Market

Πρώτο το Samos Athnemis στον διαγωνισμό ENOEXPO 2016

Ξεχώρισε ανάμεσα σε 278 κρασιά

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328861-680011.jpg

To Samos Anthemis συνεχίζει το σερί των επιτυχιών του, κερδίζοντας άλλη μια χρυσή διάκριση, αυτή τη φορά στον 8ο Διαγωνισμό Οίνου της έκθεσης ENOEXPO 2016 στην Πολωνία.

Το Samos Anthemis, έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία του διαγωνισμού, ανάμεσα σε άλλα 278 κρασιά από όλο τον κόσμο!

Το γλυκό κρασί Samos Anthemis -εσοδείας 2010, έλαβε το Χρυσό βραβείο και την υψηλότερη βαθμολογία στον διεθνή διαγωνισμό, συλλέγοντας συνολικά 95.4 πόντους.

Αφορμή της συμμετοχής του Anthemis στον διαγωνισμό, είναι η ένταξη κρασιών της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στην αγορά της Πολωνίας, που έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς την τελευταία διετία.

Το Samos Anthemis, ξεχωρίζει στον οινικό χώρο συλλέγοντας σταθερά πολυάριθμες διακρίσεις και φτάνει συστηματικά στα υψηλότερα σκαλοπάτια διεθνών διαγωνισμών οίνου  πρεσβεύοντας άριστα το Σαμιώτικο Μοσχάτο.

Το Anthemis, παλαιώνει 5 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και συγκαταλέγεται στα πιο πολύπλοκα και ισορροπημένα γλυκά κρασιά στον κόσμο. Το χαρακτηριστικό βαθύ πορτοκαλί χρώμα  του μαρτυρά αυτή τη βαθιά παλαίωση, καθώς και τα χαρακτηριστικά αρώματα μελιού και καραμέλας βουτύρου, που διακρίνονται σε φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ.

Απαιτεί συντρόφους από το χώρο της υψηλής ζαχαροπλαστικής αλλά και μόνο του μπορεί να αναλάβει να κλείσει ένα ωραίο δείπνο.

www.samoswine.gr


Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται σχεδόν το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 22 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena,  με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.  Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί σημείο αφετηρίας  για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ