Αρχειο

Αδικαιολόγητα ποσά 5 εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς 11 γιατρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35056-76740.jpg

Πραγματοποιώντας έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών-ιατροτεχνικών προϊόντων, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισε εταιρία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τον «φορολογικό παράδεισο» της νήσου Μαν που δωροδόκησε ορθοπεδικούς ιατρούς. Τα περιστατικά αφορούν περιπτώσεις δημοσίων νοσοκομείων στη Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.  Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ σε φορολογικές δηλώσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς σε 11 από τους γιατρούς κατέδειξε αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ.

Ήδη απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.

Σημειώνεται, πως από το ΣΔΟΕ διεξάγεται έρευνα, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από Γερμανική Φαρμακευτική Εταιρεία. Από την μέχρι τώρα έρευνα, η οποία συνεχίζεται με προσκλήσεις και έλεγχο των εμπλεκομένων, έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ