- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Γλυκό που Κάνει Καλό, συμπληρώνει 90 χρόνια στην καρδιά και το τραπέζι μας και το γιόρτασε με έναν μοναδικό τρόπο: δημιουργώντας ένα τεράστιο κουτί Μακεδονικού Χαλβά, μέσα στο οποίο είδαμε και «γευτήκαμε» μοναδικές εμπειρίες!
Στην πρωτότυπη κατασκευή που φιλοξενήθηκε στο Athens Metro Mall, στον Άγ. Δημήτριο, για πέντε ημέρες, περισσότεροι από 120.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το αγαπημένο προϊόν, να μάθουν για την πορεία του μέσα στα χρόνια, να ενημερωθούν για τα οφέλη του στον οργανισμό μας και φυσικά να γευτούν τις αγαπημένες γεύσεις Μακεδονικού Χαλβά.
Γεύσεις που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο μέσα σ’ ένα ταξίδι απόλαυσης, γνώσης και παράδοσης το οποίο ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1924, όταν ο Ελευθέριος, ο Κωνσταντίνος και ο Σάββας Χαϊτογλου θέλησαν με όραμα και αφοσίωση να συνεχίσουν την παράδοση του παππού τους (που ήταν χαλβαδοποιός στη Μικρά Ασία) και άνοιξαν μια μικρή βιοτεχνία στην πλατεία Άθωνος.
Σήμερα, σταθερά στη Θεσσαλονίκη, στις υπερσύγχρονες μονάδες επεξεργασίας σησαμιού και παραγωγής χαλβά, οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής συναντούν τη σύγχρονη τεχνολογία, ώστε ο Μακεδονικός Χαλβάς να διατηρεί με τον καλύτερο τρόπο τον αυθεντικό χαρακτήρα του και τη σταθερή ποιότητά του. Την ίδια στιγμή, ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα διαχρονικό ελληνικό προϊόν σταθερής αξίας που γνωρίζει παγκόσμια αναγνώριση καθώς αποτελεί έναν εξαιρετικό πρεσβευτή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.
Όλα αυτά τα χρόνια ο Μακεδονικός Χαλβάς έχει αποκτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό τραπέζι της και τη διατροφή μας κατά την περίοδο της νηστείας.
Και όχι μόνο για την Σαρακοστή... Η διατροφική αξία του χειροποίητου αυτού ελληνικού προϊόντος, που παράγεται από ταχίνι (δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι) και διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και άλλες πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία), τον κατατάσσει στις τροφές που θα πρέπει να ενταχθούν στο καθημερινό διαιτολόγιο, για όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας.
Στα 90 χρόνια που πέρασαν πολλά έχουν αλλάξει. Όχι όμως και ο Μακεδονικός Χαλβάς που συνεχίζει το ταξίδι του με το ίδιο μεράκι, αμείωτο ενθουσιασμό και φυσικά τη γνωστή, αγαπημένη γεύση.