Αρχειο

Κρέας στην Αθήνα

Σύντομος οδηγός έθνικ κρεοφαγίας

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 334
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12433-28267.jpg

Το Ελληνοαραβικό ντονέρ του Αλί στην οδό Τζορτζ 3 σιγοψήνεται από το πρωί, το σις κεμπάπ είναι ελαφρύ και το καλαμάκι προβατίνα ξεφεύγει. Κρέας με σπιτικό χούμους από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ. Για τους πιο βραδινούς, με ένα τηλεφώνημα ο Αλί επιστρέφει από το σπίτι στο μαγαζί και φτιάχνει επιτόπου ό,τι του ζητήσεις.

Το Ινδικό του Μπάρμπα Τζορτζ, Μεσολογγίου 4 στα Εξάρχεια. Ινδικό σουβλάκι εξαιρετικά πικάντικο και κοτόπουλο Κασμίρ με δροσερή μπίρα από τις δύο η ώρα το μεσημέρι.

Το αδιαχώρητο κάθε μεσημέρι από Ινδούς, Πακιστανούς και άλλους μετανάστες γίνεται στην Μενάνδρου. Δίπλα από την είσοδο της Στοάς Θανοπούλου, στο KABAB HOUSE PakPunjab θα βρεις κάθε μέρα την ίδια προσφορά: ένα κοτόπουλο, ένα μπιφτέκι, μία κόκα: δυόμισι ευρώ.

Δίπλα ακριβώς υπάρχει η Αλεξάνδρεια, Σοφοκλέους 47, όπου ο Raja Jee μαζεύει τους λάτρεις του σις ταούκ, δηλαδή καλαμάκι κοτόπουλο.

Νέζος, Κωνσταντινουπόλεως 58 (697 2340342). Γεύση και χρώμα Τουρκίας. Εξυπηρέτηση χαλαρή έως ράθυμη. Πατάτες αληθινές και όχι πλαστικές.

Γεύσεις από τη μαμά Αφρική στην Κυψέλη, Lalibella, Νάξου 26-28 (210 8652.495). Δεν υπάρχει κουβέρ, διότι τρως με τα χέρια τη σπογγώδη πίτα. Κατφού κιμάς, τιπς κρέας σε λωρίδες. Γουότ, κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα, μόνο για όσους αντέχουν τα καυτερά.

Μπέικον καπνιστό και χοιρομέρι με άρωμα Καρπαθίων στο Produce Alimentare Romanesti: Dracula. Η πιο καλτ ταμπέλα στην Αχαρνών 212. (προς το παρόν κλειστό)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ