Market

Η κουβέρτα 9 κιλών που μειώνει την αϋπνία και το στρες

Η πίεση που ασκεί στο σώμα λόγω του βάρους της, σύμφωνα με έρευνες, βοηθάει το άτομο να χαλαρώσει, να απαλλαχθεί από το στρες και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου του.

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep
H κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep

Τι είναι η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep, πώς βοηθάει στον ύπνο και σε ποιους απευθύνεται

O ποιοτικός ύπνος είναι μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις (μαζί με τη διατροφή και την άσκηση) για να μπορεί ένας άνθρωπος να είναι παραγωγικός, υγιής και ευτυχισμένος. Κι όμως, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα αϋπνίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ακόμα περισσότερο, πάσχουμε από έντονο άγχος και στρες τα οποία -συνδυαστικά με την έλλειψη ύπνου- επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής μας. Σε μια μάλλον επίκαιρη στιγμή λοιπόν, μια νέα ελληνική εταιρεία έρχεται να εισάγει στη ζωή μας ένα βοήθημα ύπνου το οποίο βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες και υπόσχεται να αναβαθμίσει τον ύπνο μας αλλά και να μας απαλλάξει από το στρες με 100% φυσικό τρόπο. H κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep είναι εδώ και αξίζει την προσοχή σας.  

Τι είναι η κουβέρτα βαρύτητας;

Η κουβέρτα βαρύτητας είναι μια κουβέρτα που ζυγίζει από 7 έως 15 κιλά και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η αίσθηση στο σώμα να παραπέμπει σε μια γιγαντιαία, στοργική αγκαλιά. Η πίεση που ασκεί στο σώμα λόγω του βάρους της, σύμφωνα με έρευνες, βοηθάει το άτομο να χαλαρώσει, να απαλλαχθεί από το στρες και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου του. 

Σύμφωνα με την Prosleep για να αποκτήσουν βάρος οι κουβέρτες έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό τους χιλιάδες γυάλινα υποαλλεργικά σφαιρίδια σε μορφή άμμου, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε κατάλληλα διαμορφωμένες κυψέλες για να μην μετακινούνται και χαλάνε την τέλεια κατανομή πίεσης.  

Η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep
Η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep

Οι θετικές επιδράσεις της κουβέρτας βαρύτητας στην αϋπνία και το άγχος 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Sleep Medicine Disorders” σε άτομα που έπασχαν από χρόνια αϋπνία, οι κουβέρτες βαρύτητας βοήθησαν τους συμμετέχοντες όχι μόνο να αποκοιμηθούν γρηγορότερα, αλλά και να παραμείνουν κοιμισμένοι και για όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Επιπλέον, άλλη έρευνα έδειξε ότι το 63% των συμμετεχόντων ανέφεραν λιγότερο άγχος μετά από τη χρήση της κουβέρτας βαρύτητας, ενώ το 78% προτίμησε την κουβέρτα βαρύτητας για την ανακούφιση του άγχους ανάμεσα από οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική. Δεδομένων αυτών των ευρημάτων, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κουβέρτες βαρύτητας είναι τόσο δημοφιλείς στο εξωτερικό, αφού λύνουν με φυσικό τρόπο ένα τόσο γενικευμένο πρόβλημα όπως είναι αυτό της αϋπνίας.

Που οφείλονται οι θεραπευτικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας;

Παραδοσιακά, οι κουβέρτες βαρύτητας χρησιμοποιούνται από την ιατρική κοινότητα εδώ και πολλές δεκαετίες ως μέσο για τη θεραπεία ατόμων με αυτισμό, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), ψυχικές διαταραχές και άλλες αγχώδεις και αισθητηριακές διαταραχές.   

Όλα οφείλονται στη ήπια και σταθερή πίεση που ασκεί η κουβέρτα στο σώμα -γνωστή στους εργοθεραπευτές ως Βαθειά Απτική Πίεση (Deep Touch Pressure Stimulation). Η πίεση αυτή διανέμεται ισόποσα στο σώμα και βοηθάει το αυτόνομο νευρικό σύστημα να περάσει από το συμπαθητικό στο παρασυμπαθητικό του τμήμα, δηλαδή από την κατάσταση “μάχης ή φυγής” που βρίσκεται το σώμα, μπαίνει σε μια κατάσταση “χαλάρωσης, πέψης και αναγέννησης”. 

Παράλληλα, η σταθερή πίεση που ασκεί η κουβέρτα αυξάνει τα επίπεδα των “καλών” ορμονών του σώματός, όπως τη σεροτονίνη (η ορμόνη της “ευτυχίας”), την ωκυτοκίνη (η ορμόνη της “αγάπης”) και τη μελατονίνη (η ορμόνη του ύπνου), ενώ μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το στρες και το φόβο.

Ως αποτέλεσμα, μετά από λίγα λεπτά χρήσης της κουβέρτας βαρύτητας, οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, το μυαλό σταματάει να “τρέχει”, η αναπνοή επιβραδύνεται και το πεπτικό σύστημα μπαίνει ξανά σε πλήρη λειτουργία. Σύμφωνα με reviews των πελατών της Prosleep, η κουβέρτα βαρύτητας τούς προκαλεί μια συνολική αίσθηση ευεξίας, ενώ τους βοηθάει να κοιμούνται πιο γρήγορα και για μεγαλύτερη διάρκεια. 

Από τι είναι φτιαγμένες και πως να επιλέξετε το ιδανικό βάρος;

Η Prosleep Gravity είναι φτιαγμένη από 100% βαμβακερό ύφασμα ενώ το κάλυμμα της αποτελείται από μαλακές μικροΐνες για να “αναπνέει” και να αποτρέπει τη εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σύντομα αναμένονται και οι καλοκαιρινές κουβέρτες βαρύτητας, οι οποίες είναι φτιαγμένες από δροσερό ύφασμα bamboo. 

Σύμφωνα με τους sleep experts της εταιρείας, οι κουβέρτες βαρύτητας διατίθενται σε τρεις επιλογές βάρους, 7, 9 και 11 κιλών και η σωστή επιλογή για τον καθένα πρέπει να υπολογίζεται με βάση το 10% του σωματικού του βάρους. Για παράδειγμα, κάποιος που ζυγίζει 70 κιλά θα πρέπει να επιλέξει μια κουβέρτα 7 κιλών κ.ο.κ.  

Σε ποιους απευθύνεται η κουβέρτα βαρύτητας;

Η κουβέρτα βαρύτητας είναι ένα 100% φυσική και ασφαλής για να χρησιμοποιηθεί από μικρά παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω μέχρι και άτομα της τρίτης ηλικίας χωρίς συνταγή γιατρού. Είναι ιδανική για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας και θέλουν να σταματήσουν να λαμβάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα ύπνου, για όσους πάσχουν από στρες, άγχος, κατάθλιψη, δυσκολία συγκέντρωσης και άλλες ψυχικές διαταραχές, για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, για μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο, για όσους πάσχουν από ινομυαλγία και το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και γενικά για όποιον θέλει να βελτιώσει συνολικά την ποιότητα του ύπνου.  Δεν ενδείκνυται για παιδιά μικρότερα των 2 ετών, ενώ απαραίτητη είναι η συμβουλή γιατρού σε εγκυμονούσες, άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις, άτομα που πάσχουν από άσθμα, υπνική άπνοια ή έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. 


Μάθετε περισσότερα για την κουβέρτα βαρύτητας στο site της Prosleep www.prosleep.gr ή στα social media

Κορίτσι με κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep
Η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ