Αθλητισμος

Γερμανία, η χώρα του ποδοσφαίρου (video)

35.000 άτομα μαζεύτηκαν σε ματς για παίκτες κάτω των 19 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Borussia Dortmund - FC Bayern München U19 Finale 22.05.2017 - Stimmung

Η Μπουντεσλίγκα είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, όμως δεν συγκρίνεται ούτε με την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, ούτε με την ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το ενδιαφέρον θα μπορούσε να είναι μειωμένος, καθώς η Μπάγερν Μονάχου κατακτά εύκολα το πρωτάθλημα. 

Κι όμως, ο κόσμος παραμένει πιστός σε όλες τις ομάδες, σε βαθμό που κάθε γήπεδο της πρώτης κατηγορίας να εμφανίζει πληρότητα που αγγίζει το 100%! Κι αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο. 

Δεν θα κάνουμε συγκρίσεις με τη δική μας μίζερη Σούπερ Λιγκ, αλλά στα παιχνίδια των "δεύτερων" ομάδων, δηλαδή των πιτσιρικάδων που βρίσκονται στον προθάλαμο της αντρικής ομάδας, συνήθως μαζεύονται συγγενείς και φίλοι. Εκτός αν πρόκειται για κάποιο ντέρμπι τύπου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, οπότε μπορεί να πάνε και μερικές εκατοντάδες χούλιγκανς για να βρίσουν τα πιτσιρίκια. Δεν είναι κι ο κανόνας όμως. 

Στη Γερμανία, χθες διεξήχθη ο τελικός του πρωταθλήματος κάτων των 19. Σίγουρα, ήταν ένα μεγάλο ματς ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν, μόνο που κανείς δεν περίμενε πως θα μαζεύονταν απόγευμα Δευτέρας 35.000 άτομα! Το τεράστιο "Σίγκναλ Ιντούνα" του Ντόρτμουντ γέμισε κατά το ήμισυ, ενώ ανάμεσα στους φιλάθλους βρισκονταν και 2.000 υποστηρικτές της Μπάγερν! 

Για να καταλάβει κανείς πόσο εντυπωσιακά ποδοσφαιρική, παθιασμένη αλλά σε ανθρώπινα πλαίσια, ήταν η ατμόσφαιρα, μπορεί να δει το βίντεο που τράβηξε ένας φίλαθλος. 

Για την ιστορία, η Ντορτμουντ νικησε στα πέναλτι. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ