Αθλητισμος

Πάει για το πρώτο μετάλλιο

Στις 7 το απόγευμα η Eθνική Γυναικών στο μπάσκετ διεκδικεί το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ (video) 

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360664-746920.jpg
Eurokinissi Sports / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ / EUROBASKET / GREECE - FRANCE / FIBA.COM

Τα Σάββατο το βράδυ δεν ήμασταν το φαβορί απέναντι στη Γαλλία. Όσο κι αν το πάλεψαν τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά στο τέλος έχασαν με το βαρύ 77-55, που είναι φυσικά άδικο σαν τελική διαφορά, καθώς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 47-47. Απλά εκεί φάνηκε η ανωτερότητα των αντιπάλων μας.

Σήμερα στις 7, όμως, η Εθνική μπάσκετ είναι αυτή το φαβορί απέναντι στο Βέλγιο. Τι κι αν δεν περάσαμε στον μεγάλο τελικό.  Η ομάδα των Γυναικών δεν έχει πάρει ποτέ μετάλλιο σε κάποια διοργάνωση και τώρα μπορεί να το καταφέρει. Μικρή σημασία αν είναι χάλκινο.

Βασικά, μικρή σημασία έχει αν θα τα καταφέρουν γενικά. Ότι έφτασαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα. Το σημαντικότερο είναι ότι το κατάλαβε και ο κόσμος.

Ελάχιστοι Έλληνες γνώριζαν πως φέτος το καλοκαίρι έχει Ευρωμπάσκετ στις γυναίκες. Ακόμη λιγότεροι αυτοί που ήξεραν το ρόστερ της ομάδας. Κι όμως, μέσα σε μία εβδομάδα, φτάσαμε στο σημείο να συζητά για αυτές τις παίκτριες όλη η φίλαθλη Ελλάδα, σε σημείο που η τηλεθέαση του ημιτελικού με τη Γαλλία να δώσει εκπληκτικά νούμερο. Κατά μέσο όρο, 700.000 άτομα είδαν το ματς, ενώ έστω και για λίγο ο αριθμός των ανθρώπων που συντονίστηκαν στην ΕΡΤ, έφτασε το εκατομμύριο!

Πρωτόγνωρα πράγματα για το γυναικείο μπάσκετ, όπως και η μεταμεσονύχτια υποδοχή της ομάδας, στο ξενοδοχείο της στην Πράγα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ