1821 Digital Gallery
Καρκίνος - 2010
ΤΕΥΧΟΣ 285

Καρκίνος - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Όλα εξαρτώνται από την οπτική γωνία. Κάποιος αστρολόγος βλέποντας αυτή τη διέλευση στο γενέθλιο χάρτη σου θα μπορούσε να σου πει: «Α, τι καλά, ο Δίας βρίσκεται στον 9ο οίκο σου. Κάνε ένα μακρινό ταξίδι».

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Όλα εξαρτώνται από την οπτική γωνία. Κάποιος αστρολόγος βλέποντας αυτή τη διέλευση στο γενέθλιο χάρτη σου θα μπορούσε να σου πει: «Α, τι καλά, ο Δίας βρίσκεται στον 9ο οίκο σου. Κάνε ένα μακρινό ταξίδι». Όταν ο Δίας περνάει από τον 9ο οίκο είναι εύκολο για τον αστρολόγο να κάνει μια σωστή ανάγνωση. Η εύνοια σχετίζεται με το εξωτερικό ή έρχεται από το εξωτερικό. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι κάποιος είναι πολύ πιθανό να κάνει ένα μακρινό ταξίδι, αλλά ότι ακόμη και ο ίδιος θα κάνει κάτι δραστικό προκειμένου να φύγει. Το ταξίδι αυτό μπορεί να έχει είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό περιεχόμενο. Μπορεί να αφορά όχι μόνο μια χώρα στο εξωτερικό, αλλά και μακρινά μέρη μέσα στην ίδια τη χώρα. Η έννοια του ταξιδιού είναι αρκετά ευρεία, αφού αφορά και δουλειά με το εξωτερικό – όπως στην περίπτωση εισαγωγών-εξαγωγών. Ή μπορεί να σημαίνει επίσης μια εργασιακή θέση που προτείνεται στο εξωτερικό, ή δημοσιεύσεις στο εξωτερικό, ή ακόμα και σημαντικά νέα από το εξωτερικό που θα έχουν αντίκτυπο στη ζωή σου. Η διέλευση αυτή μπορεί να αφορά και τη μόρφωσή σου, μιας και προωθούνται πολύ θέματα σπουδών και έρευνας, γλωσσολογικών θεμάτων και ηλεκτρονικών δεξιοτήτων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είναι ευκαιρία να μελετήσεις και να μάθεις ξένες γλώσσες, να σπουδάσεις φιλοσοφία ή να ενδιαφερθείς για ξένους πολιτισμούς και κουλτούρες, να εξελίξεις τις νομικές σου γνώσεις ή να παρακολουθήσεις σεμινάρια. Η διέλευση αυτή δείχνει έντονη κινητικότητα, αλλαγές κατοικίας ή εργασίας, κρίσιμα ραντεβού και ενεργοποίηση ή αξιοποίηση του δικτύου των γνωριμιών σου με σκοπό την επαγγελματική σου εξέλιξη.

Όμως, πάνω από όλα, αυτή η διέλευση φέρνει στην επιφάνεια ένα τεράστιο ερώτημα που ζητάει μια απάντηση: Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Υπάρχει Θεός; Έχω δικές μου ιδέες, πιστεύω, ιδανικά ή συνεχίζω να περπατάω το δρόμο των γονιών μου; Μεγαλώνοντας ακολουθώ το επάγγελμα που με ενδιαφέρει ή η ανάγκη με έχει οδηγήσει στην επιβίωση χωρίς δημιουργικότητα; Κάτω από το πρίσμα αυτών των ερωτήσεων «το ταξίδι» γίνεται μια υπαρξιακή αναζήτηση της ταυτότητάς σου. Δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής, αλλά για μια ευκαιρία μέσα από ξένες κουλτούρες, πολιτισμούς, ήθη κι έθιμα, να ανακαλύψεις τη δική σου κοσμοθεωρία. Υ.Γ. Αυτή η διέλευση σου δίνει διανοητική διαύγεια, εφευρετικότητα κι ευελιξία – μπορείς να κάνεις ματ σε τρεις κινήσεις παίζοντας σκάκι με τον Κασπάροφ. 

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Όταν ο Άτλαντας, που σήκωνε τον κόσμο στις πλάτες του, είδε τον Ηρακλή να πλησιάζει, μια λάμψη αισιοδοξίας και πονηριάς φάνηκε στο βλέμμα του. Σκέφτηκε πως είχε έρθει η ευκαιρία να εγκαταλείψει την ευθύνη που τον κρατούσε δέσμιο. Μοιάζεις λίγο με τον Άτλαντα φέτος και η σύντομη είσοδος του Δία στον Κριό μπορεί να σε ξεγελάσει πως οι κρίσεις πέρασαν. Δεν συμβαίνει αυτό ακόμη. Παρ’ όλ’ αυτά πρέπει να εκμεταλλευτείς και την αμυδρότερη υποψία επαγγελματικής ευκαιρίας που θα προκύψει αυτή την εποχή. Το σύμπαν έχει δικαίωμα να σου βγάζει το λάδι, αλλά είναι ανόητο να βγάζεις εσύ τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια.

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Λίγο λίγο, η ευτυχισμένη οικογένεια που μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και μοιάζει με 50s αμερικάνικα επίκαιρα μεταμορφώνεται σε ελληνοαμερικάνικη οικογένεια του Παπακαλιάτη με φονικές σιωπές, ένοχα μυστικά, βουβές κατηγορίες, επιθετικότητα και μ’ ένα σύννεφο που μονιμοποιείται πάνω από την τραπεζαρία. Η γιαγιά έχει προβλήματα, ο καυστήρας θέλει άλλαγμα, ο μπαμπάς πιέζεται στη δουλειά, η γάτα έχει κατάθλιψη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πιθανό να δώσεις πολύ από το χρόνο και την ενέργειά σου στους γονείς σου, που θα χρειαστούν τη βοήθειά σου. Όταν ο Κρόνος περνάει από τον 4ο γενέθλιο οίκο σου είναι πολύ πιθανό να αποφασίσεις επίσης ότι ήρθε ο καιρός να αγοράσεις ένα σπίτι ή να μετακομίσεις: μπορείς να αγοράσεις, αλλά πρόσεξε τη μετακόμιση γιατί μπορεί να είναι προβληματικό το σπίτι που θα πας. Αν μπορείς, απόφυγέ την. Έχε υπόψη σου, επίσης, ότι σε αυτό το Κρόνιο διάστημα θα χρειαστεί να ξεπληρώσεις ένα χρέος ή να ξοδέψεις πολλά χρήματα στην ανακαίνιση του υπάρχοντος χώρου σου. Συχνές είναι οι περιπτώσεις της έξωσης και της υποχρεωτικής εγκατάλειψης της οικίας για ιδιοκατοίκηση από το σπιτονοικοκύρη.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022

Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και δεν σου αρέσεις, μέμφεσαι τον εαυτό σου για υποχωρήσεις, για ατολμία, για περασμένες λάθος επιλογές και επιπλέον σκέφτεσαι ότι βαρέθηκες να υπηρετείς το μύθο του αυτοδημιούργητου, που σημαίνει ότι προσπαθείς να μη σπάσεις το κεφάλι σου στους τοίχους που εμφανίζονται κάθε τόσο μπροστά σου. Κι όμως, σαν Καρκίνος, προσπαθείς να καταπίνεις το θυμό, την οργή, τα παράπονά σου, την αδυναμία σου. Να κρύβεις τις επιθυμίες και τα θέλω σου γιατί συνειδητοποιείς ότι δεν ενδιαφέρουν κανένα – οι άλλοι ποτέ δεν θα δουν την κατσαρόλα που βράζει στην κουζίνα όταν είναι έτοιμη να εκραγεί.

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Οι επαγγελματικές ευκαιρίες παρουσιάζονται στη μέση του πουθενά. Οι άνθρωποι γύρω σου σε επευφημούν και σου λένε ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εσένα. Και μια μέρα, χωρίς κανένα προειδοποιητικό σημάδι, χωρίς καβγά ή σύγκρουση, εξαφανίζονται. Και το αντίθετο. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο Ουρανός αρχίζει τη διέλευσή του στον τομέα που αφορά τη Δημόσιας Ζωή, την Καριέρα, το Στάτους σου. Κάτω από αυτή την επιρροή, που θα επηρεάσει αρχικά τους γεννημένους τις δυο-τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου, κάποιοι από εσάς αποφασίζουν να αλλάξουν επάγγελμα, άλλοι απολύονται, κάποιοι άλλοι ξεκινάνε δικές τους επιχειρήσεις, άλλοι αρχίζουν να τρέχουν γυμνοί στο Σύνταγμα για να σοκάρουν την κοινωνία που τη θεωρούν εξαιρετικά συντηρητική, ο Γιώργος παντρεύεται τον Γιώργο και η Ελένη την Ελένη, άλλοι ανακοινώνουν στους «γέρους» τους ότι «την κάνουν από το σπίτι, γιατί δεν αντέχουν άλλη καταπίεση», κάποιοι λένε χαμογελώντας στο διευθυντή τους «πόσο μαλάκας είναι» υποβάλλοντας την παραίτησή τους, άλλοι αποφασίζουν να κάνουν piercing στα τριάντα ή να ξυρίσουν το κεφάλι τους, άλλοι κάνουν απεργία πείνας έξω από τη Βουλή κι άλλοι γίνονται επαναστάτες με αιτία. Ερωτήσεις κρίσεως: Καλύτερα μόνος παρά με άλλους στη δουλειά; Μπορείς να απαιτήσεις μεγαλύτερη αυτονομία στην υπάρχουσα δουλειά σου; Μπορείς να εξελιχτείς κάπου με ιεραρχία ή προτιμάς να προχωρήσεις χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι σου, αλλά με έντονη την ανασφάλεια;

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση).

Σχετικα
Διαγνώστηκε με καρκίνο η σπουδαία τενίστρια Κρις Έβερτ
Διαγνώστηκε με καρκίνο η σπουδαία τενίστρια Κρις Έβερτ

Τι συμβαίνει όταν ένας Καρκίνος έρχεται αντιμέτωπος με την προοπτικής της μηδενικής ασφάλειας και της παράλυσης κάθε αμυντικού του μηχανισμού; Πολλοί θα έσπευδαν να πουν πως θα έτρεχε να κρυφτεί. Λάθος! Ο κάβουρας, αν νιώσει ότι απειλείται, θα επιτεθεί και δεν θα πάρει αιχμαλώτους. Όσο και αν δεν σου αρέσει ή δεν το κατανοείς, αν έχεις γεννηθεί στις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου, βιώνεις κάθε σχέση ερωτική (ή επαγγελματική) σαν απειλή ή σαν πρόκληση. Και στις δύο περιπτώσεις θέλεις εμμονικά να κατακτήσεις τον (απαγορευμένο;) στόχο, γιατί η αγάπη στο τέλος θριαμβεύει. Με πόσα θύματα άραγε;

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσα σ’ αγαπώ έχεις πει, πόσα δάκρυα έχουν κάνει λιμνούλες στο ξύλινο πάτωμα σαν ηρωίδα του Αλμοδοβάρ, πόσους όρκους έχεις ανταλλάξει ή πόσα κομμάτια σου έχεις δώσει για να κρατήσεις κάποιον/α δίπλα σου. Μερικές φορές όλα είναι τέλεια εκ μέρους σου, αλλά ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου δεν είναι ο Ένας/Μία. Με την έκλειψη στον 7ο οίκο σου, αν δεν είσαι με τον/την κατάλληλο/η έρχεται η ώρα να τον αφήσεις, όσο οδυνηρό κι αν φαίνεται. Αν όμως ακόμη τον/την αναζητάς, δεν αποκλείεται να σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Ανήκεις στα πιο αμυντικά ζώδια. Το να προσπαθεί κάποιος να ερμηνεύσει τα ρεύματα λάβας που κοχλάζουν κάτω από τη συμπεριφορά σου είναι πρακτικά αδύνατο. Όμως φτάνεις κάποιες φορές σε κατάσταση έκρηξης. Με τη σεληνιακή έκλειψη στον άξονα 1ου-7ου οίκου σου, το ωστικό κύμα έχει συγκεκριμένους αποδέκτες: το/τη σύντροφό σου ή τους άμεσους συνεργάτες σου ή εκείνους/ες που τους έχεις σφραγίσει με τη στάμπα του εχθρού, του αντιπαθή ή του ανταγωνιστή. Αυτοί οι τελευταίοι δεν είναι και λίγοι, για να λέμε την αλήθεια.

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Συγνώμη, δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά πρωταγωνιστής/ρια στη ζωή σου είσαι εσύ. Ναι, ναι, εσύ… Εσύ που επιλέγεις να δείχνεις έναν τρυφερό και στοργικό εαυτό, γι’ αυτό και έλκεις πληγωμένα παιδιά, από 5 έως 105 ετών, που τα κάνεις φίλους σου, εραστές σου, συνεργάτες σου. Όσο συνεχίζεις να μη δίνεις την παραμικρή σημασία στο πώς θα κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, επιλογές που σου ταιριάζουν, σχέσεις που σε σέβονται και σου προσφέρουν, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι από τα αποδυτήρια. Ευτυχώς (εδώ μπορείς να κάνεις πέντε μετάνοιες και να ψάλεις δέκα φορές το Άβε Μαρία) που έρχεται η έκλειψη Ηλίου και σου δίνει ένα χαστούκι για να πάρεις πάλι τα ηνία της ζωής σου.

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Πώς να αντιμετωπίσεις μια σεληνιακή έκλειψη στο 12ο οίκο σου: α) αν η κυκλοθυμία και ο συναισθηματισμός σε πνίγουν σε επίπεδα πανικού, μην ξεσπάσεις στους γύρω σου. Δες μια πολύ δραματική και σπαραξικάρδια ταινία και πλάνταξε στο κλάμα. Επίσης, πωλούνται και σάκοι του μποξ στο Internet σε τιμές ευκαιρίας, β) σε περίπτωση απογοήτευσης δεν εντείνεις τους εθισμούς σου, δεν αφήνεσαι στις κρίσεις ανορεξίας ή βουλιμίας, δεν καπνίζεις σα να μην υπάρχει αύριο, δεν πίνεις τόσο ώστε να πιάνεις συζήτηση με τα άδεια μπουκάλια, γ) εντάξει, με τις παραπάνω σοκολάτες – ένα sugar shock δεν είναι μοιραίο.

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης, όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5