Smart Life

Μουσεία Κινηματογράφου: Ανακαλύπτοντας τον κόσμο της 7ης τέχνης

Πολύτιμα αντικείμενα και εκθέσεις που μπορούν να σε ταξιδέψουν σε έναν κόσμο ονείρων και φαντασίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσείο Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες
Μουσείο Ακαδημίας Κινηματογράφου, Λος Άντζελες © EPA/ETIENNE LAURENT

Μουσεία Κινηματογράφου: Ένα ταξίδι στη μαγεία της ιστορίας του σινεμά και στις πόλεις που συνδέονται με αυτό

Αν ο κινηματογράφος είναι από τους μεγάλους σου έρωτες και έχεις αφιερώσει πολλές ώρες στο να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου ταινίες, είτε στο σπίτι είτε σε ένα σινεμά, η επίσκεψη σε ένα σημαντικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στην 7η τέχνη μπορεί να σου φανεί συναρπαστική. Πρόκειται για χώρους που όχι μόνο κρύβουν μέσα τους τη μαγεία του κινηματογράφου, αλλά κουβαλούν και μία πλούσια ιστορία γεμάτη με πολύτιμα αντικείμενα και εκθέσεις που μπορούν να σε ταξιδέψουν σε έναν κόσμο ονείρων και φαντασίας. Ας γνωρίσουμε τρία μουσεία τα οποία είναι αφιερωμένα στην τέχνη του κινηματογράφου και σου προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνεις στην ιστορία της τέχνης, στην επίδρασή της στην κοινωνία και στην εξέλιξή της μέσα στον χρόνο.

Μουσείο Μελιές (Γαλλική Κινηµατοθήκη) στο Παρίσι

Musée Méliès - Exposition permanente

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μέσα στο πάρκο Μπερσί, απέναντι από τον ποταμό Σηκουάνα, η Γαλλική Κινηµατοθήκη αποτελεί έναν προορισμό που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία του κινηματογράφου, ξεκινώντας από τα πρώτα του βήματα. Το Μουσείο Μελιές, το ολοκαίνουργιο μουσείο κινηματογράφου της Γαλλικής Κινηµατοθήκης, έχει ανοίξει πλέον σε έναν μεγαλύτερο χώρο με νέα εντυπωσιακά εκθέματα που αποτίουν φόρο τιμής στον πρωτοπόρο σκηνοθέτη Ζωρζ Μελιές. Η συνεισφορά του στην 7η τέχνη είναι πολύ σημαντική, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που άνοιξε τις πύλες των ονείρων, της μαγείας και της μυθοπλασίας στον κινηματογράφο. Ο σκηνοθέτης του «Ταξίδι στη Σελήνη» (1902) αποδείχθηκε ένας άκρως εφευρετικός και παραγωγικός δημιουργός, με σημαντική επιρροή μέχρι και στο σύγχρονο σινεμά, ενώ το μουσείο που είναι αφιερωμένο σε εκείνον σε καλεί να εξερευνήσεις τον κόσμο του κινηματογράφου με έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο.

Μουσείο Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες

Academy Museum of Motion Pictures | Now Open

Στην καρδιά του Χόλιγουντ, εκεί που χτυπάει η καρδιά των μεγαλύτερων παραγωγών του κόσμου, το Μουσείο Κινηματογράφου της Ακαδημίας αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο για την τέχνη του σινεμά και έναν προορισμό για λάτρεις της 7ης τέχνης από όλο τον κόσμο. Τα εκθέματά του δεν περιορίζονται μόνο στην προβολή υλικού από ταινίες, καθώς εξερευνά τη μαγεία των παρασκηνίων που δίνουν ζωή σε σημαντικές παραγωγές. Κατά την κράτηση εισιτηρίων, έχεις την επιλογή να προσθέσεις πρόσβαση στην εμπειρία των Όσκαρ, για να ζήσεις κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό. Εκεί μπορείς να θαυμάσεις από κοντά τα χρυσά αγαλματίδια, ανακαλύπτοντας τη δεξιοτεχνία και την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ένα από αυτά. Επιπλέον, το μουσείο φιλοξενεί μια εκτενή συλλογή από σκηνικά, κοστούμια και σετ από αγαπημένες ταινίες, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία αγαπημένων ταινιών.

Deutsche Kinemathek - Μουσείο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Βερολίνο

Deutsche Kinamathek | Cinema Museum | Berlin | Germany | Things to do in Berlin

Ακόμη ένας εμβληματικός χώρος, το Μουσείο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης που βρίσκεται στην Potsdamer Platz αναδεικνύει περισσότερα από 100 χρόνια γερμανικής κινηματογραφικής ιστορίας και 50 χρόνια ιστορίας της γερμανικής τηλεόρασης. Πρόκειται για μια μοναδική ιδέα στην Ευρώπη, με ένα ξεχωριστό περιβάλλον που αναδεικνύει αυτά που προβάλλει - ας μην ξεχνάμε ότι ο γερμανικός εξπρεσσιονισμός ήταν από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά κινήματα. Οι εκθέσεις του βασίζονται στις πλούσιες συλλογές της Deutsche Kinemathek από την ίδρυσή της το 1963, ενώ ειδικές θεματικές εκθέσεις που αφορούν τον κινηματογράφο και την τηλεόραση παρουσιάζονται εναλλάξ, προσφέροντάς σου μία μοναδική εμπειρία που θα σε κάνει να ξοδέψεις ώρες για να τις ανακαλύψεις.

Απόλαυσε περισσότερη κινηματογραφική μαγεία με ένα ταξίδι στις Κάννες

TV FESTIVAL DE CANNES - BANDE ANNONCE - TEASER - 2023

Ένας από τους προορισμούς που είναι συνδεδεμένοι όσο λίγοι με το σινεμά είναι οι Κάννες, ένας τόπος που προσελκύει δημοφιλείς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και λάτρεις του κινηματογράφου από όλο τον κόσμο στο δημοφιλές ομώνυμο φεστιβάλ. Με τις πανέμορφες παραλίες, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας και κινηματογραφικής μαγείας. Σε μία ευκαιρία να τις γνωρίσεις, χρησιμοποίησε έως 21/04 την πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard που έχεις ή θα αποκτήσεις και διεκδίκησε δύο ταξίδια για δύο άτομα στις Κάννες. Συγκεκριμένα, για κάθε αγορά από 50€ και πάνω με πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard έως 21/04/2024, κερδίζεις από μία συμμετοχή στην κλήρωση. Στην κλήρωση συμμετέχουν όλες οι πιστωτικές κάρτες Eurobank Mastercard: Mastercard Classic, Mastercard Gold, Reward World Mastercard, COSMOTE World Mastercard, EuroLine Style Mastercard, ΣΑΚΑ Mastercard. 

2 τυχεροί x 2 θα ταξιδέψουν στις Κάννες για να ζήσουν από κοντά μια VIP ανεκτίμητη εμπειρία στο 77ο Φεστιβάλ Καννών στο διάστημα 17-19/5 που περιλαμβάνει: αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή στο πολυτελές Hôtel Barrière Le Majestic, δωρεάν μετακινήσεις στην πόλη, ξενάγηση και εργαστήριο στο Musée du Parfum Fragonard, επαγγελματική φωτογράφηση στην εμβληματική βεράντα Priceless Cannes Terrace της διάσημης Croissette, καθώς και δείπνο καλωσορίσματος σε ιδιωτική βίλα στην περιοχή Croix des Gardes και δύο γεύματα σε δημοφιλή εστιατόρια της πόλης. 

Τα μουσεία που είναι αφιερωμένα στον κόσμο του κινηματογράφου προσφέρουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία, την τέχνη και την επιρροή του αγαπημένου μέσου. Είτε είσαι σκληροπυρηνικός λάτρης του κινηματογράφου είτε απλά έχεις την περιέργεια για το πώς δημιουργείται μία ταινία, μπορείς να επισκεφθείς ένα από αυτά για να εμπνευστείς, να αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις και να βυθιστείς στην πλούσια ιστορία της 7ης τέχνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ