Ήξερες ότι υπάρχει Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα;
Μόλις άνοιξε με αφορμή τα 70 χρόνια της Κρι Κρι
Η Κρι Κρι γιορτάζει τα 70 της χρόνια δημιουργώντας το «Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα
Πριν μερικά χρόνια, σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας είχα ακούσει την εξής χαριτωμένη και ενδεικτική μιας εποχής ιστορία: Βρισκόμαστε κάπου στη δεκαετία του ’70 και τα συσκευασμένα παγωτά μόλις έχουν φτάσει στο απομακρυσμένο αυτό χωριό. Ένας παππούς, γεμάτος περιέργεια για αυτό το καινούργιο «παγωτό», που ούτε είχε δει, ούτε είχε ακούσει ποτέ του, αγοράζει ένα παγωτό ξυλάκι. Αποφασίζει ότι θα το κρατήσει για να το φάει αργότερα και το βάζει στην… τσέπη του! Φανταστείτε την έκπληξή του όταν ώρες μετά θυμάται την ύπαρξη του παγωτού και το αναζητά στην τσέπη του μάλλινου σακακιού του! Την ιστορία αυτή μου τη διηγήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού σκασμένοι στα γέλια.
Στη δική μας εποχή το παγωτό είναι κάτι αυτονόητο, ένα γλυκό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Αλήθεια, πότε άρχισε η ιστορία του παγωτού στην Ελλάδα; Πώς δημιουργείται μία καινούργια γεύση και πώς φτιάχνεται το αγαπημένο μας παγωτό; Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντάει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το ολοκαίνουργιο «Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του.
«Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα
Το «Εργοστάσιο Παγωτού» δημιουργήθηκε από την ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, η οποία φέτος συμπληρώνει τα 70 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο η Κρι Κρι σκέφτηκε να δημιουργήσει κάτι με σκοπό να ευχαριστήσει την κοινωνία για την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει έμπρακτα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για να στηρίξει ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία. Έτσι, αποφασίστηκε το «Εργοστάσιο Παγωτού» να ανοίξει στη γενέτειρα της εταιρείας, στις Σέρρες.
Σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2000 τ.μ. οι επισκέπτες του μουσείου θα ταξιδέψουν στον χρόνο ανακαλύπτοντας τα μυστικά του παγωτού, την ιστορία, αλλά και την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια. Επίσης θα δουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής του αγαπημένου τους παγωτού, ενώ στο τέλος τους περιμένει και το … Happy Ice Cream, ένας χώρος αφιερωμένος στο παιχνίδι, γεμάτος με συναρπαστικές εκπλήξεις. Αλλά το καλύτερο όλων είναι το εργαστήρι παγωτού. Εδώ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν οι ίδιοι τη δική τους γεύση παγωτού, ακριβώς όπως την ονειρεύτηκαν! Τέλειο;
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε ότι ο σκοπός της Κρι Κρι με το Μουσείο Παγωτού είναι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο κάθε χρόνο, γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο του, ενώ το όραμα είναι η διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Εργοστάσιο Παγωτού» μπορείτε να βρείτε στο www.icecreamfactory.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.