- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
DNA αλόγου σε βόειο κατεψυγμένο κρέας, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (EΦΕΤ), στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε ανακοίνωσή του ο φορέας υπογραμμίζει πως συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια για έλεγχο 76 δείγματα από παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια. Από τα συνολικά 76 δείγματα έχουν αναλυθεί τα 26, από τα οποία τα δύο βρέθηκαν θετικά.
Τα δυο θετικά δείγματα αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος ρουμανικής προέλευσης, συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών, με την επισήμανση FROZEN BEEF MEAT NECK και FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE της επιχείρησης “ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ”, τα οποία έχουν ήδη δεσμευθεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.02.2013. Ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας συνεχίζει να πραγματοποιεί ελέγχους για την ανίχνευση DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα της διατροφικής αλυσίδας.