Smart Life

Πώς η ιστορία μιας οικογένειας ταυτίζεται με την εμβληματική Vespa

Η Piaggio Francesco, τα 71 χρόνια ιστορίας και το μέλλον της Piaggio MOTOPLEX

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η οικογένεια του Σταύρου Μαντζουράνη
Η οικογένεια του Σταύρου Μαντζουράνη

Η ιστορία της Piaggio Francesco, της οικογένειας Μαντζουράνη και η πρότυπη ολοκληρωμένη μονάδα Piaggio MOTO PLEX.

Η εμβληματική vespa της Piaggio έχει γράψει τη δική της ιστορία στον κινηματογραφικό και τον πραγματικό κόσμο. Ένα από τα πιο εμπνευσμένα μοντέλα της εταιρείας που μπήκε στις ζωές τόσων ανθρώπων στον κόσμο και στις καρδιές ακόμα περισσότερων. Με τη Vespa να είναι ήδη 77 χρόνια στην παραγωγή και τη Moto Guzzi να συμπληρώνει έναν αιώνα λειτουργίας, λίγοι μπορούν να ισχυριστούν πως η δική τους ιστορία ταυτίζεται με αυτών των δύο θρύλων της ιταλικής βιομηχανίας. Σε αυτή τη μικρή ελίτ ανθρώπων είναι σίγουρα η οικογένεια του Σταύρου Μαντζουράνη που από το 1952 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ομίλου Piaggio στην Ελλάδα, με την Piaggio Francesco να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ως πρότυπη ολοκληρωμένη μονάδα Piaggio MOTO PLEX στην καρδιά της Αθήνας.

Σταύρος Μαντζουράνης στο Καβούρι, 1956
Σταύρος Μαντζουράνης στο Καβούρι, 1956
Piaggio Francesco

Από το 1952 ο Σταύρος Μαντζουράνης γίνεται ο πρώτος μηχανικός της αντιπροσωπείας των Vespa στην Ελλάδα και έως το 1967 εργάζεται ως διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της αντιπροσωπείας της Vespa στην Αθήνα. Το 1968 μπαίνουν τα θεμέλια της γένεσης της Piaggio Francesco με την δημιουργία της ολοκληρωμένης μονάδας πώλησης Vespa, ανταλλακτικών και αξεσουάρ στο Κουκάκι επί της οδού Φαλήρου, όπου παρέμεινε ως κεντρική έδρα της εταιρείας έως και το 2014. Από το 1980 η Piaggio Francesco αναλαμβάνει και την επίσημη τεχνική υποστήριξη των Vespa με το συνεργείο να βρίσκεται αρχικά στην οδό Μπακνάνα, ενώ τρία χρόνια αργότερα αποκτά τον δικό του χώρο πίσω από το κατάστημα πωλήσεων.

Ταυτόχρονα με τις Vespa, το 1980 αναλαμβάνει την επίσημη τεχνική υποστήριξη και για την ελληνική αντιπροσωπεία της Moto Guzzi, η οποία έως τότε δεν αποτελούσε εταιρεία του ομίλου της Piaggio. Το 2005 η Moto Guzzi έχει πλέον ήδη περάσει στον όμιλο της Piaggio και ως φυσική συνέχεια η Piaggio Francesco επεκτείνεται και στις πωλήσεις μοτοσυκλετών, ανταλλακτικών και αξεσουάρ της Moto Guzzi ως μέλος του επίσημου δικτύου της Piaggio Hellas.

Δημήτρης και Francesco Μαντζουράνης, Portedera Ιταλίας, 1988
Δημήτρης και Francesco Μαντζουράνης, Portedera Ιταλίας, 1988
Piaggio Francesco

Το 1993 είναι άλλη μια χρονιά σταθμός για την Piaggio Francesco καθώς εγκαινιάζει το πρώτο Piaggio Center στην Ελλάδα, αποτελώντας το πρότυπο της κάθετης μονάδας πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης της ελληνικής αντιπροσωπείας του ομίλου της Piaggio.

Έχοντας πάντα ως στόχο την διαρκή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της προς του πελάτες, το 2014 η Piaggio Francesco δημιουργεί στο αριθμό 29 της οδού Καλλιρρόης, στην εμπορική καρδιά της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο κατάστημα πωλήσεων και ανταλλακτικών.

Piaggio Francesco
Piaggio Francesco

Επί 30 χρόνια η αποθήκη γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ της Piaggio Francesco εμπλουτίζεται και εκσυγχρονίζεται, αποτελώντας την μεγαλύτερη της Ελλάδας, αλλά και μια από τις πληρέστερες ολόκληρης της Ευρώπης, με μεγάλη ποικιλία ετοιμοπαράδοτων ανταλλακτικών και αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα των scooter και επαγγελματικών οχημάτων της Piaggio, αλλά και των Aprilia, Moto Guzzi, Gilera, Derbi.

Η σύγχρονη μηχανογράφηση εξασφαλίζει την άμεση ενημέρωση του στοκ των ανταλλακτικών και των αξεσουάρ της αποθήκης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την ταχύτερη δυνατή διάθεσή τους στους πελάτες λιανικής και χοντρικής. Ταυτόχρονα, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που φιλοξενείται στο www.francesco.gr, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς, παραγγελίας και αποστολής σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω courier ή πρακτορείων οποιουδήποτε ανταλλακτικού και αξεσουάρ των εταιρειών του ομίλου της Piaggio σε ιδιώτες, συνεργεία και επιχειρήσεις.

Το 2016 η Piaggio Francesco προσθέτει στις δραστηριότητές της τις πωλήσεις και την πλήρη τεχνική υποστήριξη των μοτοσυκλετών της Aprilia, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις επιλογές και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες της.

Piaggio Francesco
Piaggio Francesco
Piaggio Francesco

Ως φυσική συνέχεια της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων με την ταυτόχρονη διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, η Piaggio Francesco εγκαινιάζει το ολοκαίνουριο συνεργείο PIAGGIO PRIME SERVICE στον αριθμό 18 της οδού Καλλιρρόης. Διαθέτοντας σε κάθε θέση εργασίας τα πιο σύγχρονα, εξειδικευμένα εργοστασιακά εργαλεία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, το PRIME SERVICE της PIaggio Francesco έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τακτικής συντήρησης και επισκευής στα εργοστασιακά πρότυπα για όλες τις μοτοσυκλέτες και scooter των Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera και Derbi.

Πέρα από την φιλόξενη αίθουσα αναμονής με άμεση οπτική πρόσβαση του πελάτη στο χώρο του συνεργείου και την χρήση ποιοτικών γνήσιων ανταλλακτικών στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, το PRIME SERVICE της Piaggio Francesco προσφέρει τη δυνατότητα οχήματος αντικατάστασης για όσο διαρκούν οι προγραμματισμένες εργασίες.

Piaggio Francesco
Piaggio Francesco

Με διαρκείς επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού, από τον Ιούνιο του 2022 η Piaggio Francesco ανήκει στην ανώτατη βαθμίδα Piaggio MOTO PLEX των επίσημων συνεργατών του ομίλου της Piaggio Hellas. Από τις πρώτες Vespa που εισήγαγε στην Ελλάδα η τότε αντιπροσωπεία πίσω στο μακρινό 1952 και συντηρούσε ως μηχανικός o παππούς Σταύρος Μαντζουράνης, μερικές εκ των οποίων ακόμα και σήμερα συντηρούν και επισκευάζουν ο γιος του Φραντσέσκο Μαντζουράνης στο PRIME SERVICE, με γνήσια ανταλλακτικά που διαθέτει ο Δημήτρης Μαντζουράνης, έως τα τελευταία μοντέλα μοτοσυκλετών και scooter των εταιρειών του ομίλου της Piaggio που πουλάει ο εγγονός του Σταύρος Μαντζουράνης από το κατάστημα της Καλλιρρόης 29, η Piaggio Francesco συνεχίζει με το ίδιο πάθος την οικογενειακή παράδοση επτά δεκαετιών στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ