Smart Life

Μια Ασυνήθιστα Πρακτική βόλτα στην Αθήνα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σύστημα θερμαινόμενου καπνού Puzle & iD  είναι ο καλύτερος φίλος για τις βόλτες στην πόλη

Aπό την πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι μέχρι τον λόφο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, υπάρχουν πολλά σημεία αυτής της πόλης που αξίζει να ανακαλύψεις και το σύστημα θερμαινόμενου καπνού PULZE & iD -εφόσον είσαι ενήλικος καπνιστής-μαζί με το mp3 σου θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στις περιηγήσεις σου.

Για μερικούς από εμάς δεν είναι τα Χριστούγεννα η εποχή των «resolutions» και δεν περιμένουμε το Δεκέμβριο για να γραφτούμε γυμναστήριο ή να αγοράσουμε φυτά για το σπίτι, αλλά μεταθέτουμε όλα τα «to do» της νοητής μας λίστας στο φθινόπωρο. Έτσι και εγώ φέτος ξεκίνησα επιτέλους εκείνα τα μαθήματα αυτοσχεδιασμού που φλέρταρα χρόνια τώρα, άλλαξα κουρτίνες στο σαλόνι γιατί αυτές που είχα «μεταφέρει» από το φοιτητικό μου δωμάτιο μετά βίας έκρυβαν τον γείτονα που απλώνει ρούχα στο απέναντι μπαλκόνι και αποφάσισα να ανακαλύψω την πόλη μου, την Αθήνα.

Υπάρχουν μέρη πέρα από τα συνηθισμένα στην πολυσυλλεκτική και ετερόκλιτη πόλη μας που μόνο με ένα backpack, άνετα sneakers και buggy jean μπορείς να ανακαλύψεις. Α! και με την ασυνήθιστα πρακτική συσκευή θερμαινόμενου καπνού PULZE στην τσέπη του varsity jacket σου. Το PULZE σου δίνει τη γρήγορη εκκίνηση που χρειάζεσαι για να το απολαύσεις ενώ κάνεις χαλαρά τον περίπατο σου στα πέριξ του Παγκρατίου, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού σε 18 δευτερόλεπτα η συσκευή είναι έτοιμη να σου εξασφαλίσει μια μοναδική  εμπειρία θερμαινόμενου καπνού. Την ίδια στιγμή είναι πολύ εύκολη στη χρήση της: με μία πλήρη φόρτισή, που διαρκεί μόλις 90 λεπτά, μπορείς να έχεις έως 20 συνεχόμενες χρήσεις. Αν σε ανησυχεί αυτό το «να το έχεις στην τσέπη σου», που λέγαμε παραπάνω, σκέψου πως έχει λειτουργία κλειδώματος για να μην ενεργοποιείται κατά λάθος όταν δεν βρίσκεται σε χρήση.

native-16.png

Και αφού φόρεσα τα απαραίτητα για τη φθινοπωρινή μου urban εξόρμηση στην ίδια μου την πόλη, ξεκίνησα από το κέντρο και τη σχετικά άγνωστη πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι. Εκεί που μέχρι πρότινος σύχναζαν μαμάδες με καρότσια και ηλικιωμένοι που διάβαζαν την εφημερίδα τους στα παγκάκια, έχουν πλέον ανοίξει hip μαγαζιά κάνοντας αυτό το κάπως «οικογενειακό» παρκάκι το «the next big thing» της Αθήνας.

Στη συνέχεια, κατηφόρισα προς Ψυρρή, για μια απογευματινή βόλτα στην αγαπημένη Πρωτογένους, την οποία ήθελα να γνωρίσω ασυνήθιστα άδεια. Εκεί λοιπόν έκανα μια στάση για να επιλέξω ανάμεσα στις 4 νέες γεύσεις των ράβδων θερμαινόμενου καπνού iD:  Rich Bronze για πλούσια αίσθηση, Balanced Blue για μία απολαυστική αλλά ταυτόχρονα διακριτική εμπειρία, Capsule Polar με κάψουλα δροσερής γεύσης μέντας και Ice για μία πιο soft αίσθηση δροσιάς. Το στενό της Πρωτογένους ενώνει την Αθηνάς με την πλατεία Ηρώων και τα τελευταία πέντε χρόνια σφύζει από ζωή. Μαγαζιά με vintage ρούχα, πιτσαρίες που στο υπόγειο φιλοξενούν secret clubs, καταστήματα με αξεσουάρ και είδη skateboard αλλά και άπειρο κόσμο που κινείται με το ποτό του στο χέρι από μαγαζί σε μαγαζί, συνθέτουν την εικόνα ενός δρόμου που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται κάπου στο Ανατολικό Βερολίνο. Είναι όμως τόσο κοντά που είναι κρίμα να μην τον απολαμβάνουμε.

native-11.png

Και αφού μίλησα για απόλαυση, έβγαλα ξανά το PULZE από την τσέπη του μπουφάν μου. Ανάμεσα στα δύο χρώματα που είναι διαθέσιμη η κομψή συσκευή (copper και silver) εγώ προτίμησα το πρώτο, δηλαδή το copper, αλλιώς μπρονζέ. Γιατί όταν μία συσκευή θερμαινόμενου καπνού είναι τόσο στυλάτη σαν αξεσουάρ, πρέπει να δίνεις σημασία ακόμα και στο χρώμα που θα επιλέξεις. Εγώ και το PULZE μου απομακρυνθήκαμε από το ιστορικό κέντρο και κατευθυνθήκαμε βόρεια, στη Νέα Πεντέλη και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τους πολύβουους δρόμους συναντάς μία όαση δροσιάς, η οποία σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι διακοπές σε κάποιο χειμερινό θέρετρο. Funky εστιατόρια, καφέ με dj sets από νωρίς το απόγευμα αλλά και παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να περάσεις μια ολόκληρη μέρα εκεί, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Αν έχεις να πας «μονοήμερη» από το Γυμνάσιο ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία να το ξανακάνεις.

natives_2.jpg

Τοποθέτησα εύκολα τη ράβδου καπνού iD  στη συσκευή μου και έκανα ένα pause στο τουρ μου. Επιλέγω τη γεύση iD Ice καθώς είμαι λάτρης της μέντας, ενώ όλες οι γεύσεις iD προσφέρουν μια εμπειρία θερμαινόμενου καπνού με λιγότερη μυρωδιά. Αφού γέμισα μπαταρίες, ήμουν έτοιμος να κατευθυνθώ νότια, στο λόφο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά.

Καθώς τα μικροσκοπικά φωτάκια του Μικρολίμανου «σβήνουν» στη θάλασσα γίνονται ο τέλειος επίλογος μίας μέρας όπου η Αθήνα είχε την τιμητική της. Όσο για το σύστημα θερμαινόμενου καπνού PULZE & iD που σχεδιάστηκε από τους δημιουργούς των τσιγάρων Davidoff, μού προσέφερε μια εναλλακτική και πλούσια γευστική εμπειρία και απέδειξε πως όταν κινείσαι πέρα από τα συνηθισμένα βλέπεις τη διαφορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ