Market

Η Κηφισιά χρειάζεται νέα ταυτότητα και όραμα

Εκδήλωση στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Κηφισιά

115151-718269.jpg
Market News
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
0u7a6033

Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων για το μέλλον της Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Κηφισιά συζητήθηκαν θέματα για την ανάδειξη ενός καινούργιου, σύγχρονου και ποιοτικού προσώπου των Δήμων. 

Μια σημαντική εκδήλωση για την Κηφισιά, Ερυθραία και Εκάλη, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, όπου άνθρωποι των γραμμάτων και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου κατέθεσαν τους προβληματισμούς αλλά και το όραμά τους για το μέλλον του δήμου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου των Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ, Βασίλη  Ξυπολυτά, ο οποίος έχοντας διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, θέλησε να δώσει το βήμα σε σημαντικές προσωπικότητες, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους Συλλόγων και  δημότες, που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην αναγκαία διαμόρφωση μιας νέας εικόνας για τον δήμο.

0u7a6048

Κεντρικός άξονας των τοποθετήσεων στη συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης  Κοτταρίδης, ήταν η αναζήτηση ταυτότητας για την Κηφισιά, που μπορεί να βασιστεί σε μια πληθώρα ιστορικών στοιχείων αλλά και την ανάδειξή της σε ένα σύγχρονο, πράσινο, φιλόξενο, δυναμικό και περιβαλλοντικά υπεύθυνο προάστιο . Ο ιστορικός και πανεπιστημιακός, Θάνος Βερέμης, αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον κ. Ξυπολυτά για την καλυτέρευση των θεμάτων παιδείας των σχολείων της Κηφισιάς. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Κηφισιά έχει το δικό της ιστορικό αποτύπωμα ως προάστιο, αλλά έχει τη δυνατότητα να επανατοποθετηθεί ως περιοχή εντός της Αττικής, καθώς διαθέτει το υπόβαθρο με μουσεία και Πινακοθήκες, Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Βερέμης, απαιτούνται και νέες ενέργειες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου, την οποία η πόλη αναμένει την τελευταία δεκαετία.

Από την πλευρά του, ο Θαλής Πιτούλης, Μanaging Director της McVictor&Hamilton, υπενθύμισε ότι η Κηφισιά είναι ένα δυνατό brand, ωστόσο πρέπει να βρει εκ νέου την ταυτότητά της. Όπως είπε ο κ. Πιτούλης, τα σημεία αναφοράς της πόλης, όπως το βαρέλι του τροχονόμου και το πάρκο που σήμερα αποτελεί διάδρομο διέλευσης προς τον ηλεκτρικό, μπορούν να αποτελέσουν σημείο σύνδεσης με το καινούριο, σύγχρονο, ποιοτικό πρόσωπο της Κηφισιάς.

0u7a6064

Στην ανάδειξη της Κηφισιάς ως πόλου έλξης για άσκηση επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας, για εργασία και κατοικία αναφέρθηκε ο Χάρης Βαφειάς CEO της Stealthgas, υπογραμμίζοντας ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης φεύγει και απαιτείται βοήθεια προκειμένου να παραμείνει και να εργαστεί προς όφελος της πόλης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης για την κακή εικόνα της καθαριότητας στο προάστιο, την κακή ποιότητα των δρόμων και τη μεγάλη μείωση της αξίας της γης.

Κομβικής σημασίας είναι και η διαχείριση υφιστάμενων προβλημάτων, όπως τόνισε ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ, φέρνοντας ως παράδειγμα το κυκλοφοριακό χάος που απαιτεί λύσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επιχειρήσεων που λειτουργούν χωρίς άδεια

Παράλληλα και στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε από από τον κ. Νίκο Αυλώνα,  Πρόεδρο του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, η ανάγκη πράσινης ανάπτυξης του προαστίου, η οποία έχει καθυστερήσει σε σχέση με άλλες πόλεις της Αττικής. Ως παράδειγμα ανέφερε την ανάγκη ανάδειξης καινοτόμων μεθόδων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και αναβάθμισης των δράσεων ανακύκλωσης που έχουν μείνει στάσιμες, καθώς και την  χρήση ΑΠΕ στον οδοφωτισμό ή /και τα δημόσια κτίρια.

0u7a6227

Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης, στην οποία συμμετείχε ενεργά και το κοινό, τέθηκαν σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με μια σειρά ανεπίλυτων ζητημάτων, που ταλανίζουν τον δήμο. Ένα μείζον θέμα, στο οποίο αναφέρθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες είναι αυτό  της Πολιτικής Προστασίας,  λόγω της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της για την πόλη, η οποία σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες χιονοπτώσεις τον χειμώνα και τον κίνδυνο πυρκαγιάς κάθε καλοκαίρι. Ήταν χαρακτηριστική η παρέμβαση του Προέδρου των εθελοντών δασοπυροσβεστών κ. Κίμωνα Παντελίδη, που κάλεσε τις Δημοτικές Αρχές να συνδράμουν το έργο τους για την προστασία της πόλης.

Συμπερασματικά, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κατέληξαν στην ανάγκη ενεργού συμμετοχής με όραμα, προτάσεις, λύσεις και δυναμικές δράσεις, προκειμένου η Κηφισιά, Ερυθραία και Εκάλη να αναβαθμιστούν σε  ένα ελκυστικό προάστιο, με ιδιαίτερη ταυτότητα, και  έντονη εξωστρέφεια με έμφαση στη διαρκή εξέλιξή του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ