Smart Life

Ευβιότοποι: Η επιλογή μας για το Πάσχα 

Ελληνικό βιολογικό κρέας, από τα αγροκτήματά μας στο τραπέζι σας

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευβιότοποι

Ευβιότοποι: Βιολογικό, υγιεινό ποιοτικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας

Το εγχείρημα ευβιότοποι ξεκίνησε το 1982 με την αγορά ενός αγρού 25 στρεμμάτων στην Κήρινθο της Εύβοιας. Η τοποθεσία της φάρμας είναι ιδανική και επιλέχθηκε για το φυσικό της κάλος, την εύκολη πρόσβασή της λόγω της γειτνίασης με το λεκανοπέδιο, αλλά και για την ίδια την ετυμολογία της ονομασίας Εύβοια («Εύ» και «βους» σημαίνει καλό βόδι).

Ο αρχικός σκοπός μας ήταν η κατασκευή ενός πρότυπου βιολογικού κτηνοτροφικού αγροκτήματος με στόχο την οικογενειακή διατροφική αυτάρκεια σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Μέχρι και σήμερα παραμένουμε σταθεροί στην αρχική μας ιδέα: «Φρόντισε τα ζώα και αυτά θα φροντίσουν εσένα».

Το αγρόκτημα αναπτύχθηκε σταδιακά με την αγορά αγρών συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων για την ιδιοπαραγωγή βιολογικών ζωοτροφών και με την συμπληρωματική κατασκευή στάβλων και βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Βιολογικό κτηνοτροφικό αγρόκτημα
Βιολογικό κτηνοτροφικό αγρόκτημα

Στα αγροκτήματά μας εκτρέφονται 4 βασικά είδη παραγωγικών ζώων: βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα και κοτόπουλα. Φροντίζουμε τα ζώα μας να μεγαλώνουν με υγιείς και φυσιολογικούς ρυθμούς ανάπτυξης ώστε να μην χρειάζονται προληπτικές κτηνιατρικές επεμβάσεις και να ανταποδίδουν αυτό που επιδιώκουμε, υγιεινό ποιοτικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας.

Για το Πάσχα, οι ευβιότοποι προσφέρουν την πρόταση μιας πιο συνειδητής επιλογής στην ποιότητα της τροφής που καταναλώνουμε. Γεμίζουν τα γιορτινά τραπέζια με υγιεινό, νόστιμο ελληνικό κρέας, βιολογικής εκτροφής και υψηλής διατροφικής αξίας, που φανερώνει τη προσωπική φροντίδα σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Οι προτάσεις μας για το πασχαλινό τραπέζι περιλαμβάνουν κλασικές πασχαλινές επιλογές και λαχταριστές συνταγές, έτοιμες για ψήσιμο. Κατσίκι ή αρνί, ολόκληρο, κομμένο σε παϊδάκια για τα κάρβουνα αλλά και κομμένο σε μερίδες για μαγείρεμα σε φούρνο και κατσαρόλα.

Πασχαλινή κιμαδόπιτα
Πασχαλινή κιμαδόπιτα

Επιπλέον, θα βρείτε χειροποίητες πασχαλινές συνταγές όπως κοκορέτσι φούρνου, πασχαλινή κιμαδόπιτα με ανάμεικτο βιολογικό κιμά, βιολογικό φύλλο, αγκινάρα και φινόκιο. Δοκιμάστε παραδοσιακά λουκάνικα, κοντοσούβλι, κεμπάπ, σουβλάκια και μπριζόλες με επιλογές κρέατος από μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο. Φέτος για πρώτη φορά θα βρείτε χειροποίητη μαγειρίτσα, τζιγεροσαρμάδες, γαρδουμπάκια και μπιφτέκια προβατίνας. Η διευρυμένη ποικιλία προϊόντων προσφέρει επιλογές που θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Οι ευβιότοποι λειτουργούν με σεβασμό στη φύση, διαφάνεια στην εκτροφή, καινοτομία στην τυποποίηση και υπευθυνότητα απέναντι στον καταναλωτή, φροντίζοντας κάθε στάδιο της παραγωγής βιολογικού κρέατος, από τα αγροκτήματά μας στο τραπέζι σας.

Ευβιότοποι

Τα βραβευμένα προϊόντα ευβιότοποι, καθώς και τα υψηλής ποιότητας συνοδευτικά τους από Ελληνικές εταιρείες, μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα φυσικά μας καταστήματα:

  • Λ. Κηφισίας 359, Κηφισιά, T: 210 62 07981
  • Λ. Δημοκρατίας 3, Νέο Ψυχικό, T: 210 67 77 730

Οπώς και στα συνεργαζόμενα καταστήματα που θα βρείτε στο site μας, αλλά και να τα παραλάβετε στον χώρο σας παραγγέλνοντας τηλεφωνικά ή online στο eviotopoi.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ