Smart Life

Alpha Mobile Banking για γρήγορη μεταφορά χρημάτων από το κινητό σας

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351463-729121.jpg

Από τη στιγμή που τα capital controls μπήκαν στην καθημερινότητα όλων, οι Έλληνες «ανακάλυψαν» το e-banking και διαπίστωσαν ότι δεν χρειάζεται να πάνε στην τράπεζα για να δουν αν μπήκε ο μισθός όπως υποσχέθηκε ο εργοδότης. Επίσης, έμαθαν ότι μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σχεδόν για τα πάντα, οπότε θες μέσω Internet. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθουν ότι για να κάνουν όλα τα παραπάνω -και πολύ περισσότερα- δεν χρειάζεται καν να έχουν υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι το smartphone τους και μία σύνδεση στο Διαδίκτυο, είτε μέσω δικτύου κινητής, είτε μέσω WiFi.

Το mobile banking έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Ελλάδα και οι λόγοι είναι δύο: κατ’ αρχήν, είναι πιο εύκολο να βλέπεις τις κινήσεις του λογαριασμού σου από το smartphone οπουδήποτε και αν είσαι και οποιαδήποτε ώρα, και κατά δεύτερο επειδή μάλλον είναι και πιο ασφαλές να το κάνεις από το κινητό σου!

Αν αναρωτιέστε για το τελευταίο, η απάντηση βρίσκεται στην πλέον σύγχρονη τάση στα smartphones, με πολλά από τα νέα μοντέλα να υποστηρίζουν τη δυνατότητα αναγνώρισης και χρήσης του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη. Με δεδομένο ότι το κάθε δακτυλικό αποτύπωμα είναι μοναδικό, είναι προφανές ότι το επίπεδο ασφάλειας ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ενώ δεδομένη είναι και η ευκολία, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του χρήστη είναι το πολύ 2 δευτερόλεπτα. Πλέον είναι τόσο εύκολο να δει κανείς τις κινήσεις του λογαριασμού του ώστε οι τράπεζες αναφέρουν ότι το mobile banking τείνει να γίνει πιο δημοφιλές από το web banking! Μάλιστα, γίνεται λόγος για υπερδιπλασιασμό των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσα από τα mobile banking apps τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας. Σε αυτό έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η στρατηγική των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες εναρμονίζονται ταχύτατα με τις νέες τάσεις και σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των smartphones, βελτιώνοντας την εμπειρία που παρέχουν στους πελάτες τους.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η Alpha Bank, η εφαρμογή της οποίας για mobile banking είναι πιθανότατα η καλύτερη που υπάρχει στην ελληνική αγορά. Ένας λόγος είναι πως εκτός της χρήσης του δακτυλικού αποτυπώματος -μία λειτουργία που ακόμη δεν διαθέτουν όλα τα smartphones- προσφέρει και εκείνη της χρήσης ενός 4ψηφιου ΡΙΝ.

Το app δίνει τη δυνατότητα για εύκολη και γρήγορη διεκπεραίωση συναλλαγών, ενώ υπάρχει ενσωματωμένο και το Alpha Quick Transfer, μία υπηρεσία που παρέχει τη δυνατότητα να μεταφέρει κάποιος εύκολα και γρήγορα χρήματα στο λογαριασμό ενός τρίτου ή να δεχθεί και ο ίδιος χρήματα. Το μόνο που απαιτείται είναι είτε ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη, είτε το email του ή ακόμη ακόμη ο λογαριασμός Facebook που διατηρεί! Η υπηρεσία αποτελεί ιδανικό εργαλείο σε περίπτωση που απαιτείται μία γρήγορη μεταφορά χρημάτων, χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσει κανείς τους μακροσκελείς αριθμούς ΙΒΑΝ.

Το Alpha Quick Transfer έχει όριο τα 500 ευρώ ημερησίως σε μία ή έως και 15 συναλλαγές την ημέρα, ενώ κανείς μπορεί να στείλει -μαζί με τα χρήματα- και ένα μήνυμα ή μία φωτογραφία (και πάλι εντός Alpha Bank). Επίσης, υπάρχει και ενημέρωση μέσω SMS για κάθε συναλλαγή.

Επίσης, με το Alpha Quick Transfer μπορεί κανείς να μεταφέρει άμεσα ή να ζητήσει τη λήψη κάποιου ποσού από και προς φίλους και γνωστούς που διατηρούν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες στην Ελλάδα. Αρκεί να έχει τον αριθμό του κινητού του ατόμου στο οποίο θέλει να στείλει ή να ζητήσει το ποσό και επιπλέον η τράπεζα του φίλου του να συμμετέχει στο σύστημα IRIS online payments.

Αντίστοιχα, τα ίδια ισχύουν και για πληρωμές προς επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο σύστημα IRIS online payments. Παράλληλα, έτσι ο χρήστης μπορεί να κάνει ένα βήμα πιο κοντά προς την επίτευξη του στόχου για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ