Smart Life

Αυτό το δώρο για την Ειρήνη θα το ζηλέψεις κι εσύ

Πάρε ένα και για τον εαυτό σου

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκρατς ΟΠΑΠ

Το ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά» με κέρδη ως και 10.000 ευρώ είναι το καλύτερο δώρο της τελευταίας στιγμής για την Ειρήνη και τον Εφραίμ

5 Μαΐου και έχουμε γιορτές. Έχεις αργήσει, πάλι. Είναι 22:30 και όλα τα καταστήματα έχουν κλείσει. Να πας απλά το κρασί; Πόσες δικαιολογίες ακόμα να πιστέψει κανείς. Μεταξύ μας, όλοι ξέρουν ότι το ξέχασες, απλά σ’ αγαπάνε. Θα πας απλά ένα κρασί κι ένα «Χρόνια Πολλά». Η Ειρήνη θα το εκτιμήσει το κρασί.

Λίγο πιο δίπλα απ’ το σπίτι των εορταζόντων, μπαίνεις σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ, πιάνεις το πρώτο ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά» που βρίσκεις μπροστά σου και πας να φύγεις. Σταματάς απότομα στο κατώφλι. Ξαναμπαίνεις στο κατάστημα ΟΠΑΠ, απολογείσαι και πληρώνεις το ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά». «Να σας δανειστώ λίγο ένα στυλό;» ρωτάς. Γράφεις βιαστικά στην ειδική περιοχή αφιέρωσης του λαχνού:

Από: [Το όνομά σου]         
Προς: Την Ειρήνη

Σκρατς ΟΠΑΠ

Δε χρειάζεται να γράψεις και χρόνια πολλά, αναγράφεται στο ΣΚΡΑΤΣ. Ξανατρέχεις. Καθοδόν, ρίχνεις το ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά» μέσα στη σακούλα του κρασιού, για κάρτα δώρου. Θα είναι ωραία έκπληξη. Φτάνεις έξω απ’ το σπίτι, παρκάρεις. Την ώρα που βγαίνεις από το αμάξι, χτυπάει το κινητό σου. Η επαφή: «ΕΦΡΑΙΜ». Ξέχασες ότι γιορτάζει κι ο Εφραίμ, που τώρα σε ρωτάει σε πόση ώρα θα είσαι εκεί γιατί θέλουν να βγάλουν την τούρτα.

Ελπίζεις ότι δε σε έχει δει κανείς από το μπαλκόνι, ξαναμπαίνεις στο αμάξι και γυρνάς στο κατάστημα ΟΠΑΠ. Το ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά». Το στυλό. Η αφιέρωση:

Από: [Το όνομά σου]
Προς: [Τον Εφραίμ]

Καθώς οδεύεις και πάλι προς το σπίτι της Ειρήνης και του Εφραίμ, αναλογίζεσαι: 3 ευρώ το κάθε ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά», με πιθανότητα να κερδίσουν ως και 10.000 ευρώ ο καθένας. Ξύνουν τα σημεία του λαχνού και αν βρουν το «αστέρι» κερδίζουν το αντίστοιχο ποσό, ενώ αν εμφανιστεί το σύμβολο «ΕΥΧΕΣ» κερδίζουν 10 ευρώ. Όπως γράφει πάνω κι ο λαχνός, 1 στα 2 ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά» κερδίζει. Όχι κι άσχημα για κάρτα δώρου.

Φαντάσου να αγόρασες μόλις το λαχνό των 10.000 ευρώ, χωρίς να το γνωρίζεις. Τον κρατάς στα χέρια σου και, σε λίγο, θα ανήκει στην Ειρήνη ή τον Εφραίμ. Έτσι, απλά, με μια αγορά της τελευταίας στιγμής. Με το ΣΚΡΑΤΣ «Χρόνια Πολλά» που έχεις βάλεις βιαστικά μαζί με το κρασί. Αναρωτιέσαι πώς θα ένιωθες αν έδινες τον τυχερό λαχνό σε κάποιον που αγαπάς. Ωραία, σίγουρα. Ναι, ωραία. Απλώς… όσο το σκέφτεσαι, αποφασίζεις να επισκεφθείς μια τρίτη φορά αυτό το κατάστημα ΟΠΑΠ.

Το στυλό σε περιμένει στο ταμείο αυτή τη φορά. Γράφεις την αφιέρωση:

Από: [Το όνομά σου]
Προς: [Το όνομά σου]

Να είμαστε καλυμμένοι.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ