Αθλητισμος

31 ευρωβουλευτές ζητούν να παίξουν οι μπασκετμπολίστες της Ευρωλίγκας με τις Εθνικές τους ομάδες

Κανένας Έλληνας δεν έχει υπογράψει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31 ευρωβουλευτές ζητούν να παίξουν οι μπασκετμπολίστες της Ευρωλίγκας με τις Εθνικές τους ομάδες
LATO KLODIAN/ EUROKINISSI

Με επιστολή που έστειλαν 31 ευρωβουλευτές στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον Κομισάριο εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Σπορ Τίμπορ Νάβρασιτς, και στην πρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού, Μαργκέτ Βεστάγκερ ζητούν από την Κομισιόν και την Eυρωλίγκα να δώσουν μία επείγουσα λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό συμμετοχής των περισσότερων παικτών της Ευρωλίγκας στις Εθνικές ομάδες κατά την διάρκεια των προκριματικών του Μουντομπάσκετ και των  Ολυμπιακών Αγώνων. 

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι "το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ως συνέπεια της συμμετοχής ενός μικρού αριθμού ομάδων στο πρωτάθλημα που διοργανώνεται από μία εταιρία, ο τρόπος λειτουργίας της οποίας προκαλεί ερωτηματικά". Και επισημαίνουν πως Ευρωλίγκα χρησιμοποιεί το καλεντάρι της με τρόπο που να εμποδίζει τους παίκτες να αγωνιστούν στις Εθνικές τους ομάδες.

Ο πόλεμος συνεχίζεται ο καθένας χρησιμοποιεί τα όπλα του και λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Παρότι το πρόβλημα καίει και τη δική μας Εθνική ομάδα που δεν θα χει τους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού και πιθανότατα του Παναθηναϊκού, κανένας Ελληνας ευρωβουλευτής δεν υπέγραψε το κείμενο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ