- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τραμπ: Μόσχα, ετοιμάσου έρχονται οι πύραυλοι στη Συρία
Ο Αμερικανός πρόεδρος σήκωσε το γάντι και προαναγγέλλει σαρωτικά χτυπήματα σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ
Μέσω Twitter απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ στις προειδοποιήσεις της Μόσχας προς τις ΗΠΑ να μην βομβαρδίσουν δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στη Συρία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «νέους» και «έξυπνους» πυραύλους που θα πλήξουν στόχους του καθεστώτος Άσαντ, καλώντας τη Ρωσία να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς τα «χτυπήματα» θα γίνουν.
Είχε προηγηθεί η δήλωση του πρεσβευτή της Ρωσίας στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα καταρίψουν οποιονδήποτε αμερικανικό πύραυλο ριφθεί στη Συρία. Μάλιστα, Ο Ρώσος διπλωμάτης πήγε την απειλή ένα βήμα παραπέρα, διευκρινίζοντας ότι στο στόχαστρο θα μπουν και τα σημεία προέλευσης των πυραύλων (σ.σ. πολεμικά πλοία, στρατιωτικά αεροσκάφη).
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Ουάσινγκτον στον απόηχο των αντικρουόμενων πληροφοριών για τη χρήση χημικών όπλων σε βάρος αμάχων στην Ντούμα. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τη Μόσχα να μπλοκάρει αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος που προέβλεπε την έναρξη έρευνας για τα όσα εκτυλίχθηκαν στη συγκεκριμένη πόλη στις 7 Απριλίου.
Τεταμένο κλίμα
Ο Ζασίπκιν διευκρίνισε σε σχόλια που έκανε και μεταδόθηκαν το βράδυ της Τρίτης από τηλεοπτικά δίκτυα ότι αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, που έγιναν σε παρελθόντα χρόνο.
«Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (…) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.
Η τοποθέτηση Τραμπ ακολουθεί τη συγκέντρωση αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που εντείνονται οι διπλωματικές επαφές της Ουάσινγκτον με Παρίσι και Λονδίνο για την προετοιμασία των «σαρωτικών» χτυπημάτων κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.