Smart Life

H κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία ανάπτυξης για κάθε επιχείρηση

Η Μάρω Μαντούδη, Ρroduct Manager της abc Kinitron εξηγεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάρω Μαντούδη, Ρroduct Manager abc Kinitron
Μάρω Μαντούδη, Ρroduct Manager abc Kinitron © Θανάσης Καρατζάς

Πανδημία και επιχειρήσεις: Μπορεί η υγειονομική κρίση να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης; Η Μάρω Μαντούδη, Ρroduct Manager της abc Kinitron εξηγεί.

Η πανδημία άλλαξε τις συνθήκες της καθημερινότητας και της αγοράς δημιουργώντας νέες προκλήσεις για πολλές επιχειρήσεις. Μπορεί μια εταιρεία να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης, κι αν ναι με ποιον τρόπο; Μιλήσαμε με την κα. Μάρω Μαντούδη, Ρroduct Manager της abc Kinitron για να μάθουμε περισσότερα.

Η κα. Μαντούδη εφαρμόζει την πολιτική marketing και την στρατηγική προώθησης των προϊόντων της ευθύνης της βασιζόμενη στην παρακολούθηση του ανταγωνισμού και της δυναμικής της αγοράς. Εξασφαλίζει την επάρκεια των προϊόντων στην αγορά συντονίζοντας την παραγωγική διαδικασία και την έγκαιρη προμήθεια των υλικών συσκευασίας. Τη θέση ανέλαβε το 2016 και την υπηρετεί με πάθος συνεισφέροντας στην πορεία ανάπτυξης της ελληνικής εταιρίας abc Kinitron. Στην Athens Voice μιλάει για τις προκλήσεις της εποχής και τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Πιστεύει ότι η αναζήτηση ευκαιριών εν μέσω κρίσης αποτελεί άσκηση και με ψύχραιμη σκέψη, καινοτόμες ιδέες και όραμα κάθε εμπόδιο μπορεί να καμφθεί.

Εδώ και ένα χρόνο σε όλους τους κλάδους διανύουμε την κρίση της πανδημίας. Θεωρείτε ότι μπορεί να μετατραπεί η κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία ανάπτυξης;
H μετατροπή της κρίσης της πανδημίας σε ευκαιρία ανάπτυξης αποτελεί υγιή αντίδραση για κάθε επιχείρηση. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε ακόμα να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας και να αναβαθμίσουμε τη θέση μας στην αγορά. H abc Kinitron από το 2012 διαθέτει συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά και δραστηριοποιείται στον τομέα της Στοματικής Υγιεινής με τα Brands Therasol, Easy Gel, Jordan και Doft παρέχοντας στους Οδοντιάτρους καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των οδοντικών νόσων. Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα marketing και ιατρικής ενημέρωσης που αφορά τη στοματική υγιεινή του οποίου την υπευθυνότητα έχει η κ. Κατερίνα Μήττα, καθώς και τμήμα πωλήσεων στο κανάλι του φαρμακείου όπου την υπευθυνότητα έχει ο κ.Γιάννης Γιαννείος. Η αναζήτηση ευκαιριών εν μέσω κρίσης αποτελεί για εμάς άσκηση. Με ψύχραιμη σκέψη, καινοτόμες ιδέες και όραμα κάθε εμπόδιο μπορεί να καμφθεί. Έτσι λοιπόν και εμείς επαναπροσδιορίσαμε τη στρατηγική μας και διευρύναμε τις κατηγορίες προϊόντων μας.

Με ποιον τρόπο καταφέρατε ενδοεταιρικά πρώτα, να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες της εποχής έχοντας στόχο την ανάπτυξη;
Η ενίσχυση των σχέσεων εντός εταιρίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας καθώς και η αύξηση της παραγωγικότητας οφείλονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδιοκτήτη της abc Kinitron, Κο Ιπποκράτη Ιωαννίδη. Μας καθοδηγεί με επιτυχημένες και δημιουργικές ιδέες όπως είναι η ιδέα της νέας σειράς καλλυντικών προϊόντων Rapid Care. Eίναι ένας άνθρωπος που έχει όραμα, επενδύει στην ικανοποίηση των εργαζομένων, τονώνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας και μάς βάζει υψηλούς στόχους γιατί πιστεύει σε εμάς.

Ιπποκράτης Ιωαννίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της abc Kinitron και η Μάρω Μαντούδη, Ρroduct Manager abc Kinitron
Ιπποκράτης Ιωαννίδης, Διευθύνοντας Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της abc Kinitron και η Μάρω Μαντούδη, Ρroduct Manager abc Kinitron

Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα σειρά Rapid Care που ακούγεται τόσο επίκαιρη.
Η αρχική ιδέα ήταν του Κου Ιωαννίδη που ως Χημικός Μηχανικός γνωρίζει εναλλακτικές μορφές συστατικών καθώς και τις δράσεις τους. Η ομάδα μου κι εγώ αγκαλιάσαμε αυτήν την ιδέα και αρχίσαμε να δουλεύουμε με στόχο να δώσουμε στον καταναλωτή λύσεις σε προβλήματα που αφορούν ενοχλήσεις σε αρθρώσεις και μύες με τη δύναμη της φύσης. Σχεδιάσαμε 3 προϊόντα, τα οποία μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία σε συσκευασίες των 100ml:

Το Cool Gel με πρωτοποριακή σύνθεση που περιέχει 5% Μενθόλη και φυσικά εκχυλίσματα. Είναι ιδανικό για μικροτραυματισμούς των μυών και ενοχλήσεις σε αρθρώσεις, ενώ χαρίζει αίσθηση δροσιάς στην επιδερμίδα με τη δύναμη της κρυοθεραπείας.

Cool Gel

Το Thermal Gel με ήπιους θερμαντικούς παράγοντες χάρη στο πρωτοποριακό συστατικό νέας γενιάς Vanillyl Butyl Ether και τον μοναδικό συνδυασμό ελαίων θυμαριού, δεντρολίβανου, ευκάλυπτου και cedarwood. Προσφέρει άμεση ανακούφιση σε πιασμένα και κουρασμένα σημεία του σώματος αυξάνοντας τη μικροκυκλοφορία.

Thermal Gel

Το Calm Gel με 30% περιεκτικότητα σε εκχύλισμα Arnica σε συνδυασμό με υαλουρονικό και Τea Trea Oil που προσφέρει άμεση ανακούφιση και φροντίδα σε μώλωπες, οιδήματα και ερεθισμούς του δέρματος.

Calm Gel

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ