Advertorial

Σπουδάζοντας δύο διαφορετικά αντικείμενα

Το Deree σου δίνει κίνητρα για να έχεις πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369659-763810.jpg

Ήθελες να περάσεις στο Πολυτεχνείο και τα κατάφερες. Ή στη Νομική. Ή οπουδήποτε αλλού. Ήταν το όνειρό σου, διάβασες πολύ, θυσίασες πράγματα, αγωνία για εσένα και τους δικούς σου. Αλλά τα κατάφερες. Στην πορεία όμως, βλέποντας και την αγορά εργασίας και τις προοπτικές, σκέφτεσαι ότι αν θα μπορούσες να σπουδάζεις ταυτόχρονα δύο διαφορετικά πεδία θα είχες ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Την ευκαιρία να το αποκτήσεις σου δίνει το Deree –Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών.

Το γεγονός ότι η συνδυασμένη γνώση σε δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει με ικανότητες που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ένταξη στην αγορά εργασίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, κάνουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να επιλέγουν το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree. 

Μάλιστα, το Deree υποστηρίζει αυτό το συνδυασμένο πρόγραμμα σπουδών με πολλούς τρόπους, όπως:

Α) Προσφέρει ελαστικό ωράριο μαθημάτων ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές.

Β) Δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree.

Δ) Διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων.

Εξάλλου, την ευκαιρία να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree για μια υποειδίκευση δίνει μέσω υποτροφιών και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε φοιτητές ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων που έχουν διακριθεί για την ακαδημαϊκή τους επίδοση.Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 το πρόγραμμα θα προσφέρει 80 υποτροφίες, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Πτυχίο ή υποειδίκευση;

Το Deree προσφέρει 27 προγράμματα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 41 υποειδικεύσεις– δηλαδή ένα πρόγραμμα 6-7 μαθημάτων που ονομάζεται minor, σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα σπουδών. Για να καταλάβεις καλύτερα τη διαφορά, κατά την αποφοίτηση από ένα αμερικανικό κολλέγιο ή πανεπιστήμιο, οι φοιτητές παίρνουν ένα πτυχίο Bachelor σε συγκεκριμένο πεδίο σπουδών, που ονομάζεται «major». Παράλληλα, είναι δυνατόν να πάρει κανείς ένα «minor», δηλαδή μία υποειδίκευση, σε ένα συμπληρωματικό πεδίο.Έτσι, ανάλογα με το πεδίο σπουδών σου και τα ενδιαφέροντά σου, μπορείς να επιλέξεις το επίπεδο και τον τομέα στον οποίο θα εμβαθύνεις τις γνώσεις σου.

Όλα αυτά μπορεί να σου τα εξηγήσει πολύ καλά ένας σύμβουλος εγγραφών του Deree. Μπορείς να επικοινωνήσεις με το Γραφείο Εισαγωγής Νέων Φοιτητών, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 210 600 9800 (εσωτ. 1411, 1254), admissions@acg.edu 

Δες και εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ