Smart Life

90 Χρόνια LEGO® παιχνίδι! Συναρμολόγησε το δικό σου μαγικό Παιχνιδότοπο!

Τα τουβλάκια LEGO,δύο φορές χαρακτηρισμένα έως το παιχνίδι του αιώνα, μας βοηθούν να ξεδιπλώνουμε τους πιο παιχνιδιάρικους εαυτούς μας.

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά παίζουν με τουβλάκια LEGO

Τα τουβλάκια LEGO, ο στόχος του LEGO Group να ξαναχτίσουμε τον κόσμο μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και οι πρωτοβουλίες του LEGO Foundation

Όλοι είμαστε χτίστες. Είναι στη φύση μας να χτίζουμε! Από μικροί μαθαίνουμε να συναρμολογούμε: αυτοσχέδιες κρυψώνες, πύργους από μπισκότα, κάστρα στην άμμο και συνεχίζουμε όντας μεγάλοι: το καινούριο τραπεζάκι σαλονιού, το ποδήλατο των παιδιών, πολυώροφα κτίρια, κοινωνίες. Τα τουβλάκια LEGO ήταν πάντα εκεί. 90 χρόνια τώρα δίνουν το παρόν, απεικονίζοντας μια ζωηρή πραγματικότητα σε μικρογραφία. Μια μικρή κοινωνία, αποτελούμενη από σπίτια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, καράβια, καθημερινούς ήρωες και υπερήρωες. Μια μικρή κοινωνία, που αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα, που στηρίζει τη διαφορετικότητα και που ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί.

Τουβλάκια LEGO

Τουβλάκια, μεγάλα ή μικρά, κοντά η μακριά, απλά η σύνθετα, χρωματιστά ή μονόχρωμα, όλα διαφορετικά, που έχουν χρησιμοποιηθεί με μοναδικούς σκοπούς: την κατασκευή μίας μοτοσυκλέτας για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, τη συναρμολόγηση ενός πίνακα Van Gogh για δώρο στην κολλητή που έχει γενέθλια, την κατασκευή αναπηρικού αμαξιδίου για την ανάρρωση ενός χτυπημένου κουταβιού και πολλά άλλα. Το κάθε τουβλάκι LEGO, -δύο φορές χαρακτηρισμένο έως το παιχνίδι του αιώνα- είναι μοναδικό και προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες κατασκευής. Μένει απλά να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία και να αφήσουμε μια πληθώρα δημιουργικών ιδεών να αναδυθούν μέσα από το παιχνίδι, το «καλό παιχνίδι», όπως προκύπτει και από την ετυμολογία της δανέζικης λέξης «leg godt», που εκτός από ένα απλό όνομα, αποτελείτο ιδανικό της εταιρίας. 

Ωστόσο, με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και το στρες να επικρατεί, οι προτεραιότητες φαίνεται να αλλάζουν. Το παιχνίδι από όμορφη ανάγκη γίνεται δυσεύρετη πολυτέλεια. Πρωταρχικός στόχος του LEGO Group, λοιπόν, είναι να ξαναχτίσουμε/ανοικοδομήσουμε τον κόσμο μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Να χτίσουμε ένα κόσμο ομορφότερο, πολύχρωμο και πιο παιχνιδιάρικο! Να χτίσουμε ένα κόσμο από αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, δυνατή αγάπη, ψυχαγωγική τέχνη και πιθανές λύσεις.

Πώς; Μα φυσικά, παίζοντας!

Παιδιά παίζουν με τουβλάκια LEGO

Το παιχνίδι έχει τη μαγική δύναμη να μεταμορφώνει τις ζωές μικρών και μεγάλων. Είναι ο καλύτερος τρόπος για τα παιδιά να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους και για τους ενήλικες να δραπετεύσουν από την απαιτητική και στρεσογόνα καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, οι μικροί μας φίλοι, μέσω του παιχνιδιού, αναπτύσσουν συναισθηματικές δεξιότητες, όπως η αυτοπεποίθηση να αισθάνονται ότι μπορούν να καταλάβουν οτιδήποτε για να αδράξουν νέες, συναρπαστικές ευκαιρίες αλλά και κοινωνικές δεξιότητες, όπως η συνεργασία. Όταν τα παιδιά εργάζονται μαζί για να λύσουν προβλήματα, μαθαίνουν να ακούν τους γύρω τους, να ερμηνεύουν ιδέες, να διαπραγματεύονται και εν γένει να χτίζουν φιλίες σε γερά θεμέλια. Ταυτόχρονα, η δημιουργικότητα, η οποία αντλείται από το παιχνίδι, αποτελεί μέσο παρουσίασης του εαυτού μας στον κόσμο: γράφουμε, διηγούμαστε και κατασκευάζουμε τις ιστορίες μας. Αλλά, είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζουμε συνδέσεις, βγάζουμε νόημα από αφηρημένες ιδέες και δοκιμάζουμε λύσεις. Έρευνα της LEGO Group αναφέρει ότι το δημιουργικό παιχνίδι βοηθά τα παιδιά -και όχι μόνο- να εντοπίζουν τις αλλαγές στην καθημερινή ζωή τους και να τις επεξεργάζονται.

Επιθυμία της εταιρίας, τα επόμενα χρόνια -έως το 2032- είναι να χρησιμοποιήσουν το παιχνίδι για να μεταμορφώσουν τις ζωές περισσότερων από 75 εκατομμυρίων παιδιών κάθε χρόνο. Οι πρωτοβουλίες του LEGO Foundation οδηγούν σε μακροπρόθεσμη διαρκή αλλαγή, ενώ αντιμετωπίζουν τις άμεσες κρίσιμες ανάγκες των πιο ευάλωτων παιδιών και διασφαλίζουν την πρόσβαση τους στη μάθηση και στο παιχνίδι. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με εταίρους σε περισσότερες από 32 χώρες για να επεκτείνουν την εμβέλεια και την τεχνογνωσία τους, ώστε να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Όλα τα παραπάνω σαφώς βρίσκουν έδαφος και στους AFOL (Adult Fan of LEGO) γιατί ως γνωστόν όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας.

Τουβλάκια LEGO

Τουβλάκια LEGO

Έτσι, το LEGO Group, μέσω του δια-πλαστικού χαρακτήρα του παιχνιδιού εμπνέει και διαμορφώνει χτίστες του σήμερα αλλά και του αύριο! Βάση της προσπάθειας ανοικοδόμησης του σύγχρονου κόσμου, κάθε LEGO σετ δημιουργεί αμέτρητες ευκαιρίες για παιχνίδι. Έχεις χτίσει ένα πυροσβεστικό όχημα, που το βαρέθηκες ή που ο μικρός σου αδερφός ή θείος διέλυσε παίζοντας; Κανένα πρόβλημα.. Μπορείς να μεταφερθείς αμέσως στον Άρη, αφού ανακατασκευάσεις με τα ίδια τουβλάκια το προσωπικό σου πύραυλο!

Τα τουβλάκια LEGO, για περίπου έναν αιώνα, μας βοηθούν να ξεδιπλώνουμε τους πιο παιχνιδιάρικους εαυτούς μας. Μέχρι και σήμερα, έχουν καταφέρει να μας κρατάνε ενεργούς υπενθυμίζοντας μας πως το παιχνίδι δεν είναι διάλλειμα από τα σημαντικά της ζωή μας, αλλά προσέγγιση της ίδιας της ζωής. Με πρωταγωνιστή τον καθένα από εμάς (-EGO), η LEGO δίνει συνεχώς κίνητρα στο παιχνίδι να συνεχίσει, να παραμείνει ορατό και ασταμάτητο (-GO).Ποτέ μη χάνεις την ευκαιρία να παίξεις… γιατί ένα παιχνιδιάρικο μυαλό βλέπει τον κόσμο, όχι όπως είναι, αλλά όπως θα μπορούσε να γίνει!

Άρχισε λοιπόν να χτίζεις και κάνε τον κόσμο τη δική σου παιδική χαρά!

Τουβλάκια LEGO

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ