις εννέα του Ιδρύματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ