Αρχειο

Έλληνας ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ρε...

Ένα ορθογραφικό λάθος στο πανό των ρατσιστών / χριστιανών που λέει πολλά...

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3299-21645.jpg

Τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε τράβηξε ο Νίκος Ντέτζι Οντουμπιντάν, μετανάστης δεύτερης γενιάς, στη συγκέντρωση των ορθόδοξων/ακροδεξιών στην πλατεία Κολοκοτρώνη, το περασμένο Σάββατο. Μετά, την είδε στο Facebook η “δικιά μας” Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και την ανέβασε κι αυτή. Μείναμε όλοι με ανοικτό το στόμα.

Η ανορθογραφία στο πανό βγάζει μάτι. «Γενιέσαι» με ένα νι. Ποιο άλλο τόσο τρανταχτό παράδειγμα θα μπορούσε να τεκμηριώσει την πραγματικότητα; Ότι ρατσισμός και έλλειψη Παιδείας πάνε χέρι – χέρι; Όπως επίσης και ότι στις ρατσιστικές – φασιστικές οργανώσεις συνήθως υπάρχουν 5-10 «έξυπνοι» και «μορφωμένοι» καθοδηγητές που διατάζουν εκατοντάδες απαίδευτους ή ημιμαθείς, οι οποίοι υπακούουν τυφλά. Κι έτσι: Η άγνοια / ημιμάθεια γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Καλλιεργείται ο φόβος. Και με τη σειρά του, ο φόβος γεννάει το ρατσισμό.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, οι καθοδηγητές είπαν στους απαίδευτους «φτιάχτε ένα πανό που να λέει ότι “έλληνας γεννιέσαι”». Ξέχασαν να τους πουν, όμως, πώς γράφεται αυτό. Ξέχασαν ότι μιλούν με ημιμαθείς και αγράμματους. Που είναι μεν καλοί για να σηκώσουν ένα πανό (ή ένα ρόπαλο) σε μια διαδήλωση, αλλά πολύ κακοί στο να γράψουν ένα απλό, συνηθισμένο ρήμα στα ελληνικά. Κι έτσι κάπως έγινε η εν λόγω γκάφα. Περαστικά...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ