Smart Life

O πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της χώρας φωταγωγείται στον Πειραιά

Ο στολισμός του Πύργου Πειραιά αποτελείται από διάχυτο φωτισμό τεχνολογίας LED με σκοπό την μειωμένη κατανάλωση ρεύματος

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωταγώγηση του Πύργου Πειραιά
© Nikos Daniilidis

Βιωσιμότητα: Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Piraeus Tower και DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, φωταγώγησαν τον Πύργο Πειραιά 

Απαλές χρωματικές εναλλαγές και 1300 strobe lights που αστράφτουν σε όλη την επιφάνεια του Πύργου, απογειώνουν την περιρρέουσα εορταστική ατμόσφαιρα, την ώρα πουχαρούμενα πρόσωπα απαθανατίζουν τον λαμπερό Πύργο Πειραιά.

Περπατώντας στο λιμάνι, μου κεντρίζει αμέσως την προσοχή το εμβληματικό κτίριο, ύψους 88 μέτρων.

Φωταγώγηση του Πύργου Πειραιά
© Nikos Daniilidis

Εξοικονόμηση ενέργειας, βιωσιμότητα και νέες τεχνολογίες, αποτελούν το τρίπτυχο της φωταγώγησης του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη της χώρας. Τη φετινή χρονιά, με απόλυτο σεβασμό στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη, με την ενεργειακή κρίση να αποτελεί παγκόσμια απειλή, υπήρξε ιδιαίτερη μέριμνα για σημαντικά μειωμένες καταναλώσεις, περιορίζοντας την περίοδο που θα παραμείνει φωταγωγημένο το έργο αλλά και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φωτιστικά σώματα διάχυτου φωτισμού, τεχνολογίας LED, με καταναλώσεις που θα κυμανθούνέως 38,20 kW.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Piraeus Tower καιDIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν, το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, το κτήριο τοπόσημο.

Σε μια εποχή όπου η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα με την εμφάνιση παγκόσμιων προκλήσεων στο προσκήνιο,ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε :«Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο - σύμβολο της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, φωταγωγήθηκε σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, μεταδίδοντας τη λάμψη και τη μαγεία των εορτών στον Πειραιά.  Ο Πύργος αλλάζει μέρα με τη μέρα, καθώς οι εργασίες στο δεύτερο υψηλότερο κτήριο της χώρας μας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ο Πύργος αναγεννιέται και πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες το θαυμάζουν, το χαίρονται και νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος γι΄ αυτό. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά και ο Πύργος, το ξεχωριστό αυτό τοπόσημο της πόλης μας,  σηματοδοτεί τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο Πειραιάς τα τελευταία 8,5 χρόνια. Η πόλη μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική και έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, στην εποχή της ανάπτυξης με σχέδιο, σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με όραμα και είναι βέβαιο πως το μέλλον της είναι λαμπρό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριόπουλο, την κα Moraru και την κα Μεσσάρη,εκπροσώπους της DIMAND, της EBRD και της PRODEA Investments και γι αυτή την εντυπωσιακή φωταγώγηση, καθώς και για την ευρύτερη εξαιρετική συνεργασία μας».

Φωταγώγηση του Πύργου Πειραιά
© Eurokinissi (Τ. Μεσσάρη, Δ. Ανδριόπουλος, Γ. Μώραλης, A. Moraru, Μπάγια Αντωνοπούλου)

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος των PIRAEUS TOWER και DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, υπογράμμισε ότι τα σημεία λάμψης σηματοδοτούν και αφιερώνονται στους ανθρώπους, οι οποίοι με το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους βοηθούν το έργο να «πάρει ξανά ζωή».

«Είναι η τρίτη χρονιά, φέτος, που κάνουμε αυτή την εκδήλωση, και θέλω να θυμίσω ότι η κατασκευαστική περίοδος ξεκίνησε ακριβώς πριν από δύο χρόνια, με ορίζοντα ολοκλήρωσης σε περίπου ή λιγότερο 12 μήνες από τώρα. Πιστεύουμε ότι ο Πύργος Πειραιά θα είναι ένα επίτευγμα για την πόλη και θα σηματοδοτήσει μια καινούρια εποχή και για άλλα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος. Ήδη ο Πειραιάς έχει αρχίσει και παίρνει τη θέση που του ανήκει μέσα στην μητροπολιτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το θέμα της ενέργειας, σκεφτόμασταν αν θα έπρεπε, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, να φωταγωγήσουμε ξανά το έργο μας. Τελικά, με τον λιγότερο ενεργοβόρο τρόπο πάντα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, καθότι ο Πύργος δεν φωτίζει μόνο ένα κτήριο, φωτίζει τις καρδιές και τη διάθεση όλων των Πειραιωτών», σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος.

Στην εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος, Μπάγια Αντωνοπούλου, παρούσες ήταν και οι AndreeaMoraru από την EBRD και Τερέζα Μεσσάρη από την PRODEA Investments. Από την πλευρά της EBRD, η Διευθύντρια και επικεφαλής για την Ελλάδα και την Κύπρο, Andreea Moraru, συμπλήρωσε: «Ο Πύργος του Πειραιά είναι ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης και γι’ αυτό, μέσα από το έργο προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο αναγέννησης της πόλης που βασίζεται σε χαρακτηριστικά αειφορίας και έχει επίκεντρο την κοινωνία. Το κτήριο που σήμερα φωταγωγείται για να μας γεμίσει ευχάριστα συναισθήματα εν όψει των εορτών ευχόμαστε να δει την ίδια λάμψη και στο μέλλον εκφραζόμενη μέσα από την ικανοποίηση των χρηστών του και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας» ενώ η CFO/COO της PRODEA Investments, Τερέζα Μεσσάρη, δήλωσε:«Η φετινή φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά μας δίνει την ευκαιρία να «φωτίσουμε» την πρόοδο ενός από τα πιο εμβληματικά έργα που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, του πιο ψηλού βιοκλιματικού κτηρίου που σύντομα θα αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπόσημο του Πειραιά, γεμάτο ζωή, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή».

Εορταστικός φωτισμός και εξοικονόμηση ενέργειας στον Πειραιά μπορούν να συνυπάρχουνκαι ο Πύργος του Πειραιά το αποδεικνύει και μας το υπενθυμίζει. Η Piraeus Tower και ο Δήμος Πειραιά αναδεικνύουν την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τη δράση τους χωρίς ωστόσο να χάνεται η μαγεία των Χριστουγέννων.Φέτος, μήπως τελικά το εορταστικό χρώμα είναι το «πράσινο»;

Piraeus Tower - Φωταγώγηση Πύργου Πειραιά 2022




ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ