Advertorial

Ήξερες ότι μπορείς να ανακυκλώσεις τη συσκευή ατμίσματος και θέρμανσης καπνού σου;

Βοήθησε κι εσύ στη μείωση της επιβάρυνσης του πλανήτη και κάλεσε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
new_press.jpg

Η BRITISH AMERICAN TOBACCO, η NOBACCO και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ, σε καλούν να ανακυκλώσεις τις παλιές σου συσκευές ατμίσματος και θέρμανσης καπνού και οι κάψουλες του vype epen3 σου στα καταστήματα NOBACCO

Τι κι αν η 5η Ιουνίου έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ήδη από το 1972; Στην Ελλάδα τα στατιστικά μας μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ καλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήμασταν αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις στο ζήτημα της ανακύκλωσης, σε αντίθεση με τις σκανδιναβικές κυρίως χώρες. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αντιστρέφουμε αυτή την κατάσταση.  

Οι λόγοι που πρέπει να ανακυκλώνουμε, μόνο λίγοι δεν είναι. Η ανακύκλωση είναι ο πιο αποτελεσματικός «δρόμος» προς τη βιώσιμη ανάπτυξη όχι μόνο από περιβαλλοντική άποψη, αλλά και από οικονομική και κοινωνική σκοπιά. Η ποιότητα της ζωής βελτιώνεται, ενέργεια και νερό εξοικονομούνται, θέσεις εργασίας δημιουργούνται και το κόστος συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων μειώνεται. Και αυτά αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα των θετικών επόμενων της ανακύκλωσης.  

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και θα μπορούσαμε να ανακυκλώσουμε, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουμε καν ότι είναι ανακυκλώσιμα. Ένα από αυτά είναι και οι συσκευές ατμίσματος και θέρμανσης καπνού. Κι όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι πράγματι έχουμε τη δυνατότητα να τις ανακυκλώσουμε. Αντί, λοιπόν, να αφήνεις τις παλιές συσκευές σου θέρμανσης καπνού ή ατμίσματος να κάθονται σε αχρηστία, βοήθησε τα υλικά τους να επαναχρησιμοποιηθούν.

Να μιλήσουμε με ακόμα πιο συγκεκριμένα παραδείγματα. Τα τρία παρακάτω στοιχεία είναι τα βασικά που ανακυκλώνονται από συσκευές ατμίσματος και θέρμανσης καπνού. Αν ανακυκλώσεις μπαταρίες, αμέσως βοηθάς να μη χαθούν πολύτιμα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, αλλά και να εξοικονομηθεί ενέργεια σε ποσοστό 8%. Όταν ανακυκλώνεις πλαστικά, τότε αποφορτίζεις τους δημόσιους χώρους από απορρίμματα και συγχρόνως μειώνεις τα κιλά αερίων που επιβαρύνουν το περιβάλλον μας. Αν αντίθετα δεν το κάνεις, το πλαστικό συσσωρεύεται σε τόνους, με τον κάθε έναν από αυτούς να κάνει σχεδόν μισή χιλιετία να αποδομηθεί και σε περίπτωση καύσης του είναι δυνατόν να παραγάγει έως και 732 κιλά τοξικών αερίων. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο αλουμίνιο, θα καταναλωθεί 95% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με αυτή που θα χρειαζόταν για την παραγωγή του, θα δημιουργηθεί 95% λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση και 97% λιγότερη ρύπανση των υδάτων.   

Δεν ξέρεις πού μπορείς να πας για να τις ανακυκλώσεις; Από τις 5 Ιουνίου και μέχρι τον Σεπτέμβριο, μπορείς να επισκεφτείς απλά ένα κατάστημα NOBACCO. Εκεί θα βρεις, σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ, ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης με το σήμα «RETURN RECYCLE REPLACE» και μπορείς να δώσεις εκ νέου «ζωή» τόσο στη συσκευή ατμίσματος και θέρμανσης καπνού σου, όσο και στις χρησιμοποιημένες κάψουλες του vype epen3 σου. Η μάρκα δεν έχει σημασία. Η BRITISH AMERICAN TOBACCO, η NOBACCO και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ αναλαμβάνουν να ανακυκλώσουν τη συσκευή ατμίσματος και θέρμανσης καπνού που έχεις όποια και αν είναι η μάρκα της. Δεν θα κάνεις μόνο καλό στο περιβάλλον, αλλά και στην τσέπη σου, αφού όποιος ανακυκλώνει έχει είτε 50% έκπτωση για να αποκτήσει μία συσκευή καπνού glo™ νεότερης τεχνολογίας, είτε σου δίνουν δώρο ένα πάκετο κάψουλες για το vype epen3 σου αν ανακυκλώσεις 10 κάψουλες.  

Μπορείς να βοηθήσεις ακόμα περισσότερο. Τον προηγούμενο χρόνο, η BRITISH AMERICAN TOBACCO μαζί με την NOBACCO κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να ανακυκλώσουν 5.000 συσκευές ατμίσματος και θέρμανσης καπνού, με σημαντική ελάφρυνση για το περιβάλλον. Βοήθησέ τους φέτος να ανακυκλώσουν ακόμα περισσότερες.

Πριν ανακυκλώσεις, τράβα φωτογραφία την παλιά σου συσκευή ατμίσματος και θέρμανσης καπνού και κοινοποίησέ την στα social media σου με το hashtag #replace2recycle. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενημερώσεις τους διαδικτυακούς σου φίλους ότι μπορούν κι αυτοί να ανακυκλώσουν τις συσκευές ατμίσματος και θέρμανσης καπνού τους και οι κάψουλες τους στα καταστήματα NOBACCO, ενισχύοντας τις προσπάθειες για μείωση της επιβάρυνσης του πλανήτη μας.   

Ανακύκλωση συσκευών καπνού
Το αλουμίνιο, το πλαστικό και οι μπαταρίες είναι τα βασικά στοιχεία που ανακυκλώνονται από τις συσκευές ατμίσματος και θέρμανσης καπνού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ