- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mazi Travel: Καταδυτικός τουρισμός για όλους
Στο ευρωπαϊκό έργο MeDryDive συμμετέχουν πέντε χώρες της Μεσογείου και απώτερος σκοπός του είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους στον ενάλιο πλούτο της Μεσογείου.
Το Mazi Travel, με στόχο την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού της Ελλάδος και της Μεσογείου, συμμετέχει στο συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο MeDryDive.
Το Mazi Travel, με στόχο την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού και την αξιοποίηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος και της Μεσογείου, συμμετέχει ενεργά στο συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο MeDryDive (Πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Το έργο βασίζεται σε συνέργειες του Τουρισμού και της «Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας» (ΠΔΒ) και αφορά την ανάπτυξη του διακρατικού τουριστικού προϊόντος «Dive in the Past», με αντικείμενο την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για την ανάδειξη του ενάλιου πλούτου.
Η εταιρεία Mazi Travel, με την πολυετή εμπειρία της, καινοτομεί για άλλη μία φορά και αποδεικνύει ότι είναι αρωγός στην εξέλιξη του τουρισμού -ιδιαίτερα στη μετά COVID εποχή, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για τον κλάδο.
Στο ευρωπαϊκό έργο MeDryDive συμμετέχουν πέντε χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Αλβανία) και απώτερος σκοπός του είναι η δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων για δύτες και μη δύτες, αλλά και η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους στον ενάλιο πλούτο της Μεσογείου. Στη χώρα μας εγκαινιάστηκε πέρσι το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο, στο ναυάγιο της Περιστέρας, δημιουργώντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον και για άλλους Ελληνικούς προορισμούς και νέα προϊόντα εναλλακτικού τουρισμού.
Παράλληλα, με την αξιοποίηση του ψηφιακού περιβάλλοντος και των εξατομικευμένων εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR και AR), η ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη εμπλουτίζεται και παίρνει νέες διαστάσεις, αυξάνοντας το ενδιαφέρον του για τις καταδύσεις και τον πολιτισμό.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Mazi Travel, Θεόδωρος Μακρής, ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου MeDryDive σε επαγγελματίες αλλά και σημαντικούς φορείς του τουρισμού σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 30/3/2021. Όπως ανάφερε, «η πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου και της Αδριατικής παραμένει ανεκμετάλλευτη και μέσα από το έργο MeDryDive δίνεται η ευκαιρία να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο μέσω θεματικών δραστηριοτήτων».
Επιδίωξη του MeDryDive είναι να ενημερώσει και να προσελκύσει το κοινό που ενδιαφέρεται για τις καταδύσεις και τη θάλασσα, δίνοντας μεγάλο βάρος στον ενάλιο πολιτισμό ως μία νέα μορφή τουριστικού αξιοθέατου. Σύμφωνα με μετρήσεις το κοινό που αναμένεται να ενδιαφερθεί για τον νέο αυτό εναλλακτικό τουρισμό υπολογίζεται περίπου στα 31 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, με μέση ηλικία 33 με 55. Τα ετήσια έσοδα από τον καταδυτικό τουρισμό παγκοσμίως φτάνουν τα 1,5 δις, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα περαιτέρω εξέλιξης του MeDryDive, αλλά και την υλοποίηση νέων παρόμοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τον τουρισμό και την προώθηση στο ευρύ κοινό λιγότερο γνωστών τουριστικών περιοχών με σπάνια ομορφιά.