Visual Browsing
Athens 102.5 Voice
ADVERTORIAL

Ποιο μεταπτυχιακό θα εμπιστευτείς για να εξασφαλίσεις άμεσα εργασία στα χρηματοοικονομικά;

Τα ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας μιλούν από μόνα τους

Οι σπουδές ήταν πάντοτε ένα σημαντικό βήμα στη ζωή κάθε νέου, όμως οι συζητήσεις που είχα φέτος το καλοκαίρι με τον κολλητό για το πού θα κάνει το μεταπτυχιακό του ήταν ατελείωτες. Έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη φάση των σπουδών του, είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Εκείνο που θα τον συνδέσει με την αγορά εργασίας και θα του προσφέρει τις πληρέστερες γνώσεις στα χρηματοοικονομικά. Και κάπου εκεί οι συζητήσεις καταλήγουν στο Alba Graduate Business School, The American College of Greece και την εκπαιδευτική εμπειρία που αυτό προσφέρει σε έναν φοιτητή χρηματοοικονομικών. Οι νέες τεχνολογίες, η γρήγορη απορρόφηση από την αγορά εργασίας, το επίπεδο των καθηγητών και η δύναμη του ίδιου του πτυχίου είναι μερικά από αυτά που τον έχουν πείσει να το επιλέξει.

Έχοντας δει ολοένα και περισσότερους συμφοιτητές του να επιλέγουν το πρόγραμμα του Alba, αναζήτησε –και μαζί του και εγώ– το τι παραπάνω έχει η συγκεκριμένη σχολή, και η απόφαση άρχισε να μοιάζει πιο εύκολη. Τα χρηματοοικονομικά είναι ένας κλάδος που συνεχώς αναπτύσσεται και αλλάζει. Οι σχολές πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις αλλαγές αυτές και, βέβαια, μια και μιλάμε για οικονομικές επιστήμες, είναι αναγκαίο να υπάρχει πρακτική ενασχόληση με το αντικείμενο. Σε αυτό τον άξονα κινείται και το πρόγραμμα σπουδών του Alba, στο MSc in Finance, που συνδυάζει δηλαδή τη θεωρία και τις παραδοσιακές μεθόδους μαζί με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις εφαρμογές στην πράξη. Αυτή η ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και την πρακτική είναι, άλλωστε, ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας για το Alba Graduate Business School.

Η συνεχής ανανέωση του προγράμματος σπουδών και η σύμπλευσή του με τις ανάγκες της αγοράς είναι αντικείμενο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Alba, καθώς οι αλλαγές είναι συνεχείς και μάλιστα επιστημονικά τεκμηριωμένες από ειδικές επιτροπές με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο πρόβλημα των άλλων πανεπιστημίων. Η απομόνωση στη στείρα θεωρία και η απομάκρυνση από τις τάσεις της κοινωνίας και τις επιταγές της αγοράς. Ακριβώς αυτά που συνάντησε ο φίλος μου στο πρώτο του πτυχίο και θέλει πλέον να αποφύγει, λίγο πριν βγει στην αγορά εργασίας. Η προσέγγιση του Alba ωστόσο, που αποτελεί άλλωστε και μέρος της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG), είναι εντελώς διαφορετική.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Alba, ωστόσο, καινοτομεί και όσον αφορά τις δυνατότητες που δίνει στους φοιτητές του. Το Alba Graduate Business School δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να διδαχθούν από διεθνώς αναγνωρισμένους καθηγητές αλλά και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε μία σειρά από παροχές, πρακτικά εργαλεία και τεχνολογικές υπερβάσεις. Με τη χρήση του STR, της νέας Αίθουσας Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν με ακόμη περισσότερα εφόδια για την αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα στην Αίθουσα Προσομοίωσης Συναλλαγών, έχουν την ευκαιρία να κάνουν εικονικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές και να εξασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες – σαν να βρίσκονταν σε trading room τράπεζας. Έτσι, βγαίνοντας στην αγορά εργασίας, έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων, που δεν έχουν τέτοιου είδους πρακτικές γνώσεις. Από άποψη εξοπλισμού και τεχνολογίας, το STR είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ποιος δεν θα ήθελε στο μεταπτυχιακό του να συναντήσει κορυφαίους καθηγητές και επίπεδο σπουδών εξωτερικού; Αυτά είναι τα πρώτα που αναζητήσαμε σε όλες τις σκέψεις μας για τη συνέχεια της σταδιοδρομίας του, όμως κοιτάξαμε αμέσως μετά και την επαγγελματική αποκατάσταση. Σε μία τέτοια περίοδο, καλό θα ήταν να είσαι σίγουρος για το μέλλον σου. Ε, λοιπόν, το Alba παρέχει αυτήν τη σιγουριά. Και οι αριθμοί ζαλίζουν…

Το ποσοστό απορρόφησης στην αγορά εργασίας για τους φοιτητές του Alba Graduate Business School είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, αφού το 90% των αποφοίτων του προγράμματος βρήκαν δουλειά μόλις μέσα στους πρώτους 3 μήνες από το τέλος των σπουδών τους. Στους 6 μήνες, το ποσοστό έφτασε στο απόλυτο 100%. Οι πιστοποιήσεις που διαθέτει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Alba και μόνο αρκούν, θα έλεγε κανείς, για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένο και συνεργαζόμενο με το CFA, του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποίησης οικονομικών αναλυτών, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τα όνειρα ενός νέου που θέλει να σταδιοδρομήσει στον χώρο της χρηματοοικονομικής και, φυσικά, του προσφέρει τη δυνατότητα να επιλεγεί για τις υποτροφίες που προσφέρονται κάθε χρόνο για τις εξετάσεις CFA. Όμως η αναγνώριση για το κορυφαίο μεταπτυχιακό δεν σταματά εκεί. Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός οργανισμός αναγνώρισης μεταπτυχιακών, o EPAS, έχει βάλει τη σφραγίδα του για το Alba, ενώ φυσικά και το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει επίσημα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του.

Η απόφαση για το μεταπτυχιακό κάθε νέου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της σταδιοδρομίας του, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για χρηματοοικονομικά. Όμως, όσες συζητήσεις κι αν κάναμε, πάντα καταλήγαμε σε μία. Το Alba Graduate Business School έκανε την απόφαση να μοιάζει ευκολότερη απ’ ό,τι ήταν.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5