Αθλητισμος

Μία μέρα στον Sport 24 Radio 103,3

Στα αποδυτήρια με τους πρωταγωνιστές της ραδιοφωνικής ομάδας

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110763-219522.jpg

Στο φωτεινό κτίριο της Συγγρού στα γραφεία του Ομίλου 24Μedia στεγάζονται ο ραδιοφωνικός σταθμός SPORT 24 Radio 103,3, το αθλητικό site Contra αλλά και αμιγώς ειδησεογραφικά sites όπως το Νews 247 και η Huffington Post Greece. Στο βάθος του διαδρόμου δίπλα στα στούντιο του SPORT 24 οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Στα αθλητικά δεν υπάρχει διπλωματική γλώσσα. Ούτε θέματα που δεν επιδέχονται κριτική. Όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και τα κρίσιμα ζητήματα αναλύονται στα γραφεία και τους διαδρόμους από τους συντάκτες και τους παραγωγούς αλλά και στον αέρα με το κοινό. 

Λίγο πριν την εκπομπή του ο παραγωγός Γιάννης Καραλής μου λέει πως λαμβάνει μηνύματα που τον "ανακαλούν" στην τάξη και του υπενθυμίζουν πως  δεν έχει μιλήσει για κάτι που έχει προκύψει. «Είσαι δέκα λεπτά στον αέρα και δεν έχεις πει τίποτε για το τάδε θέμα. Πες μας κάτι. Το παίρνουν σαν τροφή και ανοίγουν το διάλογο. Κάθε είδηση παράγει ώρες ατέλειωτες συζητήσεων και μεταξύ των δημοσιογράφων και των ακροατών που πάντα συμμετέχουν. Νομίζω ότι στον κυκεώνα της τρελής καθημερινότητας με αγωνία στη δουλειά και την επιβίωση το ραδιόφωνο έχει γίνει το σύγχρονο καφενείο του Έλληνα. Εκεί στήνει την κουβεντούλα του. Και στα sites το βλέπεις αυτό όπου ο ένας απαντά στον άλλο. Ανταλλάσοντας απόψεις».

image

Ο Γιάννης Καραλής ήταν από τους πρώτους που άνοιξε την επικοινωνία με τον κόσμο. Με τους σταθμούς Seven X, Top FΜ πριν και τον Sport FM στη συνέχεια.  «Όταν πήγα στον Sport FM το 1999 ξεκίνησα κατευθείαν με εκπομπή επικοινωνίας και τον κωδικό: επιχείρηση καθαρά χέρια. Από την αρχή τους είπα ότι από παιδάκι αγαπούσα την ΑΕΚ αλλά όποτε ανακαλύπτετε ότι οι  απαντήσεις μου ή τα σχόλια τείνουν να δείξουν  τι ομάδα είμαι να με επαναφέρετε αμέσως. Όταν κάνω τη δουλειά μου σε τηλεόραση και ράδιο έχω μια αρχή. Δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος ποτέ να καταλάβει από τα σχόλια μου τι ομάδα είμαι. Ενδιαφέρεται να κρίνεις αυτά που έχει δει και τότε σε κατατάσσει στους αντικειμενικούς σχολιαστές. Όταν είσαι κοντά στο μέσο όρο των λογικών ακροατών που σε ακούν γιατί ενδιαφέρονται να ακούσουν μια συζήτηση, μια άποψη. Αν οι περισσότεροι που σε ακούν είναι οπαδοί και ταυτιστείς μαζί τους κάτι δεν πάει καλά.  Από τον Ιανουάριο η συνεργασία μου είναι μονόωρη οπότε δεν ανοίγω συχνά γραμμές, αν και μετά από ντέρμπι για παράδειγμα θα βγάλω κόσμο για ένα μισάωρο να τα πούμε. Αλλά και πάλι η εκπομπή είναι διαδραστική μέσω μηνυμάτων sms και mails. Διαβάζω, απαντάω, σημειώνω ότι δεν έχω σχολιάσει. 

Παρά τη μεγάλη του τηλεοπτική του πορεία ο κόσμος τον αναγνωρίζει αμέσως από τη ραδιοφωνική του φωνή. «Ήμουν παιδί της ΕΡΤ από το 1985 και ακολούθησε η Nova. Είμαι εκεί από την πρώτη μέρα που άνοιξε στις 8 Νοεμβρίου 1994. Η δουλειά πολλών ωρών στην TV, κρατά ένα δύο λεπτά για τον τηλεθεατή. Στο ραδιόφωνο πάλι το κοινό νομίζει πως μέσα σε μια ώρα που κάνεις εκπομπή, του έχεις κρατήσει όλη τη μέρα συντροφιά. Παρόλο που είμαι τόσα χρόνια στην τηλεόραση, μου μιλά κόσμος ακόμη και στο σούπερμαρκετ ενώ είμαι μπροστά και βλέπει την πλάτη μου. "Α ο Καραλής δεν είσαι…"  Με αναγνωρίζουν από τη φωνή. Είναι πολύ πιο αγαπησιάρικο και πιο ζεστό μέσο το ραδιόφωνο, αφήνει πολύ και τη φαντασία να φτιάχνει τις εικόνες που λείπουν και υπό αυτή την έννοια ποτέ δεν θα μπορέσει η τηλεόραση να σκοτώσει το ραδιόφωνο. Αντίθετα η ταχύτητα της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των sites συρρικνώνουν συνεχώς τις εφημερίδες για παράδειγμα».

image

Ο Γιάννης Καραλής βγαίνει στον αέρα στις 2 με 3 το μεσημέρι

Δευτέρα - Παρασκευή, με το μαγκαζίνο Μy Way

Σύμφωνα με τον Σταύρο Δρακουλαράκο, CEO του Ομίλου 24MEDIA

Μετά από μια σκληρή περίοδο προετοιμασίας, η ομάδα του Sport24 Radio «παίζει δυνατά» στους 103,3 και πιστοποιεί τη διαρκή αναζήτηση του ομίλου για περιεχόμενο υψηλών προδιαγραφών. Η 24MEDIA, όντας o κορυφαίος digital όμιλος στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στην περαιτέρω ανάπτυξη του SPORT24, του μεγαλύτερου αθλητικού brand στην Ελλάδα, προσθέτοντας και την πλατφόρμα του ραδιοφώνου στο brand portfolio της.

Το ρόστερ της ανανεωμένης δημοσιογραφικής ομάδας του Sport24 Radio με 24ωρο πρόγραμμα και  αναμεταδόσεις από όλα τα γήπεδα αποτελείται πλέον από τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Γιάννη Φιλέρη, Γιώργο Συρίγο, Σταύρο Γεωργακόπουλο, Βαγγέλη Μίχο, Γιάννη Σερέτη, Γιάννη Καραλή, Διονύση Βερβελέ, Μένιο Σακελλαρόπουλο, Βαγγέλη Αρναούτογλου, Σπύρο Καβαλιεράτο, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Θανάση Λάλα, Θέμη Καίσαρη, Τσάρλυ, Ηρακλή Αντύπα, Σωτήρη Γεωργίου, Κώστα Γκόντζο, Παντελή Βλαχόπουλο, Στέφανο Τριαντάφυλλο και πολλούς ακόμη.

Για τον «Προπονητή» και Διευθυντή Προγράμματος Παντελή Διαμαντόπουλο, στέλεχος του SPORT 24 από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ένα ραδιόφωνο στήνεται σαν μια ομάδα. «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε στην αρχή της σεζόν. Στην ίδια συχνότητα υπήρχε ένας άλλος αθλητικός κόσμος. Ο SPORT24 είναι κάτι τελείως διαφορετικό και καινούργιο. Το νέο πρόγραμμα έχει αλλαγές. Όταν φτιάχνεις μια ομάδα το κάνεις το καλοκαίρι και προχωράς. Δεν ξεκινάς τον Ιανουάριο."Γεια σας ήρθαμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα". Ξεκινήσαμε στο νέο χώρο του 24 Media που είναι πιο φωτεινός, καθαρός και υγιεινός. Για να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε».

image

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος είναι πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο. Από το 1997 στο Sport FM, με μια παρένθεση στο Sentra, και στο 24 Μedia από τη γέννηση του. «H επιλογή που κάναμε είναι ένα μείγμα. Με ανθρώπους από τον όμιλο και κάποιες μεταγραφές. Σαν μια ομάδα στήνεται κι ένα ραδιόφωνο, κάνεις προτάσεις, μεταγραφές. Είναι το πιο ζωντανό μέσο που υπάρχει. Παίζεις συνέχεια στοίχημα σε κάθε επιλογή. Δέχομαι όλες τις ιδέες των παραγωγών και τις συντονίζω με τις ανάγκες της ροής».

Πόσο δύσκολο είναι να κρατάς όμως τις ισσοροπίες σε ένα αθλητικό ραδιόφωνο; «Προσπαθώ να υπάρχει ποικιλία το πρόγραμμα. Όλους άλλωστε μας χρωματίζουν. Αν ξέρουν όλοι ότι είναι κάποιος Ολυμπιακός το αποδέχονται. Αρκεί να μην είναι φανατικός, καραγκιόζης ή τυφλός. Τότε ο κόσμος δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν τον ενοχλεί τι είσαι. Δεν είναι σαν τα κόμματα παλιά. Τον ενδιαφέρει να τον πείσεις ότι θα περάσει καλά. Πάνω σε αυτό είναι χτισμένος ο σταθμός. Να διαθέτει εγκυρότητα, γρηγοράδα και πάνω από όλα να βάλεις 103.3 και να είσαι ευχαριστημένος με την ωραία μουσική, με τις ατάκες, χωρίς δηλητήριο, χωρίς ίντριγκα. Όσο γίνεται κάτι τέτοιο γιατί ο αθλητισμός είναι χώρος που έχει φανατικούς, είναι όλοι άρρωστοι εντός εισαγωγικών. Κι όλοι είμαστε για να ασχολούμαστε με αυτό. Το πιο όμορφο δευτερεύον πράγμα στη ζωή».

Φυσικά στο πρόγραμμα το ποδόσφαιρο παίρνει τη μερίδα του λέοντος. «Αλλά και μπάσκετ υπάρχει πολύ. Δεν το αφήνουμε γιατί το αγαπά πολύ η χώρα. Και οι ομάδες μας κάθε χρόνο καταφέρνουν πράγματα. Δεν του γυρίζουμε την πλάτη. Έχουμε κάθε μέρα εκπομπή. Οι γραμμές με το κοινό τις βραδινές ώρες είναι πολύ γουστόζικες όπως και η μεσημεριανή ζώνη. Αλλά και το πρωί 10-12 για παράδειγμα στην εκπομπή που κάνουμε με τον Γιάννη Φιλέρη βγάζουμε παίχτες, προπονητές, μοιράζουμε… γαλακτομπούρεκα, τσακωνόμαστε, το κάνουμε με το δικό μας τρόπο. Εχουμε δημιουργήσει φαν κλαμπ. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει τηλέφωνο ένας λοξός. Το θέμα είναι πόσο μάγκας είναι ο παραγωγός για να τον αντιμετωπίσει. Οι παραγωγοί εδώ το ελέγχουν απόλυτα όλοι. Είναι θέμα εμπειρίας. Άλλωστε δεν γίνεται να μη βγει και ο λοξός. Θα πάει κάτι λάθος στη στατιστική».

image

Ο διευθυντής του Sport24 Radio Παντελής Διαμαντόπουλος και ο Γιάννης Φιλέρης

βγαίνουν ζωντανά στον αέρα 10-12 το πρωί Δευτέρα - Παρασκευή με την εκπομπή To 10 το κακό

Εμπορικός Διευθυντής του σταθμού είναι ο Μάριος Τσουκάτος, με 20ετή εμπειρία στο χώρο του ραδιοφώνου ενώ Γενικός Διευθυντής είναι ο Βασίλης Παπαχριστοδούλου, ιδρυτής του Contra.gr, στέλεχος με φρέσκια αντίληψη και φιλοσοφία για τον αθλητισμό. Το στοίχημα που έχει θέσει η ομάδα του σταθμού είναι να αλλάξει σελίδα στο αθλητικό ραδιόφωνο επαναφέροντας την αγάπη και το σεβασμό για τον αθλητισμό.  

Σύμφωνα με τον Βασίλη Παπαχριστοδούλου «Η βασική στρατηγική είναι να το εντάξουμε στη φιλοσοφία ενός digital Ομίλου όπως το 24 Media. Το ραδιόφωνο ως ένα παραδοσιακό μέσο πρέπει να πάρει στοιχεία από το digital και αντίστροφα. Σε μια 360 ακρόαση. Ξεκινήσαμε στις 14 Ιανουαρίου στο Χαλάνδρι και ήρθαμε εδώ τον Ιούνιο. Ένα αθλητικό ραδιόφωνο έχει πολλές απαιτήσεις σε τεχνικό επίπεδο καθώς υπάρχουν συνδέσεις με γήπεδα σε όλη την Ελλάδα, live μεταδόσεις από την Ευρώπη όταν παίζουν οι ομάδες μας ή στο Eurobasket για παράδειγμα. Με ένα 24ωρο απαιτητικό πρόγραμμα. Το εύρος των δραστηριοτήτων και του δυναμικού είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα μουσικό ραδιόφωνο για παράδειγμα. Η ουσία είναι ότι κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να επηρεαζόμαστε από υπο-ομάδες που θα ήθελαν να μας χρωματίσουν. Υπάρχει, όμως, η εμπειρία με τα μεγάλα sites και στην τελική ο κόσμος έχει κριτήριο και μπορεί να το  αντιληφθεί όταν είσαι σε βάθος χρόνου αντικειμενικός και σωστός κρατώντας ίσες αποστάσεις. Εμείς κοιτάμε το δικό μας δρόμο. Γιατί το κοινό θέλει να σε χρωματίσει αλλά ο χρόνος σε δικαιώνει. Είναι ένα παιχνίδι υπομονής. Σε αυτά τα επίπεδα το ραδιόφωνο είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Υπάρχει μια σχέση ουσιαστικά που ο ακροατής θέλει να πει τη γνώμη του. Όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή, αμεσότητα και επαγγελματισμός. Το δύσκολο σε γενικές γραμμές, όπως και στα σπορ έτσι και στις επιχειρήσεις, είναι να θέσεις σωστά τις βάσεις διαθέτοντας υπομονή ώστε να δεις τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου κι όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό μπορεί να σου κάνει δύσκολη τη διαδικασία στην αρχή αλλά είναι σημαντικό να το καταλάβει η ίδια η ομάδα και αμέσως μετά θα το καταλάβει και ο κόσμος. Μπαίνουν πολύ σωστές βάσεις σε μια πολύ δύσκολη εποχή». 

*Δείτε εδώ τη συνέντευξη με τον Μένιο Σακελλαρόπουλο που έκανε το λάθος να έρθει νωρίτερα στο στούντιο του Sport24.

 

image

LISTEN LIVE

Μπορείτε να ακούτε το σταθμό στους 103,3 (Αττική), στους 90,1 (Θεσσαλία), στους 104,1 (Πάτρα) και σύντομα σε κάθε νομό της χώρας. Μέχρι τότε μέσω ίντερνετ από το www.sport24radio.gr και μέσω κινητών από το TuneIn Radio. Σε λίγο καιρό και από ειδική εφαρμογή για smartphones σε android και iOS.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ