1821 Digital Gallery
Η Aveda γιορτάζει την 1η επέτειο των 100% vegan συνθέσεων στα προϊόντα της

Η Aveda γιορτάζει τις 100% vegan συνθέσεις στα προϊόντα της

Η Aveda θα βοηθήσει στην ανάδειξη του βιγκανισμού παγκοσμίως, γνωστοποιώντας τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας χορτοφαγικός τρόπος ζωής στην υγεία του πλανήτη
Η Aveda, χορηγός ομορφιάς του κινήματος Veganuary για το 2022. Το Veganuary ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής.

Η Aveda είναι η υπερήφανη χορηγός ομορφιάς του κινήματος Veganuary για το 2022. Το Veganuary ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Η Aveda, ένα brand περιποίησης μαλλιών υψηλής απόδοσης με αποστολή τη φροντίδα τόσο του τριχωτού όσο και του πλανήτη, γιορτάζει την 1η επέτειο των 100% vegan συνθέσεων σε ολόκληρη την γκάμα προϊόντων της, υποστηρίζοντας το μη κερδοσκοπικό παγκόσμιο κίνημα Veganuary. Ως υποστηρικτής ομορφιάς του Veganuary, η Aveda θα βοηθήσει στην ανάδειξη του βιγκανισμού παγκοσμίως, γνωστοποιώντας τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας χορτοφαγικός τρόπος ζωής στην υγεία του πλανήτη.

Το Veganuary είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ταυτόχρονα ένα ετήσιο κίνημα, το οποίο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν μία χορτοφαγική διατροφή για 31 μέρες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Ιδρύθηκε το 2014, με σκοπό να υποστηρίξει και να εμπνεύσει ανθρώπους να δοκιμάσουν μία vegan διατροφή, παρέχοντάς τους εκπαίδευση σχετικά με το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την προσωπική ευημερία, καθώς και μέσω της προώθησης και κοινοποίησης vegan συνταγών. Πέρυσι, το Veganuary σημείωσε 28% αύξηση των συμμετεχόντων σε όλο τον κόσμο (vs. 2020), με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως να συμμετέχουν στην πρόκληση.

Η Wendy Matthews, US Director του Veganuary, δήλωσε: «Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες του Veganuary αναφέρουν βελτιωμένο δέρμα, ή, όπως μας αρέσει να το ονομάζουμε, "Veganuary Glow". Όταν έχει να κάνει με το να δείχνουμε και να νιώθουμε στα καλύτερά μας, το τι βάζουμε μέσα στο σώμα μας είναι εξίσου σημαντικό με το τι βάζουμε πάνω στο σώμα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε τόσο υπερήφανοι που δουλεύουμε με τον Παγκόσμιο Χρυσό Χορηγό μας, την Aveda, η οποία προσφέρει υψηλής απόδοσης, cruelty-free, vegan συνθέσεις ομορφιάς».

Το Veganuary επίσης προωθεί μία «Πρόκληση στον Χώρο Εργασίας», προτρέποντας εταιρικούς του συνεργάτες και τους υπαλλήλους τους να εγγραφούν για να δοκιμάσουν μία vegan διατροφή για τον πρώτο μήνα του νέου έτους. Η Aveda θα λάβει μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά και προβλέπει πως χιλιάδες εργαζόμενοι, συνεργαζόμενα κομμωτήρια και ινστιτούτα θα συμμετάσχουν και πάλι.

Η Global Brand President της Aveda, Barbara De Laere, δήλωσε: «Η Aveda ιδρύθηκε με έναν περιβαλλοντικό σκοπό και κάθε χρόνο θέτουμε έναν αριθμό από στόχους που μας βοηθούν να μειώσουμε το αντίκτυπό μας στον πλανήτη. Αν και η χρήση ζωικών συστατικών ήταν πολύ περιορισμένη πριν (πχ. κερί μέλισσας), η μετάβασή μας σε 100% vegan τον προηγούμενο Ιανουάριο ήταν σημαντική για εμάς, γιατί θέλαμε να κάνουμε πιο εύκολη την επιλογή των καταναλωτών. Η επιλογή είτε vegan διατροφής είτε τρόπου ζωής είναι ένας τρόπος με τον οποίο κάθε ένας από εμάς μπορεί να μειώσει το περιβαντολλογικό του αποτύπωμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με το Veganuary φέτος, καθώς πιστεύουμε πως είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κατανοήσουμε τον ατομικό μας αντίκτυπο και να μας θυμίσουμε να εξετάζουμε την προέλευση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά».

Σύμφωνα με το Veganuary, μία vegan διατροφή έχει σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, καθώς το να τρέφεσαι με ζώα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στην απώλεια και εξαφάνιση οικοτόπων, με εκατομμύρια στρέμματα δασών να υλοτομούνται κάθε χρόνο για να «ανοίξουν» τον δρόμο για την κτηνοτροφία. Ο οδηγός του ΟΗΕ το 2010, κατέγραψε ότι μία παγκόσμια στροφή στη vegan διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα, τη φτώχεια και τον χειρότερο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερα στο aveda.gr/vegan-beauty-products

Δημιουργώντας ένα πιο Βιώσιμο Μέλλον

Σύμφωνα με την ιδρυτική αποστολή της Aveda να φροντίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε, το brand έχει πρωτοπορήσει σε νέα σημεία αναφοράς περιβαλλοντικής ευθύνης στον κόσμο της ομορφιάς εδώ και δεκαετίες, με προτεραιότητα στους παρακάτω 6 τομείς: καθαρή ομορφιά, υπεύθυνη προμήθεια, υπεύθυνη συσκευασία, cruelty-free και vegan συνθέσεις, περιβαλλοντική συνείδηση στην κατασκευή και βοήθεια στην προστασία και την παροχή καθαρού νερού στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στις κοινότητες προμήθειας της Aveda και σε όλο τον κόσμο.

Η Aveda ζει την αποστολή της στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται σε ένα 58 στρέμματα πιστοποιημένο από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής campus στην Μιννεσότα, με αποικίες μελισσών, έναν κήπο λαχανικών τον οποίο επιμελείται ένας υπάλληλος, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μίλια μονοπατιών για τρέξιμο. Το κεντρικό γραφείο του κτιρίου εστιάζει στη βιωσιμότητα: τροφοδοτείται από ηλιακή και αιολική ενέργεια, έχει μοκέτες με ανακυκλώσιμες ίνες, κάδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης σε όλο το κτίριο καθώς και οργανικό καφέ.

Τον Ιούνιο του 2020, η Aveda πρόσθεσε πλέγμα από ηλιακά πάνελ, μεγέθους 3.6 στρεμμάτων και 900kW μέσα στο campus της. Τα ηλιακά πάνελ συλλέγουν ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετατρέποντας το φως σε ηλεκτρισμό και τον παρέχουν στην κατασκευαστική εγκατάσταση στο campus, στέλνοντας την περίσσια ενέργεια πίσω στο πλέγμα. Το νέο πλέγμα αποτελεί μέρος του οράματος του brand να είναι πηγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Για να μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της Aveda σχετικά με τη βιωσιμότητα, επισκεφθείτε: aveda.gr/sustainablefuture

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5