Smart Life

“YOU. MADE BY YOU”: Ο κόσμος είναι εδώ και περιμένει να τον γυρίσεις

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
YOU.MADE BY YOU. WHAT'S UP

Το WHAT’S UP της COSMOTE δημιουργεί ένα πρωτότυπο βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης, το “YOU. MADE BY YOU”

Οι νέοι είναι ιδιαίτεροι, όχι όμως απλησίαστοι.  Σε αντίθεση με πολλούς που προσπαθούν να τους προσεγγίσουν, το WHAT’S UP δε χρειάζεται να προσπαθήσει, γιατί είναι ουσιαστικά μαζί τους. Και αυτή τη φορά τους εμπνέει να κυνηγήσουν τα όνειρα τους με ένα διαφορετικό βιωματικό πρόγραμμα, το “YOU.MADE BY YOU και με κάλεσμα ένα τραγούδι που έγραψε αποκλειστικά για το WHATS UP ο Bloody Hawk.Το τραγούδι «Τον κόσμο γυρίζω», μαζί με το ανατρεπτικό video clip – με τον πρωταγωνιστή να έχει ντουμπλαριστεί σε πολλά πρόσωπα, αποτελεί ένα σημαντικό κάλεσμα στους νέους να ξεκινήσουν το ταξίδι της προσωπικής τους ενδυνάμωσης, γυρίζοντας τον κόσμο τους.

Εάν είσαι νέος μεταξύ 18 και 29 ετών, τότε αυτό το κείμενο σε αφορά. Το WHATS UP, κατανοώντας τις ανησυχίες και την συνολική ψυχοσύνθεση των νέων δημιούργησε το “YOU. MADE BY YOU”. Στόχος είναι μέσω από αυτό το πρόγραμμα, οι νέοι να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι αυτοέκφρασης, ενθάρρυνσης και ενδυνάμωσης. Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται, τι ή εάν σπουδάζουν, ποιο είναι το επάγγελμά τους και ποιο το κοινωνικό τους status. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους νέους ανεξαιρέτως, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να έρθουν πιο κοντά στα «θέλω» τους και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις πιο δυνατοί και πιο σίγουροι από ποτέ. Όλα αυτά με τη βοήθεια της COSMOTE, η οποία έχοντας εντοπίσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να εξελιχθούν, στέκεται δίπλα τους έμπρακτα, δίνοντας τους τα εφόδια να «πετάξουν» και να γυρίσουν τον κόσμο στα μέτρα τους.

Οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με δημοφιλείς και καταξιωμένους επαγγελματίες και ειδικούς από τον ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο, μεταξύ των οποίων οι μουσικοί Bloody Hawk, Good Job Nicky και Άγγελος Πεντάρης, ο Τάκης Προεστάκης (ιδρυτής του ομώνυμου καταφυγίου ζώων Takis Shelter), οι Αθηνά Αλεξιάδου και Μαριλένα Βαϊνανίδη (ιδρύτριες του “Think Pig”), η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη, οι ψυχολόγοι Αφροδίτη Καψαρίδη και Κυριακή Θεοδόση-Πολυμέρη, οι καθηγητές Μαρία Κακαβούλια (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Ιωάννης Νικολάου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) .

YOU.MADE BY YOU. WHAT'S UP

Τι περιλαμβάνει το δωρεάν βιωματικό πρόγραμμα “YOU. MADE BY YOU” του WHAT’S UP

Στη ζωή μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρώτα τον εαυτό μας, μετά τους γύρω μας και έπειτα τις αλλαγές –καλές ή κακές- που έρχονται στη ζωή μας. Η σειρά πολλές φορές είναι και αντίστροφη ή και ταυτόχρονη, καθώς πολύ συχνά αυτοί οι άξονες αλληλεπιδρούν. Για να καταλάβεις τον εαυτό σου πρέπει να καταλάβεις τους γύρω σου ή πώς αντιδράς εσύ και τα δικά σου πρόσωπα στις αλλαγές-μικρές ή μεγάλες- στη ζωή σου. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα “YOU. MADE BY YOU” εστιάζει σε 3 θεματικές ενότητες:

  • «Ο εαυτός μου»: οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τι πραγματικά θέλουν και ποιες είναι οι επιλογές τους.
  • «Οι άλλοι»: οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με τους άλλους, να συνδεθούν με τους γύρω τους και να συνυπάρχουν αρμονικά.
  • «Η αλλαγή»: οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς μπορούν να συνεισφέρουν στο σύνολο και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

Οι φάσεις του προγράμματος “YOU. MADE BY YOU” του WHAT’S UP

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Ξεκινάει με ένα διήμερο online σεμινάριο στις 20-21 Οκτωβρίου, που θα διαρκέσει 12 ώρες. Σκέψου ένα χώρο που δεν υπάρχει λογοκρισία, μπορείς να είσαι ό, τι θέλεις και να αισθάνεσαι όπως θέλεις, να εκφράζεσαι ελεύθερα και να υποστηρίζεις τα όνειρα σου. Συγκεκριμένα, 1.000 συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαδράσουν μέσω της πλατφόρμας zoom με τους ομιλητές, να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και βιώματα, να θέσουν ερωτήματα, να δεχτούν ανατροφοδότηση, να κάνουν ψυχογραφικές ασκήσεις και quiz, polls, να μιλήσουν για τη δική τους ιστορία. Μία ιστορία που γράφεται τόσο με νίκες, όσο και με αποτυχίες, τόσο με σκέψεις, όσο και με πράξεις, τόσο με τα «θέλω» όσο και τα «μπορώ». Σε δεύτερη φάση, 100 από τους συμμετέχοντες της πρώτης φάσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε 3 private sessions (στις 30-31/10, στις 6-7/11 και στις 13-14/11), διάρκειας 4 ωρών το καθένα, που θα διεξαχθούν είτε μέσω zoom, είτε με φυσική παρουσία. Σκοπός των private sessions είναι να εμβαθύνουν περισσότερο στις θεματικές ενότητες του προγράμματος. 

Είσαι νέος. Τη μία μέρα ξυπνάς και νιώθεις «King of the World», όπως ο Leonardo Di Caprio στην πλώρη του Τιτανικού και την άλλη κοιμάσαι αδύναμος και πονεμένος, όπως τον ηθοποιό στο τέλος του έργου. Ξέρεις όμως –ή μάλλον αν δεν ξέρεις, τότε μάθε- ότι όσο χαμηλά και αν φτάσεις, πάντα έχεις την ευκαιρία να τα ξεκινήσεις όλα από την αρχή. Το “restart”, ίσως δεν το βρεις τόσο εύκολο όπως αυτό στο pc σου, υπάρχει όμως και είσαι ικανός και να το βρεις και να το πατήσεις. Μπορείς να σηκωθείς και αυτό επιβάλλεται. Γιατί; Γιατί το οφείλεις σε σένα που το αξίζεις. Το οφείλεις στη γενιά σου που έχοντας ο ένας τον άλλο, παίρνετε δύναμη και συμπορεύεστε. Και έτσι θα βιώσεις νέες νίκες, νέες αποτυχίες, νέες εμπειρίες, νέες ευκαιρίες, για να συνεχίζονται να γράφονται νέες ιστορίες. Γιατί; Γιατί είσαι νέος. 

Και αν ήθελες ένα τέλος βγαλμένο από τα παραμύθια; Έχουμε καλά νέα. Αυτό γίνεται, μα δεν μπορεί να γίνει σε μια νύχτα. Μπορεί να γίνει όμως παίρνοντας την απόφαση σε μία νύχτα.

Γι΄αυτό δήλωσε συμμετοχή μέχρι και 11 Οκτωβρίου στο youmadebyyou.gr . Γιατί μόνο εσύ μπορείς να κάνεις τον κόσμο σου να γυρίσει και ο κόσμος αυτός σου ανήκει.

ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΙΖΩ | BLOODY HAWK X WHAT'S UP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ