- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιστρέφει το όνομα «Μακεδονία» η σχισματική εκκλησία της πΓΔΜ
Με παρέμβαση του Πατριαρχείου παίρνει τον τίτλο «Αρχιεπισκοπή των Αχρίδων»
Με παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου η σχησματική εκκλησία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας παραδίδει το προσωνύμιο «Μακεδονία» και επιστρέφει στον τίτλο της «Αρχιεπισκοπής των Αχρίδων» ενώ αναμένεται να υπαχθεί στην αρμοδιότητα του Φαναρίου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση Πατριαρχείου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου «εξέτασε το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, που υποστηρίχθηκε καί διά επιστολής του Ζόραν Ζάεφ για αναλήψη πρωτοβουλίας επαναφοράς τῆς Εκκλησίας αυτής στήν κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων» και «αποφάσισε να επιληφθεί και να πράξει τα δέοντα».
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είχε επισκεφθεί στις 10 Απριλίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για επαναφορά της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ στην κανονικότητα «υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων»
Η Αγία καί Ιερά Σύνοδος, που συνήλθε χθες υπό την προεδρία της Α.Θ.Παναγιότητος, εξέτασε το αίτημα της σχίσματικης Εκκλησίας των Σκοπίων, που υποστηρίχθηκε καί διά επιστολής του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, για αναλήψη πρωτοβουλίας επαναφοράς τῆς Εκκλησίας αυτής στήν κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων, καί αποφάσισε να επιληφθεί και να πράξει τα δέοντα πάντα υπό τους απαράβατους, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της αρχιγραμματειας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, όρους των ιστορικοκανονικων αρμοδιοτήτων καί προνομίων του πρωτόθρονου Οικουμενικου Πατριαρχείου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.