- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τζανακόπουλος: Δεν έχουμε υποχρέωση να ανακοινώνουμε τα ταξίδια του πρωθυπουργού
Υπό κατάρτιση συμφωνία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους με την επενδυτική τράπεζα Rothschild ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τις σχετικές καταγγελίες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος ζήτησε με επιστολή του από τον ΟΔΔΗΧ να εξεύρει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και δυο ημέρες αργότερα, ο ΟΔΔΗΧ υπέδειξε τον όμιλο Rothschild.
Αυτό που απομένει, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των τελευταίων ημερών και το γιατί δεν ανακοινώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η θέληση του πρωθυπουργού ήταν να μην ανακοινωθεί το ταξίδι όπως και άλλα δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να τα ανακοινώνουμε. Όταν τέθηκε το ζήτημα δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και αποδείχθηκε η συκοφαντία και το ψεύδος του κ. Γεωργιάδη».
Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγόρησε για ακατάσχετη χυδαιολογία και ότι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει την δεύτερη αξιολόγηση ώστε να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και να γυρίσει η ΝΔ στην εξουσία.
Στρέφοντας το βλέμμα στην αξιολόγηση, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες από πολλές πλευρές που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα διασφαλίζει και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Υπογράμμισε πως η Αθήνα δεν προτίθεται να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα που αφορούν την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2018, ούτε πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» που αντιστοιχούν – όπως είπε – σε μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Τζανακόπουλος επαναβεβαίωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση, όμως έως τώρα δεν υπάρχει ανάλογη πρόταση στο τραπέζι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.