Αθλητισμος

Τέσσερα ματς με μεγάλες εκπλήξεις, βαρεμάρα, και απογοήτευση

Οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου το κόσμου περίμεναν τη χθεσινή μέρα για να χορτάσουν μπάλα

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
screen_shot_2018-06-17_at_19.14.19.jpg

Ο πρώτος αγώνας της ημέρας ανάμεσα στη Γαλλία και την Αυστραλία απεδείχθη μονότονος και ανιαρός. Τα πρώτα δυο γκολ του αγώνα προήλθαν από πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο. Η χρήση του VAR (Video Assistant Referee) χάρισε στον Γκριεζμάν και Γέντινακ από ένα γκολ. Στη συνέχεια, η Γαλλία προσπαθούσε να βρει χώρο να απειλήσει την Αυστραλία με λίγες πετυχημένες φάσεις. Ωστόσο, το δεύτερο γκολ της Γαλλίας, και το τρίτο του ματς, το έβαλε ο Πογκμπά, όταν τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, κρέμασε τον Ράιαν, και η μπάλα βρήκε το κάτω μέρος της μπάρας και μπήκε και βγήκε (το γκολ μέτρησε στο τέλος). Ο αγώνας δεν δημιούργησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Καντέ ήταν μεγάλη παρουσία στο γήπεδο, κλέβοντας και επιστρέφοντας την μπάλα στην ομάδα του. Απογοητεύθηκα από τον Τολισό που δεν ρίσκαρε να παίξει κάποιες μπαλιές. Πολλαπλές φορές ο Γκριεζμάν έκανε κινήσεις στο τέρμα και ζητούσε από τον Τολισό να παίξει ψηλές μπαλιές, αλλά o μέσος έπαιζε κοντινές πάσες. Η Αυστραλία έπαιξε δυναμικά και βρέθηκε στην εστία του τέρματος για να σκοράρει, αλλά απέτυχε. Συνολικά, το ματς ήταν μια μέτρια αναμέτρηση.

Η εφιαλτική εμφάνιση του Μέσι απέναντι στην Ισλανδία και η ανικανότητα της Αργεντινής ναι νικήσει, μας έδωσε τη μεγαλύτερη στεναχώρια της ημέρας. Ο Μέσι απέτυχε από το σημείο του πέναλτι με τον 34χρόνο Χάλντορσον (ένας παίχτης που δουλεύει ταυτόχρονα και  ως σκηνοθέτης ταινιών) να πιάνει το σουτ του σταρ. Λες και το χαμένο πέναλτι δεν ήταν αρκετό, ο Μέσι δεν κατάφερε να βάλει γκολ από τρεις στημένες φάσεις κοντά στο τέρμα. Βλέποντας τον αγώνα, φάνηκε πως η Ισλανδία δεν είχε μεγάλη όρεξη να εκτεθεί για να βάλει γκολ. Αφού έγινε το 1-1, η Ισλανδία μάρκαρε με 2 ή 3 παίχτες τον Μέσι και είχε και τους 11 παίχτες πίσω από την σέντρα, γεγονός που έδωσε έναν αργό ρυθμό στο παιχνίδι, με τους Αργεντίνους να ψάχνουν άνοιγμα στην ισλανδική άμυνα. Έτσι συνέχισε το παιχνίδι και άφησε όσους είχαν μεγάλες προσδοκίες απογοητευμένους.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε ο αγώνας ανάμεσα στο Περού και τη Δανία. Δεν υπήρχε λεπτό που να μην άξιζε να το παρακολουθήσεις. Επικράτησε απόλυτο χάος. Ο Κουέβα έχασε πέναλτι πριν τη λήξη του ημιχρόνου στερώντας έτσι από το Περού το προβάδισμα. Ο Πούλσεν της Δανίας χρειάστηκε μόνο 14 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να βρεθεί τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και να τελειώσει τη φάση. Μετά το γκολ της Δανίας, ακολούθησε ένα ποδοσφαιρικό θέαμα. Ο Σμάιχμελ χρειάστηκε να σώσει τη Δανία πολλαπλές φορές με εκπληκτικές αποκρούσεις πάνω στη γραμμή. Η Δανία πιεζόταν, αλλά το Περού δεν κατάφερε να σκοραρεί. Ο Έρικσεν διπλασίασε το προβάδισμα της Δανίας, αλλά απέτυχε στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Περού να κερδίσει τη μάχη. Το ματς προκάλεσε ενδιαφέρον και απέδειξε την ισχύ των δυο ομάδων και πως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο φαβορί του γκρουπ, τη Γαλλία.

Κλείνοντας την τρίτη μέρα του Μουντιάλ, η Κροατία βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Νιγηρία. Από την αρχή του ματς, η διαφορά στην ικανότητα των δυο ομάδων ήταν σαφής. Η Νιγηρία έπαιζε χαοτικά και δεν προσέφερε απολαυστικό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, η Κροατία κυκλοφορούσε τη μπάλα και βρέθηκε πολλές φορές στην εστία του τέρματος. Τα δυο γκολ του ματς και της Κροατίας, ήρθαν από άτυχες φάσεις για τη Νιγηρία. Στο πρώτο, η κεφαλιά του Μάτζουκιτς από κόρνερ, βρήκε το πόδι το Ετέμπο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Νιγηρίας. Στο δεύτερο ημίχρονο, σε στημένη φάση, ο Μάτζουκιτς δέχθηκε φάουλ μέσα στην περιοχή και χάρισε πέναλτι στην Κροατία. Ο Μόντριτς εκτέλεσε ήρεμα και σφράγισε το τελικό σκορ του παιχνιδιού. Είχα πολλές ελπίδες πως το ματς θα ήταν γεμάτο εκπλήξεις και η Νιγηρία θα δυσκόλευε την Κροατία αλλά το άχαρο παίξιμο, της κόστισε το παιχνίδι.

Συνολικά, η χθεσινή μέρα ήταν μέτρια, με τα παιχνίδια να μην δημιουργούν τεράστια θεάματα όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής. Το πώς θα εξελιχθούν τα συγκεκριμένα γκρουπ αναμένεται να το μάθουμε, αλλά ελπίζω πως ο Μέσι θα μπορέσει να ανταμείψει τον εαυτό του.

Σήμερα, τα τρία παιχνίδια που παίζονται μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι απίστευτο. Η Κόστα Ρίκα μάχεται με τη Σερβία, ένα ματς που μου κινεί το ενδιαφέρον. Η Κόστα Ρίκα μπορεί να είναι δύσκολη όταν επιτίθεται και θα ήθελα να δω πώς θα αντιδράσει η Σερβία, που έχει σχετικά καλή άμυνα. Η Γερμανία παίζει ενάντια στο Μεξικό. Δεν περιμένω τίποτε άλλο, παρά μόνο το Μεξικό να προσπαθεί να σπάσει τη γερμανική μηχανή, που στο τέλος πιστεύω θα νικήσει τον αγώνα λόγω του ακλόνητου τρόπου της. Εν τέλει, η Βραζιλία θα δυσκολευτεί να σκοράρει ενάντια στην Ελβετία, αλλά όσο ανοιχτεί το παιχνίδι, οι επιθετικοί της θα βρουν χώρο και θα βάλουν γκολ, με τη Βραζιλία να επικρατεί στο τέλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ