Smart Life

Η ψηφιακή αναβάθμιση «τρέχει» με ασύλληπτες ταχύτητες

1,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες 1Gbp

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας καθισμένος σε γραφείο με ανοιχτό laptop μπροστά του

Απεριόριστες δυνατότητες μέσα από το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον μονόδρομος για κάθε οικονομία και κοινωνία που θέλει να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών αποτελούν θεμέλια πάνω στα οποία ολοένα και περισσότερες χώρες «χτίζουν» την ψηφιακή τους μετάβαση. Οι νέοι δρόμοι εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας δημιουργούνται μέσω αυτών των δικτύων και για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet στη χώρα μας, ώστε αυτή να σταθεί ισάξια στη διεθνή αγορά.

Άνδρας καθισμένος σε γραφείο με ανοιχτό laptop μπροστά του

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει η COSMOTE, φέρνοντας την επανάσταση στο σταθερό Internet, διαθέτοντας για πρώτη φορά εμπορικά, ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας.

Με αυτή την κίνηση, πάνω από 730.000 σπίτια και επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1.800.000 πολίτες της χώρας, έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες Internet 1Gbps. Στόχος, έως το τέλος της χρονιάς, είναι οι οπτικές ίνες να φτάσουν σε 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 στα 2/3 της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps πρόκειται να ενισχυθεί η κάλυψη των υπερ-υψηλών ταχυτήτων, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της χώρας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Γυναίκα με μάσκα VR

«Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας. Με τις ασύλληπτες νέες ταχύτητες, η ψηφιακή εμπειρία αναβαθμίζεται και η καθημερινότητα αλλάζει. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους», σχολίασε σχετικά ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης.

Τα οφέλη του FTTH για το σπίτι και την επιχείρηση

Η σύνδεση με 100% οπτική ίνα (FTTH) έως την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης σημαίνει εγγύηση υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet. Το FTTH προσφέρει σταθερό και ταχύτερο downloading και uploading, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία).

Γυναίκα στέκεται μπροστά από αναμμένη τηλεόραση

Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες η ταχύτητα παραμένει σταθερή, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει, επίσης, σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών videoconference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν οι συνδέσεις FTTH είναι το ότι είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, μιας και τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Άνδρας καθισμένος σε γραφείο με ανοιχτό laptop και φωτογραφική μηχανή μπροστά του

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ, ενώ όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ