ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Pancakes…μηλόπιτα!

Εύκολη συνταγή μηλόπιτας για τεμπέλικα, κυριακάτικα πρωινά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373050-770407.jpg

Το φθινόπωρο δεν λέει να εμφανιστεί. Αλλά αν φτιάξεις αυτή τη μηλόπιτα, ίσως να καταλάβει ότι ήρθε η εποχή του και να ξεμυτίσει. Κι αν όχι, θα έχεις κάτι μοσχομυριστό να σε περιμένει το πρωί της Κυριακής.

Υλικά για 3-4 άτομα
  • 2 μεγάλα μήλα
  • 4 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • ½ κ. γλ. τριμμένο ginger
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 μεγάλα αυγά
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 60
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Έπειτα κόβουμε τις φέτες στα δύο. Πρέπει να μας βγουν περίπου 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μήλα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε 3 κ. σ. ζάχαρη μαζί με την κανέλα και το τζίντζερ. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψί με διάμετρο 20εκ.
  5. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη πάνω από το λιωμένο βούτυρο.
  6. Προσεκτικά, απλώνουμε τα μήλα πάνω από τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με το μείγμα από ζάχαρη και κανέλα. Βάζουμε το ταψί πίσω στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κ. σ.), το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  8. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  9. Ενσωματώνουμε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά, ένα κάθε φορά. Χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  10. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της μηλόπιτας.
  11. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη (και παγωτό, και παγωτό!), όσο είναι ακόμα ζεστή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ