Smart Life

Γιατί να ασφαλίσω την επιχείρησή μου; Μάθε γιατί!

Η επιχείρηση μας είναι το δεύτερο σπίτι μας. Είναι εκεί που οι ιδέες αποκτούν «σάρκα και οστά» και εκεί που το όραμα αναπτύσσεται.

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δίνει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της επιχείρησης

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δίνει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση της επιχείρησης.

  • Advertorial

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές η ασφάλιση δε μπαίνει ως προτεραιότητα στον προϋπολογισμό μιας επιχείρησης. Ωστόσο η ασφάλιση αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα απαραίτητο χρηματοοικονομικό εργαλείο που πρέπει να διαθέτει κάθε επιχειρηματίας για να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη λειτουργία, την οικονομική βιωσιμότητα, την εταιρική φήμη και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Η επιχείρησή μας είναι το δεύτερο σπίτι μας. Είναι εκεί που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας, εκεί που οι ιδέες αποκτούν «σάρκα και οστά» και εκεί που το όραμα μας αναπτύσσεται.. Δεν θα έπρεπε να την προστατεύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε; Είτε διευθύνετε μια μικρή επιχείρηση, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία ή είστε αυτοαπασχολούμενος, η ασφάλιση επιχειρήσεων σας βοηθά να προστατεύσετε εσάς και την εταιρία σας από απροσδόκητα κόστη.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα μερικές συχνές απορίες και τις απαντήσεις τους σχετικά με την ασφάλιση περιουσίας.

Ποιους τομείς της επιχείρησής μου μπορεί να προστατεύσει η ασφάλιση;

Η ασφαλιστική αγορά εξελίσσεται συνεχώς και καινοτομεί για να ανταποκρίνεται στο μεταβαλλόμενο τοπίο των κινδύνων και στις εξελισσόμενες απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Προσφέρει μία ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων για την κάλυψη των «παραδοσιακών κινδύνων» μίας επιχείρησης όπως είναι η ασφάλιση της περιουσίας της (π.χ. γραφείων και εγκαταστάσεων), του ανθρώπινου δυναμικού της (π.χ. ομαδική ασφάλιση προσωπικού για ασθένεια – ατύχημα – ζωή – σύνταξη και κάλυψη εργοδοτικής ευθύνης επιχείρησης για την αποζημίωση εργαζόμενου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος), της μεταφοράς των εμπορευμάτων της.

Παράλληλα, προσφέρει λύσεις και για περισσότερο εξειδικευμένες ανάγκες όπως η κάλυψη της διακοπής εργασιών, των πιστώσεων, της ευθύνης έναντι τρίτων για ελλαττωματικό προϊόν, της ευθύνης των στελεχών της διοίκησης. Φυσικά, καλύπτει ακόμα και νέους αναδυόμενους κινδύνους όπως η περιβαλλοντική ευθύνη, οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, η διαρροή προσωπικών δεδομένων πελατών, ή η ευθύνη έναντι τρίτων για προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Τι γίνεται με τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις;

Μια επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κατάλληλο χώρο ή/και εξοπλισμό. Ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται, μια επιχείρηση χρειάζεται γραφεία, εξοπλισμό, αποθηκευτικό χώρο για εμπορεύματα, κλπ. Όλα αυτά αποτελούν  το σημείο αναφοράς της, το σημείο «συνάντησης» της επαγγελματικής δραστηριότητας. Όμως η κτιριακή υποδομή μιας επιχείρησης είναι περισσότερο ευάλωτη από όσο νομίζουμε σε μια σειρά από κινδύνους όπως πυρκαγιά, σεισμό, πλημμύρα, κλοπή και άλλες φυσικές καταστροφές με κυριότερες απειλές τις δύο τελευταίες. Οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν προγράμματα Ασφάλισης Περιουσίας που καλύπτουν την κάθε επιχείρηση ανάλογα με τις ανάγκες της. Γιατί λοιπόν να μην πάρουμε τα μέτρα μας για να προστατεύσουμε τον πυρήνα της εταιρίας μας;

Ευθύνη της επιχείρησης προς τρίτους

Για να κατανοήσουμε την ευθύνη της επιχείρησης προς τρίτους, πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα ποιοι είναι οι τρίτοι. Τρίτοι προς μια επιχείρηση είναι συνήθως οι πελάτες, ο οποιοσδήποτε επισκεφθεί τους χώρους της, οι γειτονικές επιχειρήσεις, οι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή που είναι εγκατεστημένη μία επιχείρηση, αλλά και το περιβάλλον.

Οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, είναι ζωντανοί οργανισμοί με υποχρεώσεις και ευθύνες προς τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τους συνεργάτες τους, το περιβάλλον και την κοινωνία. Η πιθανότητα λανθασμένων χειρισμών με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία αλλά και τη φήμη μίας επιχείρησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο καλή οργάνωση και εάν διαθέτει.

Με την ασφάλιση αστικής ευθύνης, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, φροντίζουν να είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε τρίτους, αποκαθιστώντας τη ζημιά που προκάλεσαν από αμέλεια τους σε αυτούς με κάποια πράξη ή παράλειψή τους. Με τη σειρά της, η ασφαλιστική εταιρία καλύπτει τις δαπάνες που απορρέουν από την απόκρουση και την ικανοποίηση των αξιώσεων τρίτων σε βάρος μας για ζημίες που προκλήθηκαν σε αυτούς (τρίτους) από αμέλειά μας.

Φροντίζεις αρκετά για το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής σου;

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο μιας επιχείρησης, η καρδιά και το μυαλό της, που ενισχύει την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξή της. Με μία φράση, είναι ο παλμός της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι έχουν κι εκείνοι να αντιμετωπίσουν απρόοπτα (όπως για παράδειγμα μια ξαφνική ασθένεια) καθώς και ανασφάλειες για το μέλλον, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο συνταξιοδοτικό. Ένας εργοδότης σήμερα μπορεί να μειώσει αυτό το άγχος, φροντίζοντας να εξασφαλίσει τις ανάγκες αυτές μέσα από ομαδικά προγράμματα υγείας και σύνταξης, κάτι που θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο του ίδιου όσο και του εργαζόμενου.

Έχεις και άλλες απορίες; Επισκέψου το iknow-insurance.gr της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και ενημερώσου!

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ